Home Αναρτήσεις Επισκεπτών Άρθρο: Government vs. citizen

Άρθρο: Government vs. citizen

872
28

Και η ευφυής παραπλάνηση της ανθρώπινης νοημοσύνης. Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά τα όσα συμβαίνουν γύρω μας θα αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε πιο είναι το σωστό και πιο το λάθος. Ίσως πολλοί από εμάς δεν πρόκειται να δώσουν σημασία αφού πλέον έχω βεβαιωθεί μέσα από αυτό το blog ότι το (να περνάω καλά) είναι νούμερο ένα προτεραιότητας για τους περισσότερους. 


Εγώ πάντως επιτρέψτε μου να πιστεύω, πως σαν πολίτες αυτού του κράτους δεν έχουμε ιδέα για το τι μέλει γενέσθαι στο πολύ άμεσο μέλλον μας. Συνέχεια και κατά καιρούς οι (θεωρίες συνομωσίας) ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια μας με θύματα εμάς τους ίδιους, όμως οι περισσότεροι αρνούμαστε να το δούμε.
Κοιτάζοντας όμως πίσω από του τίτλους ειδήσεων και το (κουβάρι) που ξετυλίγεται μπροστά μας, τα έργα επιστημονικής φαντασίας δεν είναι και τόσο φανταστικά.
Δεν είναι διόλου περίεργο το πώς έχουμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση.
Αν παρατηρήσουμε μόνο τους τελευταίους μήνες ίσως καταλάβουμε ότι τελικά όλα είναι ένα καλοστημένο σχέδιο γεωστρατηγικής σημασίας με σκοπό το καθαρό κέρδος, αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες απώλειες και τις φυσικές καταστροφές.
Γι’ αυτό λοιπόν από τότε που δόθηκε το ΟΚ από τους υποκινητές, και βγήκαν φόρα παρτίδα στα μμε τα μαντάτα για τα πετρέλαια και φυσικά αέρια, η μεσόγειος έγινε καζάνι που βράζει, έτοιμο να τα πετάξει όλα στον αέρα.
Δεν είναι τυχαίο που όλος ο αραβικός κόσμος γύρω από την Μεσόγειο ζητάει την ανατροπή καθεστώτων, από το Γιβραλτάρ μέχρι και κάτω στην διώρυγα του Σουέζ.
Αλλά εδώ στην Ευρώπη τα πράγματα είναι πολιτισμένα. (Εμείς), δεν χρειάζεται να εξεγερθούμε.
Όλα τακτοποιούνται σιγά σιγά με πλεκτάνες, ατιμωρησία, παραπλάνηση, κοκ.
Δεν είναι τυχαίο που η Ισπανία έχει πρόβλημα σοβαρό με την οικονομία, ούτε και η Ιταλία που ξαφνικά ανακάλυψε ότι ο πρωθυπουργός της έγινε γκουσγκούνης και Γ..εί και δέρνει , ούτε και η Αλβανία που σιγά σιγά εξεγείρεται. Η Τουρκία έγινε (κορώνα) μουσουλμανική, υπερδύναμη με ισχυρή πολεμική βιομηχανία. Περιττό να αναφέρουμε ότι και Τουρκική κορβέτα να μπει μέσα στο λιμάνι του Πειραιά δεν θα ανησυχήσει διόλου το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ας μη μας ενοχλήσει ούτε και εμάς μια που έχουμε σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούμε όπως μισθοί και γόητρα ψαλτάδων και αρχιερέων.
Μια αναδρομή άλλωστε στο παρελθόν, με απολαβή το παρόν είναι ανιαρή και αρκετά ενοχλητική θα έλεγα.
Φτάσαμε λοιπόν στο 2011 εμείς οι Έλληνες, οι νόμιμοι πολίτες αυτής της χώρας, να αναρωτιόμαστε καθημερινά, ποιοί είμαστε που πάμε τι θα γίνουμε αν θα υπάρχουμε αύριο, μήπως τελικά εμείς είμαστε παρείσακτοι σ’ αυτήν εδώ την χώρα;
Μα τι συνέβη και ξαφνικά διαλύθηκαν όλα; Ξαφνικά δεν συνέβη τίποτα. Μακροχρόνια όμως εδώ και πολλές δεκαετίες, υπήρξαν άνθρωποι και καθεστώτα που υποδούλωσαν την νοημοσύνη σου, σε έκαναν να πιστεύεις άλλα πράγματα σαν να βρισκόσουν σε ένα (παράλληλο σύμπαν) που όλα ήταν μια χαρά. Κατάφεραν να σου φυτέψουν αλλόθρησκους μέσα στη χώρας σου να αμφισβητείτε η περιουσία σου, η χώρα σου, η γλώσσα που μιλάς. Κατάφεραν να σε κάνουν οικονομικό δέσμιο με όλα τα δάνεια που απλόχερα σου προσέφεραν λες και δεν θα στα παίρνανε ποτέ πίσω. Κατάφεραν να σε κάνουν να πολεμάς εσύ τους ξένους, εσύ να πολεμάς να επιβιώσεις εσύ να μην μπορείς να πιαστείς από πουθενά. Την θρησκεία σου την διαμελίσανε φέρανε και τους μουσουλμάνους να συνυπάρξουμε. Σε θέματα υγείας κατάφεραν το ακατόρθωτο. Και να τους πληρώνεις και να στα ξαναπαίρνουν και να μην σε υπολογίζουν και να μην υπάρχεις.
