Home Άρθρα Έλλειμμα και Έλλειψη Κράτους Δικαίου

Έλλειμμα και Έλλειψη Κράτους Δικαίου

954
14

Ένα άρθρο για τις τελευταίες εξελίξεις στο Πλωμάρι. Γράφει ο Μανώλης Π. Αρμενάκας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Πλωμάρι γινόμαστε μάρτυρες φαινομένων άκρως ανησυχητικών που από τη μία πλευρά μας προϊδεάζουν για ένα ζοφερό μέλλον και ένα επικίνδυνο παρόν.

Πρώτα από όλα παρατηρούνται φαινόμενα κατά τα οποία ο καθένας πράττει ως βούλεται χωρίς να μπορεί να σταθμίσει ο ίδιος κατά πόσον είναι επιτρεπτή η ενέργεια του από το νόμο και δεύτερον δεν υπάρχει κάποιος φορέας του Κράτους παρών και ενεργός για να του υπενθυμίσει ότι ενεργεί παράνομα, οι δε όποιες αναρμόδιες (κατά το νόμο Καλλικράτη) αρχές λόγω άγνοιας εφαρμόζουν εθιμικό δίκαιο.

Δηλαδή επειδή έκοψε ο Μανώλης ένα δένδρο και δεν τιμωρήθηκε, ας το κόψει και ο Γιώργος και ο Κώστας και Γιάννης για να μην υπάρχει κοινωνική αδικία. Επειδή ο τάδε γνωστός μας άνοιξε μία επιχείρηση παρόμοια με του άλλου συμπολίτη μας ο οποίος εν γνώσει μας παρανομεί εδώ και πολλά χρόνια, ας δώσουμε και στο φίλο μας μια «άδεια», για να δουλέψει και αυτός, ασχέτως εάν δεν έχουμε δικαίωμα να δώσουμε τέτοια άδεια και ασχέτως και αν το αντικείμενο αυτής απαγορεύται από το νόμο. Όταν λοιπόν ο νόμος πλέον στο Πλωμάρι είναι μία άγνωστη έννοια, λαμβάνονται δε από ανθρώπους που δεν έχουν γνώση του αντικειμένου αποφάσεις δήθεν σύννομες, που όμως βασίζονται στη επικρατούσα συνήθεια (που είναι παράνομη), στο εθιμικό δίκαιο και στις προσωπικές επιδιώξεις, δεν υπάρχει δε ουδείς αρμόδιος να εφαρμόσει το νόμο, αφού ο μεν Δήμος Πλωμαρίου καταργήθηκε και ως αρχή εκπροσωπείται ο Δήμος Λέσβου από μερικούς υπαλλήλους, οι δε διωκτικές μονίμως αρχές περί άλλων τυρβάζουν, συνήθως δε είναι απούσες αφού οι προϊστάμενοι τους διαμένουν ενίοτε αλλαχόθεν, τότε είναι προφανές ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα Κράτους Δικαίου αλλά και έλλειψη του Κράτους.
Απόρροια αυτού του φαινομένου είναι και αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Πλωμάρι και κανένας δεν ξέρει τι να κάνει και που να απευθυνθεί. Δηλαδή άλλος κόβει δένδρα, άλλος φωταγωγεί δημοτικά πάρκα, άλλος πεζοδρομεί δημόσιο δρόμο, άλλος επιστρώνει δημόσιο δρόμο με δάπεδο από διάφορα υλικά, άλλος μπαζώνει αιγιαλό και χτίζει κιόλας, άλλος καταλαμβάνει κοινόχρηστο χώρο επειδή έτσι του κάπνισε και εγκαθιστά επάνω του την επιχείρηση του, άλλος κλείνει δημόσιο δρόμο, άλλος δεν ξέρω πως διακόπτει την τηλεθέαση των ιδιωτικών καναλιών τα οποία όμως λειτουργούν μέσα από κτίσμα που κατά δήλωση προηγούμενων τοπικών αρχόντων ανήκει στον τέως Δήμο Πλωμαρίου. Ένα μπάχαλο όπου ότι θεωρεί ο καθένας σωστό το κάνει πράξη, χωρίς όμως να θεωρεί ότι παρανομεί διότι δεν υπάρχει κάποιος να του το θυμίσει, αλλά και γιατί βλέπει ότι όλοι ακόμη και οι αρχές έτσι πράττουν.
