Home Άρθρα Αντιδημαρχία “Ποιότητας Ζωής” όταν οι λέξεις χάνουν το νόημα τους

Αντιδημαρχία “Ποιότητας Ζωής” όταν οι λέξεις χάνουν το νόημα τους

4296
0

Μεγάλα και πολλά ήταν τα παράπονα το καλοκαίρι για την καθαριότητα γενικώς, αλλά και πιο συγκεκριμένα για την κατάσταση στις παραλίες στην Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου.

Όπως κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες με κάθε λογής σκουπίδια στις ακτές σε μικρές και μεγάλες παραλίες που αν δεν βρίσκονταν ιδιώτες και επιχειρηματίες να καθαρίσουν τότε η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη.

Αφορμή του σημερινού άρθρου μας είναι η μαρτυρία ηλικιωμένης κυρίας με κινητικά προβλήματα, κατοίκου της περιοχής του Αγίου Ισιδώρου, που όταν ζήτησε από τον αρμόδιο Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Δημήτρη Βαρβαγιάννη, όσο ήταν στα καθήκοντα του πριν παραιτηθεί, να καθαριστεί το ανατολικό κομμάτι μετά τη πινακίδα σήμανσης όπου πληροφορεί τους λουόμενους ότι εκεί τελειώνει το βραβευμένο τμήμα της παραλίας, η απάντηση που όπως τονίζει έλαβε ήταν η εξής: “Από εκεί και πέρα είστε εσείς υπεύθυνοι για τον καθαρισμό”. Δηλαδή οι δημότες και οι θερινοί επισκέπτες που έχουν σπίτια και φυσικά όλοι πληρώνουν ανταποδοτικά δημοτικά τέλη. Σε επικοινωνία μας με τον κ. Βαρβαγιάννη μας απάντησε ότι δεν θυμάται να είπε κάτι τέτοιο και όσον αφορά τις αρμοδιότητες καθαρισμού των παραλιών, αυτές είναι ευθύνη της Αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής. Το αποτέλεσμα είναι ότι αυτό το κομμάτι της παραλίας δεν καθαρίστηκε από το Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες και βέβαια ούτε το βραβευμένο τμήμα της παραλίες και όλες οι άλλες παραλίες καθαρίστηκαν ιδιαίτερα καλά.

Να θυμίσουμε ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έχει στις αρμοδιότητες της και θέματα κυκλοφοριακά όπως π.χ. το κλείσιμο του παραλιακού δρόμου, ένα θέμα που ταλαιπώρησε για όλο το καλοκαίρι ντόπιους και επισκέπτες. Με λίγα λόγια οι λέξεις “Ποιότητα ζωής” έχασαν το νόημα τους. Θυμίζουμε ότι για το μεγαλύτερο διάστημα μέχρι την παραίτηση του λόγω της αντιπαράθεσης με τον Δήμαρχο κ. Κύτελη, Αντιδήμαρχος στη Ποιότητα Ζωής ήταν ο κ. Κώστας Κουνέλης, ο οποίος εχει και τη μεγαλύτερη ευθύνη και στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 11 Αυγούστου αντικαταστάθηκε από τον Γιάννη Βατό. Ο κ. Κουνέλης δεν θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του κ. Κουφέλου όπου συνεχίζουν οι περισσότεροι πρώην Αντιδήμαρχοι, αλλά θα είναι ο γιος του Παναγιώτης. Καλή επιτυχία.

Η Αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής έχει επίσης και τις εξής αρμοδιότητες: α) Προστασία του Περιβάλλοντος β) Ποιότητα Ζωής γ) Ανακύκλωσης δ) Τοπικής Οικονομίας ( γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, εμπόριο κλπ) ε) Συντήρησης πρασίνου και στ) Δημοτικών κοιμητηρίων

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here