Κατάφεραν να σε διαμελίσουν πνευματικά, να σου αλλάξουν τη γλώσσα, να εισβάλουν μέσα στην ιστορία σου να την παραπληροφορήσουν, να αρπάξουν τόπους και σύνορα, να σε σκλαβώσουν οικονομικά, και τελικά να σε εξαγοράσουν με τα δικά σου τα λεφτά ψυχήτε και σώματι και να επέλθει τελικά η απόλυτη αποσύνθεση του Ελληνισμού.
Αλλά κι εσύ ‘Έλληνα που ήσουν όταν συνέβαιναν όλα αυτά;
Άξιον απορίας πώς ένα ολόκληρο έθνος υπήρξε απών στην ολική του κατάρρευση. Αν αναφερθούμε τοπικά και μόνο στην δική μας κοινωνία θα δούμε πώς μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, πολλές εικόνες σε όλη την χώρα σε αφήνουν άφωνο.
Δυστυχώς , ο κύριος υπαίτιος όλης αυτής της εικόνας είσαι εσύ και ο κάθε εσύ που παρέμεινες αδρανής στην πορεία της ξευτίλας, στην αποσύνθεση της ιστορίας σου της θρησκείας σου και της Πατρίδας σου. Εσύ που συνέβαλες στο να μείνει το βιοτικό σου επίπεδο μέσα στην ταβέρνα, στο να μείνει το μουσείο κλειστό, το πολύκεντρο κλειστό, στο να πετάς τα σκουπίδια μέσα στο ποτάμι και να τα βλέπεις να ταξιδεύουν προς την θάλασσα όπως σε άλλες χώρες τα επιπλέοντα φαναράκια που φωτίζουν τη νύχτα πάνω στο νερό.
Εσύ είσαι αυτός που σήκωσες τσαντίρια στην προβλήτα του λιμανιού, στο περπατητό και τα έκανες μαγαζιά για να έχεις περισσότερο κόσμο άρα και περισσότερο κέρδος. Και εσύ δήμε για το συμφέρον σου έδωσες το οκ για να συμβούν όλα αυτά. Εσύ που έβαλες παλέτες (βγήκαν) στην πλατεία και επέκτεινες το μαγαζί σου συμβάλλοντας στην συνέχεια της αμαύρωσης της τοπικής εικόνας. Εσύ που βαριέσαι να πιάσεις τον κασμά αλλά αφήνεις τον αλλοδαπό να το κάνει για σένα. Εσύ λοιπόν και ο κάθε εσύ συνέβαλες στο να γίνουμε όλοι εμείς, είτε με τα έργα σου είτε με την αδράνειά σου, σκλάβοι μέσα στην ίδια μας την χώρα, μέσα στην ίδια μας την πόλη. Το ξέρω είναι δύσκολο να αποδεχθεί κανείς την αλήθεια και ούτως η άλλως γνώμες είναι και ακούγονται, όποιος θέλει τις αποδοκιμάζει, όποιος θέλει τις λαμβάνει υπ όψιν του και κάνει κάτι προς το καλύτερο.
Εσύ λοιπόν είδες το παιδί σου να φεύγει να πάει να σπουδάσει να γίνει άνθρωπος και τελικά; Εσύ που δεν έδωσες σημασία ότι πληρώνοντας αλλοδαπούς συνέβαλες προς την ροη 12 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο σε γειτονική χώρα. Εσύ χαμένε έλληνα αφόπλισες την χώρα σου το παιδί σου και κατάφερες να το παραδώσεις σκλάβο στα χέρια ξένων δυνάμεων. Δεν δημιούργησες απολύτως τίποτα, απεναντίας κατάφερες και συνέβαλες σε όλα τα δεινά που περνάς τώρα εσύ και στην συνέχεια το παιδί σου. Πιο είναι λοιπόν το ρόλο σου μέσα στην χώρα σου και εν συνεχεία στην παγκόσμια σκακιέρα;
Ένας αναλώσιμος στρατιώτης χωρίς ταυτότητα, ένα πιόνι ασήμαντο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή ως εργαλείο από τις μεγάλες δυνάμεις. Πιες λοιπόν πατριώτη τα ρακιά σου, το μέλλον σου είναι εξασφαλισμένο, το ίδιο και το μέλλον του παιδιού σου. Πίστεψε πως είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θές και άσε εμένα, τα (κακώς κείμενα) και τον παππούλη να κουρεύονται.
Εσύ δεν είμαι εγώ άρα δεν αποτελούμε και κοινωνία. ‘Άσε και την υγεία κατά μέρος. Άμα αρρωστήσεις βλέπεις. Το κράτος θα είναι εκεί για σένα. Πάρε το τηλεκοντρόλ και άλλαξε κανάλι, τούτο το έργο είναι για τους άλλους.
Η ανάπτυξη σίγουρα τρέχει όχι όμως η δική σου.
Πρόσεξε μονάχα μην ξυπνήσεις μια μέρα και πεις πως είσαι Έλληνας και σου πάρουν το κεφάλι.
Χρόνια μας πολλά, το λέει και η κρεμάμενη πινακίδα με τα ξεφτισμένα led που κρέμεται στο πρώην δημαρχείο από το 2006.
Με εκτίμηση
Public Enemy