Δηλαδή, η μεν μαρίνα παραμένει σπασμένη εδώ και πολλούς μήνες και κανένας δεν ενδιαφέρεται για την επισκευή της, ο δρόμος προς Μελίντα εδώ και δύο χρόνια έχει καταστραφεί και κανένας δεν ενδιαφέρεται για την επισκευή του, η θάλασσα έχει κάθε μέρα βρωμιές και κανένας δεν ενδιαφέρεται εάν λειτουργεί σωστά ο βιολογικός, κόβεται το νερό μαυρίζει επί ημέρες για άγνωστο λόγο, πίνουν όλοι από μπουκάλια και κανένας δεν δίνει μία εξήγηση, από όλους ζητείται να προσφέρουν εθελοντική εργασία και άλλοι προσφέρουν γιατί έτσι νιώθουν και άλλοι δήθεν δουλεύουν εθελοντικά, αλλά πληρώνονται κρυφά και κανονικά, τα κανάλια δεν δουλεύουν και όλοι οι αρμόδιοι κάνουν την πάπια ενώ είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι και μάλιστα όταν αναρτήθηκε ταμπέλα που ρίχνει ευθύνες στη παλιά δημοτική αρχή Βαρβαγιάννη, μετά από παρέμβαση του Ξανθούλη, αυτός που την έγραψε και είναι και αιρετός και θέλει και αυτός να μας σώσει, πήγε και την κατέβασε απειλούμενος με μήνυση λες και δεν ήξερε τι έγραφε.
Γιατί λοιπόν κύριε να δουλεύω εθελοντικά, αφού πληρώνω δεκάδες φόρους για να μου παρέχεις τα αυτονόητα. Δεν σου πληρώνω τέλη με το λογαριασμό της ΔΕΗ για να μου καθαρίζεις το δρόμο;
Σήμερα έγινε και ένα τελευταίο που κατά τη γνώμη μου καταλύει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ιδιοκτησίας. Εργολάβος ο οποίος λέει ότι πλειοδότησε στην ανάληψη του έργου της κατασκευής του δρόμου στη Λαγκάδα, κάλεσε στο δημοτικό κτίριο όσους έχουν κτήματα στην περιοχή και τους κάλεσε να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία δίνουν το δικαίωμα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών) να εισέλθει μέσα στην ιδιοκτησία τους και να διαμορφώσει το δρόμο οπόταν θέλει αυτός, χωρίς καμία εγγύηση του Κράτους ότι θα αποζημιωθούν οι άνθρωποι για τις ζημιές στην ιδιοκτησία τους, και για την ίδια την ιδιοκτησία τους. Η πράξη αυτή αποτελεί καταστρατήγηση του νόμου περί απαλλοτριώσεων οποίος προβλέπει ότι το Κράτος διά του φορέα του που διενεργεί την απαλλοτρίωση και το έργο, καταθέτει πρώτα το ποσόν της αποζημιώσεως που έχει προβλεφθεί για τις ιδιοκτησίες που θα καταλάβει ώστε να μπορεί να το αναλάβει ο καθένας βλαπτόμενος, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και μετά το Κράτος «ιδιοκτήτης» πια των απαλλοτριούμενων ιδιοκτησιών, προβαίνει στη κατασκευή του έργου, αφού εννοείται πρώτα ότι οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες έχουν οριοθετήσει το χώρο που θα καταλάβουν. Με την υπόσχεση λοιπόν ενώπιον των αρχών του τόπου και του εργολάβου στους ιδιοκτήτες ότι τα ΛΕΦΤΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ, – Ναι το είπε ενώπιον μου- αλλά ουδέποτε κατατέθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αποσπώνται υπογραφές από ανθρώπους που δεν έχουν ιδιαίτερες γραμματικές γνώσεις, για να μπει ο εργολάβος στις ιδιοκτησίες και να αρχίσει το έργο, αλλιώς λέει δεν υπογράφει το Κράτος σύμβαση μαζί του, (άλλο περίεργο) χωρίς να εξηγεί κανένας σε αυτούς τις αρνητικές συνέπειες, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ. Αυτές οι πρακτικές που δείχνουν πρώτον άγνοια νόμου, δεύτερον δημιουργούν υπόνοιες για παρανομίες και τρίτον δείχνουν προχειρότητα και επικινδυνότητα, αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει Κράτος. Οι δε αρμόδιες αρχές αντί να αντιτίθενται σε τέτοιες συμπεριφορές τις επικροτούν. Άρε Μαμάκο που είσαι.
Παρόλα αυτά όλοι εμείς εδώ συνεχίζουμε να είμαστε ναρκωμένοι, εφησυχασμένοι, κυριολεκτικά σε καταστολή και κανένας μα κανένας δεν αντιδρά, στο όλο απεχθές περιβάλλον που επιτρέψαμε να δημιουργηθεί.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ

Μανώλης Π. Αρμενάκας

Facebook comments:

14 COMMENTS

  1. Καλή μας νύχτα δε λες τίποτα!!!! Ήμασταν που ήμασταν και τώρα με όλες τις καλλικρατικες συνθήκες μας αποτελειώνουν.Καλά να πάθουμε!!!!

  2. KALESTE TIS TILEORASIS APO TIN ATHINA KAI ΞEMPROSKIASTE TOUS.
    OSI ΓNORIZETE ANTIDRASTE.NA MIN MENOUN OI ANTIDRASIS MONO SE KOUBENTES POU ΓINONTE STA KAFENIA.ΓΙΑTI PANTA ETSI ΓΙΝΕΤΕ.

  3. AGAPHTE MANOLH,
    APO THN MIA MERIA, DINEIS MATHIMATA POLITISMIKHS AGOGHS, SEBASMOY STOYS NOMOYS , STILITEYEIS TOYS PARABATES KAI APO THN ALLH MERIA TOYS YPERASPIZESAI STA DIKASTHRIA KAI POLLES FORES ME THN DIKHGORIKH SOY DEINOTHTA TOYS ATHOONEIS KAI EXAKOLOYTHOYN
    NA PARANOMOYN !
    MHPOS OLOI MAS PREPEI NA KANOYME THN AYTOKRITIKH MAS KAI NA KANOYME MIA NEA ARXH?

  4. Να μου ζησεις Ζαπατα (βουτσο)του Πλωμαριου
    Ερωτημα αμα δεν μπορουμε να κανουμε κατι για το χωριομας και την κανουμε με ελαφρα πηδηματακια .Αναρωτιεμαι τι χρειαζονται τα πατριωτικα μανιφεστα προς καταναλωση απελπισμενων ψηφοφορων.
    Ηγλωσσα ροδανι ο αντιστασιακος της τσιχλοφουσκας.ΔΕΝ το καταλαβαινουν απο τωρα και εμπρος θα παιρνουν μονο το θυμομας.
    (Ξυπηρι η βακα του κα”ιτς)

  5. νομιζω οτι η πιο σωστη φωνη που εχει ακουστει μεχρι τωρα στο πλωμαρι ειναι του κ.Αρμενακα,,ας αφησουμε τα λογια ,το πλωμαρι παει πισω πενηντα χρονια και ολοι σχολιαζουμε μια κουβεντα που λεει ενας συντοπιτης η αμεσως τον βγαζουμε κακοπροαιρετο…μεχρι που θα παει αυτη η ιστορια..που θα ειμαστε ευχαριστημενοι να σταματησει αυτη η οπισθοδρομηση?μεχρι να βρουμε πατο?μεχρι την εξαθλιωση της ζωης μας?τι περιμενουμε να γινει ενα θαυμα?δυστυχως στην εποχη μας θαυματα δεν γινονται….ας αφησουμε αυτα που ισως μας χωριζουν η την κακη νοοτροπια μας η τον ωχαδελφισμο μας και ας συσπειρωθουμε για να κανουμε εναν εντιμο και καθαρο αγωνα για να βελτιωσουμε τη ζωη μας στον τοπο μας…..
    δυστυχως οι εκλεγμενοι πολιτικοι και δημοτικοι αρχοντες δεν κανουν τιποτε,δεν θελουν η δεν μπορουν να κανουν τιποτε γιαυτο το τοπο,ο τοπος αυτος θα μαραζωνει ,και τελικα θα σβυσει,τα παιδια μας θα φυγουν αφου και τα λιγα δεδομενα που τα κρατουν εδω δεν θα υπαρχουν ….γιαυτο πρεπει να συσπειρωθουμε με συντοπιτες μας που με αγνη φωνη και χωρις κοματικες σκοπιμοτητες,θα οργανωσουν τον αγωνα για να διατηρησουμε και να βελτιωσουμε την ποιοτητα ζωης στον τοπο μας…περιμενουμε….