Comments Closed

28 COMMENTS

  1. Μπράβο Public Enemy. Καλά τα λες. Όποιος κι αν είσαι σου βγάζω το καπέλο!

  2. Θα σταθώ στο ότι “όλα είναι καλοστημένο σχέδιο γεωστρατηγικής σημασίας” γιατί είναι κάτι που δεν συζητιέται πολύ εδώ στο blog και στο Πλωμάρι.
    Θα προσθέσω και τα σχέδια για τη “νέα τάξη πραγμάτων” και την “παγκοσμιοποίηση” που θέλουν να επιβάλλουν.
    Η Ελλάδα δεν τους βόλευε. Δεν τους καθόταν. Τώρα κάτι καταφέρνουν, αλλά…

  3. Μπράβοι φίλε, τελικά αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι υπάρχουν μέσα στη γενική απάθεια και σκεπτόμενοι άνθρωποι. Σε όλα αυτά που γράφεις θα ήθελα να προσθέσω ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός προσφάτως επισκέφθηκε τη Θράκη και έδωσε ¨δώρα” -που είχε απαιτήσει ο Τούρκος Πρωθυπουργός- χωρίς να πάρει κάτι. Το Ελληνικό Δίπλωμα οδήγησης θα γράφεται και στα τούρκικα, οι υπάλληλοι των ΚΕΠ θα μιλούν τούρκικα για να υπάρχει συννενόηση μεταξύ αυτών και των κατοίκων, θα αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας στη τουρκική και ούτω καθεξής. Εμείς όλο δίνουμε χωρίς ποτέ να ζητάμε, αλλά αυτό φυσικά δεν αφορά κανέναν. Ε και τι έγινε. Αύριο θα μας ζητήσουν το σπίτι μας, τη θάλασα μας, ε και τι έγινε, θα πουν. Μέχρι αύριο βλέπουμε.

  4. Ηαπλη αληθεια και πρεπει νατην καταλαβουμε ειναι οτι μονο αν θεμελιςσουμε ανθρωπινα δικαιωματαγια ειρηνικη και ικαιη συνυπαρξη
    ατομων και λαων θα ζησουμε αξιοπρεπεστερη ζωη.
    το αλλοδαπους και τα 12 δισ και το αφοπλησες τη χωρα και προπαντος η λεσβος και τα τουρκοι και τουρκικα
    διστρεβλωνουν την πραγματικοτητα που ειναι το πλωμαρι το χτισαν
    Τουρκοι και οι Ελληναις μεταξι των οποιων και εγω το γκρεμισαμε
    και το γκρρεμιζουμε αμα λεμε οτι η Τουρκικη γλωσσα θα ειναι η αιτια .
    πεταξτε τοις παροπιδες και δεστε καθαρα λαικοι και κληρικοι.

  5. Συγχαρητήρια public enemy για το σημείωμα σου και τις σκέψεις που πρέπει να τις μετουσιώσουμε όλοι σε πράξεις που θα φέρουν αποτέλεσμα .Ποτέ δεν είναι αργά.Ας αλλάξουμε τρόπο ζωής για να επιβιώσουμε , αλλιώς θα αφανιστούμε.Ας μετα-νοήσουμε -δεν είναι κακό να αναγνωρίζεις τα λάθη σου-.Δεν συνεχίζω με λόγια . Εγώ όσον με αφορούν τα θέματα αυτά προσπαθώ και δεν θα πάψω να προσπαθώ με έργα – περισσότερα- και λιγότερα λόγια.

  6. Γιάννη προσπάθησε να γίνεις πιο σαφής. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τώρα.

  7. Η απλη αληθεια και πρεπει να την καταλαβουμε ειναι οτι μονο αν θεμελειωσουμε ανθρωπινα δικαιοματα για ειρηνικη και δικαιη συνυπαρξη
    ατομων και λαων θα ζησουμε αξειοπρεπεστερη ζωη. Ξεχναμε οτι το Πλωμαρι και τα περισοτερα χωρια χτιστικαν κατο απο την Τουρκικη κυριαρχια και οτι ολα τα χρονια μιλαμε για κακους Τουρκους και δεν βλεπουμε οτι κανουμε κακο στον τοπο μας γιατι δεν μπορουμε
    να συνυπαρξουμε ουτε μεταξι μας ουτε με τους Τουρκους.Ποσο δηλαδι
    θα επιρεαση το πλωμαρι η αδεια οδηγησις και στα τουρκικα.
    Το μελον μας ειναι με τους απεναντι και αμα δεν το καταλαβουμε
    κακο του κεφαλιου μας .ι
    .

  8. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
    Οι “απέναντι” είναι ένας “πονηρός γείτονας”.

  9. Πολυ καλα κανη στο σπιτι του εμεις δεν βλεπεις τι ζορια τραβαμε ο ενας
    απ” τον αλλον αυτοκαταστρεφομαστε εχουμε καταντιση περιγελος
    ανεκδοτα για ολον το κοσμο .

  10. Ο εθνικιστικος παροξυσμος του Public Enemy, στα ελληνικα “δημοσιος κινδυνος”, ερχεται να επιβεβαιωσει και το ονομα του αλλα και ποσο ιδανικες ειναι οι συνθηκες για να αναδυθουν μιασματα δηθεν πατριωτικα και με λαϊκιστικες προσεγγισεις να αναρριχηθουν στην εξουσια σε τοπικο επιπεδο και οχι μονο. Το νου σας παιδια απο αυτους κινδυνευουμε πιο πολυ…

  11. Mόνο που ο Public Enemy ξέρει τους Public Enemy εγώ αρχίζω με “respect”.
    Τουλάχιστον δεν είναι “χτεσινός” και επιφανειακός, ούτε στις μουσικές ούτε στις απόψεις…