  6. ΣΥΝΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΛΕXIE ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΜΩΡΕ ΕΔΩ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ.Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΌΠΩΣ ΚΑΤΙ ΝΗΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ π.χ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ.ΟΜΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΣΟ “ΧΑΖΟ” ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ,ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΕΡΟΥΝ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ.ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΗ.ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΡΗΜΟ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ ΕΔΩ,ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ;ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΦΙΛΩΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;

  7. Na omiloyn………mono h nonimoi..dioti sto plwmari den katalaveno pws ta paranoma alonon einai nomima dika mas??? kai ta nomima dika mas paranoma alonon???……se diaforetiki periptosi na parapespso se mia alantasti ataka tis aimnistis Malvinas….EKSO P……… AP TIN PARAGKA…………….

  8. Έτσι λοιπόν, με καυστικά σχόλια, συμφωνούντων και διαφωνούντων με μπηχτές προς τον Μανώλη και ρητά βγαλμένα από τα άδυτα της ψυχής, προχωρήσαμε ακόμα ένα βήμα στο μέλλον, στην ανάπτυξη και την στήριξη αυτού του τόπου. Είμαστε αξιολύπητοι και λαμβάνουμε αυτό που μας αξίζει.

    ΩΣ ΠΟΤΕ!!!! για όνομα του Θεού!!!! Πότε και πώς θα σταματήσει η γάγγραινα στο μυαλό μερικών.? Δεν βλέπετε πως βρήκαμε πάτο!? Δεν ξεστραβώνεστε επιτέλους να δείτε πως (σκοτώνετε) το Πλωμάρι!?
    Μόνο το σχόλιο σας ενδιαφέρει.? Πότε θα ξεκινήσει μια δράση τούτων των πολιτών σαν μία μάζα προς όφελος όλων και όχι μερικών? Γίνεται μια συγκέντρωση στο Aθανασιάδιο καφενείο απ ότι ξέρω στις 19:30 την κυριακή το απόγευμα με θέματα τοπικά. Μήπως τελικά θα πρέπει όλοι εμείς να παρευρεθούμε εκεί και να θέσουμε κάποια θέματα στο τραπέζι προς συζήτηση, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε και τις λύσεις?
    Υ.γ. Ο Μανώλης Αρμενάκας είχε το σθένος τη μαγκιά η το θράσος η όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, να γράψει κάποιους προβληματισμούς/συμβάντα, με το ονοματεπώνυμό του από κάτω.Αυτό όπως γνωρίζουμε στην κοινωνία που ζούμε δεν είναι καθόλου εύκολο, έχει τις επιπτώσεις. Θα συνιστούσα σιγά σιγά να κάνουμε όλοι το ίδιο, η να απαιτήσει ο Δημήτρης Μαλλιαρός το αυτονόητο για να μπορέσει επιτέλους το blog να ανασάνει απ το ξεκατίνιασμα!!!!

  9. Καλα να παθουμε αφου ψυφιζουμε αυτους που τα τρωνε , και τους
    αλους τωρα που κοιτουσαν αυτους που τα τρωγαν .
    Ξυπηρι η βαρκα του και”τς ρε μπαρι.

  10. “…κοίτα, οι άλλοι έχουν κινήσει…” Ι:
    1. “Πενήντα σελίδες επιχειρημάτων συνοδεύουν το αίτημα αναίρεσης που υπογράφουν πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Καλλονής προς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματική η συνένωση των τέως 13 δήμων της Λέσβου σε έναν. Το αίτημα θα εκδικαστεί απ’ το Γ΄ Τμήμα τού ΣτΕ στις 9 Ιουνίου και…φαίνεται κατ’ αρχάς να υπάρχει ανοιχτό ακόμη κάποιο «παράθυρο» ελπίδας…” (“εμπρός”, 7/5/2011)
    http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=8e03997f-0009-40fc-948d-9462dd34116e

    “…κοίτα, οι άλλοι έχουν κινήσει…” ΙΙ:

    2. ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ:
    “…την διερεύνηση κάθε νόμιμης ενέργειας προκειμένου να τροποποιηθεί το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο αναφορικά με το χωροταξικό σχεδιασμό της Λέσβου, ώστε να δημιουργηθούν περισσότεροι Ο.Τ.Α στο νησί.”, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ “η πρώτη συνάντηση των Προέδρων και μελών Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Λέσβου” (ΠΗΓΗ:http://lesvosnews.net/2011/05/12/34-43)
    καλό ξεκίνημα και ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ !

  11. “…κοίτα, αυτοί είχαν πρώτοι κινήσει…” ΙΙΙ, ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ:

    3. Ο «Καλλικράτης»… στη Δικαιοσύνη
    “εμπρός, 21/05/2010” http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=b6510397-e414-47cd-8886-95ea1cefbaa1
    Σε δύο αποφάσεις αντίδραση στο σχέδιο «Καλλικράτης» κατέληξε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πλωμαρίου, που υιοθετώντας πρόταση της αντιπολίτευσης προχωρά στην ανάθεση σε δικηγόρο της διερεύνησης κάθε δυνατότητας προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά του χωροταξικού του σχεδίου «Καλλικράτης», ενώ παράλληλα εκφράζει την απαίτηση για άμεση σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης της ΤΕΔΚ, με σκοπό τη λήψη απόφασης για δυναμικές αντιδράσεις στο χωροταξικό.
    «Ταυτόχρονα καλούμε όσους συμφωνούν μαζί μας στην κοινή προσπάθεια για αντίδραση στην ερήμωση και τον οικονομικό και αναπτυξιακό μαρασμό της περιφέρειας του νησιού, που θα οδηγήσει η δημιουργία του ενός δήμου», υπογράμμισε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, που συνεχίζοντας τόνισε: «Καλούμε τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης να καταλάβουν ότι στο όνομα της αποκέντρωσης επιχειρείται ο πιο λανθασμένος και απίστευτος συγκεντρωτισμός. Δήμοι σαν την Καλλονή και το Πλωμάρι θα εκπροσωπούνται από το πολύ τρεις με τέσσερις δημοτικούς συμβούλους. Για αυτό ας προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε την εκπροσώπηση του Μολύβου, της Ερεσού και άλλων μικρότερων δήμων ή ας προσπαθήσουμε να έχουμε την εικόνα της μηδενικής εκπροσώπησης ενός χωριού όπως τα Χίδηρα, το Αμπελικό ή το Νεοχώρι.»
    Ήδη απ’ την πλευρά εκπροσώπων του δήμου Πλωμαρίου έχουν γίνει επαφές με νομικούς για το θέμα, οι οποίοι και συνέστησαν να υπάρξει ένα διάστημα αναμονής ώστε να ψηφιστεί ο «Καλλικράτης» και να υπάρξει διοικητική πράξη βάσει αυτού, και στη συνέχεια με αυτήν ως έρεισμα να προσβληθεί η συνταγματικότητά του. Υπήρξε η σύσταση να μη γίνει μεμονωμένη προσφυγή, αλλά σε συνεργασία με άλλους δήμους που θίγονται.

  12. Ta mpaxaria..osoi koptetste ….gia to kinoniko sinolo…. (naxame nalegame) ta xasete……. (prin… poy eisaste???) kai eseis h idioi poy kopteste….. ta ginete h teleytea tripa toy klarinoy ta parmata einai monodromos kai dromologimena to kserete kai to kseroyme…….afoy kai twra akoma….niazeste gia to pios onomastika eipai ti???kai oxi gia to an ayto einai aleitia kai h oysia fisika…….ayta ta legame mines tora …..poy einai ayth h perivoiti (DEP) me ta entima 20 prosopata poy ta diekdikisoyn ta dikea toy plwmarioy???xaxaxaxa….exoyme kai pernoyme ayto poy pragmatika mas aksizi……..o dromos einai stromenos me aggoyria….ante pate na ton perpatisete kai na kanete minisi tin eyroph poy apo dimos giname ena tipota ..tipota malon eimasta apo anekaten….apla twra eimaste kai episima …zikoys spikin…………………

  13. Το νερο που τρεχει από τις βρυσες μας ειναι και πάλι μαυρο, με οσμη και γεματο χωματα!

    Ακουσε κανεις τιποτα?????

  14. καλητερα να γινη αι”λος να μην εχει προβληματα σαν και εμενα.Η να παη με την αποδιξη και να γειρεψει τα χρηματα του πισο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here