  12. Αγαπητή Eirini.
    ‘Αν θεωρείς εθνικιστικό παροξυσμό την πραγματικότητα στην οποία ζούμε, για όσα συνέβησαν και αυτά που πρόκειται να συμβούν, συμφωνώ και εγώ μαζί σου. Ίσως δεν είχαμε τα ίδια βιώματα ώστε να συμφωνήσουμε σε αυτά που γράφω και έτσι συμφωνώ ότι οι απόψεις μας διίστανται. Ένα σε παρακαλώ μόνο, εκτύπωσε αυτά που έγραψα και φύλαξε τα. Πιστεύω ότι σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα τα βλέπεις καθημερινά μπροστά σου, αν δεν τα βλέπεις ήδη. Τίποτα δεν είναι τυχαίο ούτε και ο (αφοπλισμός) του Πλωμαρίου, της επαρχίας αλλά και περισσότερο της Ελλάδας. ‘Όσο για το (Δημόσιος κίνδυνος), είναι πως το βλέπει κανείς το ποτήρι, μισό άδειο ή μισό γεμάτο. Να ξέρεις όμως ότι σε χώρες όπως Αμερική για παράδειγμα, Public Enemy θεωρείτε ο πολίτης ο οποίος δεν υποτάσσεται στην χαλιναγώγηση του συστήματος που του επιβάλλεται καθημερινώς, δεν υποκύπτει και συνεχίζει να εκφέρει γνώμη έστω ακόμα και με την επιβολή ποινικών κυρώσεων, πολεμάει στο έπακρο τον απόλυτο έλεγχο του νου από το σύστημα και προσπαθεί να (ανατρέψει) τα δεδομένα που δεν είναι δίκαια προς την ανθρωπότητα. ’Όσο για την προσωπική αναρρίχησή μου στην τοπική εξουσία πίστεψέ με δεν θα με δεις ποτέ σε πολιτικά δρώμενα. Όπου όμως υπάρχει ανάγκη για βοήθεια προς την ανάπτυξη τοπικού επιπέδου για το γενικό συμφέρον ‘όλων, ναι θα παρευρίσκομαι και θα βοηθώ ανθρώπους και πρωτοβουλίες για το καλό όλων μας.
    Φίλε Giannis καλησπέρα ή καλημέρα τώρα δεν ξέρω, γιατί είσαι μακριά και εκεί που είσαι είναι (άλλος Θεός). Η Ελλάδα από ανέκαθεν δίνει, δίνει, δίνει, και θα συνεχίσει να δίνει γιατί της επιβάλλεται ντε σώνει και καλά. Και παίρνει παίρνει και θα συνεχίσει να παίρνει γιατί της το επιβάλλεται επίσης. Άτακτη οπισθοχώρηση σε όλα. Εγώ δεν θα σου πω τίποτα άλλο παρά μόνο το εξής. Πήγεναι να βγάλεις Τούρκικο δίπλωμα στα Ελληνικά απέναντι και έλα να μιλήσουμε. Πρώτα ‘όπως είπε και ο φίλος μου ο armenak έδωσε δώρα στην Θράκη, μετά θα δώσει δώρο την ίδια την Θράκη μετά το Καστελόριζο μετά την Ήπειρο μετά την Λέσβο κοκ. Όχι με πόλεμο αλλά (έτσι για δώρο θα το δεις) ως ένδειξη φιλίας προς την γείτονα χώρα μιας και δεν μας έφτασε ο εξευτελισμός και η υποδούλωση 400 χρόνων. Άλλοι είναι περήφανοι πως μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς ξεσηκωθήκαμε και κάναμε επανάσταση. Εγώ ντρέπομαι πως 400 χρόνια ήμασταν υπό δουλεία. Είναι πάντα πως τα βλέπεις τα πράγματα. Το μέλλον μου ακέραιο στα χέρια της Γείτονος Τουρκίας είναι σαν να κρατάω στα χέρια μου χειροβομβίδα χωρίς περόνη και πιστεύω πως δεν θα κοιμηθώ. Εδώ δεν υπάρχει συνύπαρξη μεταξύ ομόθρησκων και ομογενών και μου λες βρε Γιάννη ότι θα υπάρξει μεταξύ αλλόθρησκων και άλλων εθνικοτήτων ανθρώπων? Εγώ προσωπικά έχω συναναστραφεί με Τούρκους λόγω εργασίας, η νοοτροπία τους απέναντι στους έλληνες είναι σαν να βλέπουν γουρουνίσιο κρέας. ‘Όταν δεν πας με τα νερά τους είσαι σε μεγάλο κίνδυνο. Το Πλωμάρι μπορεί να χτίσθηκε από τούρκους και Έλληνες όπως λες αλλά κατοικούνταν έως τώρα τουλάχιστον από Έλληνες. Όπως και η Κωνσταντινούπολη για παράδειγμα η Σμύρνη Έφεσος, αλλά για πήγαινε απέναντι να πεις Αγία σοφία να δούμε θα προλάβεις? ΤΖΑΜΙ φωνάζουν, ΙIstanbul φωνάζουν οι Τούρκοι μη γνωρίζοντας ίσως οι περισσότεροι ότι σημαίνει Εις την Πόλη όπως την έλεγαν τότε οι Έλληνες.
    Εθνικιστικός παροξυσμός που λες Giannis, και όντως έχει δίκιο η Eirini, γιατί βρε παιδί μου πώς να το κάνουμε, την σημαία μου την θέλω να κυματίζει στα μπαλκόνια των σπιτιών να ξέρω πως έχω πατρίδα πως έχω υπηκοότητα πως υπάρχει κράτος που ανταποκρίνεται στα δικαιώματά μου σαν πολίτης πρώτης κατηγορίας και όχι σαν φακελάκι, γιατί οι παππούδες μου πολέμησαν Γερμανούς, Ιταλούς, ούτε και γω ξέρω τι, για να έχω εγώ Πατρίδα για να είμαι ελεύθερος για να είμαι Έλληνας και όχι έρμαιο και ανδρείκελο άλλου κράτους μέσα στην ίδια μου την χώρα.
    Η Χώρα μου είναι υπό κατοχή διαμελίζεται σαν κουφάρι από άγρια σκυλιά υποδουλώνομε σωματικά και πνευματικά σε όλους τους τομείς από Ηγέτες Προδότες ανεξαρτήτως χρώματος. Εσύ?
    Για όσους συμφωνούμε και για όσους όχι, πάλι φίλοι να είμαστε. Λόγος και αντίλογος που λέει και ο φίλος μου ο Yannis Mallis.
    TOGETHER WE STAND DIVIDED WE FALL από μουσικής άποψης που είπαν και οι Pink Floyd.

  13. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ.
    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ.
    ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ.
    ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΓΑΠ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΑ ΜΕ ΕΜΑΣ.
    ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΩ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣ.
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟΥΣ.
    ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΙΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΛΑΟΥΣ.
    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΜΩΣ.
    ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
    ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.

  14. Ολοι γίνατε τουρκόφιλοι τελευταια στού διαόλου τή μάνα δέ βαριέσε..Υπαρχουν καί χειρότερα έδωσε τό δικαιωμα ό Καλόπουλος νά με δουλέυουν ο Γιάννης ό Τυροπωλης (κουτσακι)ή Γονίδα και ό Μαικ

  15. Τα 400 χρονια σκλαβιας δεν συμφωνο συμβιωσης και αναμιξης ναι
    μηπως εισαστε Πελοπονησιοι εμεις ποτες δεν ηταν ελλαδα μονο 100
    χρονια. Ελληνες Τουρκοσποροι μας βριζουν οι Πελοπονησιοι και
    για ολη την ελλαδα κοκινο νησι . Και και ετσι ειναι αν εξερεσουμε
    τωρα τελεφται μερικα εργα βιτρινας κατα τα αλλα ειμασται ξεχασμενο νησι με πεταμενο κοσμο σε χωρια και πολις.
    Ξεχναται τι παθαται με το ΠΑΣΟΚ τα δωσαμε ολα και τρεχουμε και δεν φτανουμε πηραμε θα και κοροιδια τα ιδια και με τους Τουρκους
    μας χτισαν εκλησιαις σχολεια απο ολα και εμεις θελαμε να τους τελειοσουμε μεχρι τωρα φοβομασται να πουμε την αληθεια.

  16. Όλα τα κακά jim είναι αλληλένδετα. ΔΝΤ, Τρόικα, Τουρκία, υποκινούμενα προβλήματα στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια. Ακόμα και η υπερβολική μετανάστευση προς μια χώρα με προβλήματα που αδυνατεί να προσφέρει στον δικό της πολίτη… και αυτή υποκινούμενη είναι.

    Μας έχουν βάλει στο μάτι jim…

    Πήγαινε να ζήσεις στη Κυψέλη ή στον Άγιο Παντελεήμονα να δεις αν θα συνεχίσεις να μην δαιμονοποιείς τους μετανάστες. Και εγώ από το Πλωμάρι ωραίους θα τους έβλεπα. Εσύ πληρώνεις φόρους για αυτούς. Αυτοί δηλώνουν 0 εισόδημα γιατί όταν στήνουν τον πάγκο με τα κινέζικα στα παζάρια δεν κόβουν -φυσικά- αποδείξεις.

    Έρχονται πολλά (κακά) την επόμενη διετία…

    Ο Public Enemy έχει δίκιο.

    Και για να τα δεχτούμε σιγά σιγά έπρεπε να ήμασταν αδύναμοι, απλήρωτοι, δυσαρεστημένοι και με προβλήματα.

    ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ.

    Και θες (θέλετε) και μια άλλη εκτίμηση? Οι απεργίες και οι συνδικαλισμοί έτσι όπως γίνονται τώρα ΔΕΝ κάνουν ΤΙΠΟΤΑ. Είναι σαν να ανοίγεις λίγο το καπάκι στη χύτρα για να φύγει ελάχιστος ατμός. Αυτό κάνουν. Άκουσέ με, τα ξέρω “από μέσα”.
    Παράδειγμα: Έγινε ποτέ απεργία στους δημοσιογράφους με αποτέλεσμα να ΜΗΝ κυκλοφορήσει Κυριακάτικη εφημερίδα? Θα σου απαντήσω εγώ: ΠΟΤΕ. Απεργιούλες ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ για να μη βγει το φύλλο της Τετάρτης και της Πέμπτης… έγιναν πολλές. Και ανούσιες.

    Jim και Ειρήνη, το παιχνίδι είναι στημένο.

    Και η επανάσταση ΔΕΝ πιστεύω ότι γίνεται με όποια σημαία του ΠΑΜΕ και του Τσίπρα μπροστά. Πες μου τι καταφέρανε τόσα χρόνια? “Φασαρία να γίνεται να πάρουμε καμιά ψήφο”. Αυτό καταφέρανε. Κάποιος του έπεισε ότι όταν βγούνε στο δρόμο και φωνάξουνε κάνουν επανάσταση και επηρρεάζουν γεγονότα. Και αυτοί χαρήκανε και από τότε το κάνουν συχνά.

    Η επανάσταση πρέπει να είναι αφύπνιση: Κοινό και ταυτόχρονο ξύπνημα ανθρώπων με ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ, ΣΗΜΑΙΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΝΤΟΠΙΟΛΑΛΙΕΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗ.

    Ο παγκοσμιοποιημένος – φιλόξενος – αγαθός Έλληνας (με προβλήματα στη δουλίτσα του και μοντέρνες απόψεις) τους βολεύει πολύ.

  17. Distixos akomi kai tora poy ligo poli …fenonte pragmata, kai katastasis,..to mialo mas den ftanei ekei poy to pane opioi to pane…akomi kai tora me tin tosi pliroforisi gnorizoyme ..sxedon to TIPOTA…..ayta poy etimazonte ayta poy erxonte ua einai KOSMOGONIKA GEGONOTA…..pera apo politikes pera apo oti ua mporoyse na skefti kapios pera apo kaue logiki….ayta mono exo na po…………………………………………………………………………………………

  18. Γεια σου ρε Zikoys…. δεν το περίμενα…
    Μπράβο ρε φίλε… Βρέθηκε και ένας ακόμα ενημερωμένος και υποψιασμένος.

    Βρέθηκε άλλος ένας που δεν τρώει κουτόχορτο.

    Ασε τους σήμερα να κάνουν απεργία νομίζοντας ότι έτσι θα αλλάξουν τον κόσμο. Καλές μωρέ και οι απεργίες και οι επαναστάσεις αλλά ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

    ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
    Αεροψεκασμοί, αλουμίνιο στην ατμόσφαιρα, γεωμηχανική…

    Αμα κάνεις απεργία γιατί σου κόψαν το μισθό,
    ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ τι πρέπει να κάνεις?

  19. Βρε συ Γιαννη Μαλλη νομιζεις οτι μονο εσυ ενημερωνεσαι…για μουσικη, πολιτικη κτλ. ελεος δηλαδη. Ασε το επιτακτικο υφος να χαρεις καταντας γραφικος. Ο κοσμος αυτος ανηκει σε ολους και τους χωρα ολους αν εσυ θες να περισσευεις δικο σου θεμα… Δε θα με πεισεις ουτε εσυ ουτε ο φιλος σου ο PUBLIC ENEMY οτι οι αποψεις αυτου του τυπου δεν ειναι επιεικως εθνικιστικες και επικινδυνες. Αφου τα ξερεις ολα γιατι αδικεις τον εαυτο σου ετσι, και πεφτεις στην παγιδα να ριχνεις το φταιξιμο στους μεταναστες πωλητες και οχι στους νταβαντζηδες ελληνες που τους εχουν ως αλλους δουλους και τους εκμεταλευονται.. Μη διαβαζεται μονο οτι βολευει και ριχνει τις ευθυνες στα ευκολα θυματα…γιατι αυτος ειναι ο ευκολος δρομος ο τεμπελικος και ο μισαλλοδοξος…που γεννα μισος και τυφλη βια.

    Για πιο εθνος και για πια πατριδα και σημαιες και γλωσσες μιλατε πλακα μας κανετε..αυτοι ειναι οροι και θεσμοι που σκαρφιστηκαν για δημοσιονομικους λογους και για την δημιουργια κρατων,δηλαδη για να οργανωθουμε ή μαλλον για να μπουμε σε καποια καλουπια για να μην επικρατει χαος..ειναι πολυ προσφατα ολα αυτα, λιγο μετα την γαλλικη επανασταση. Ασχετα αν ξανα γυρισαμε εκει απο οπου ξεκινησαμε ολα τα συγχρονα και νεοσυστατα κρατη. Αλλα αν ειναι να ξανα γινει μια τετοια επανασταση ε συγγνωμη δε θα την κανω για λαθος λογους οπως επιμενεις, δε θα στραφω εναντιον ανθρωπων αλλα εναντιον κατεστημενων αγαπητε μου…

    Δεν υπαρχει κανενα εθνος και καμια συνοχη απο την Ελλαδα της αρχαιοτητας με τη σημερινη και δε θα μπορουσε δηλαδη, δε γινεται πολυ απλα. Δε θελει και πολυ μυαλο..το μοναδικο κοινο σημειο, που ειναι με ολους οχι μονο μεταξυ ομοεθνων,ειναι το σημειο εκκινησης που ειναι η δημιουργια του ανθρωπινου ειδους. Ολοι γεννιομαστε, υπαρχουμε στο τοπο μας και καποια στιγμη φευγουμε αρα δεν εχουμε καμια διαφορα απο “κατασκευης” ολα τα αλλα απλως εξυπηρετουν πολιτικα και οικονομικα συμφεροντα για να μη τα βαζουμε με τους προνομιουχους αλλα να τρωγομαστε εμεις με τους γειτονες κοντινους και μακρινους..

  20. Καληνυχτα σε εσενα Γιαννη, εγω εχω ξυπνησει. Κυριολεκτικα και μεταφορικα…

  21. Εμενα ο παπλικ ενεμυ περισοτερο για αγροφυλακας μου φερνη δεν καταλαβαινω τον ενθουσιασμο του συνονοματου μου ΥΑΝΝΙ ΜΑΛΛΙ

  22. kalhmera Eirini….ego den kimiuika akomi kai me olo to sevasmo……einai shgoyro pos o yoannis mallis.den kanei to dimagogo se kanenan….kai nomizo pos stin aliuia 8a i8ele na pi kapos etsi ta pragmata…leo tora kai ego….to anauema den to rixni kanenas stoys alodapoys, metanastes oti telos panton…etsi poy eiruan kai ua erxonte ta pragmata…as to piasoyme kai alios tora…..einai profanes oti kapia stigmi efoson zoysame me danika xronia tora kai vaftizame ta renegeit agrotika (politelias ) ua mas ta zitoysan piso..einai profanes otinai nikiazo diamerisma ma apodiksis den kovo ua mas ta zitoysan piso…apla pragmata apli logiki.einai profanes oti otan eisai me simvasi kapoy,opoudipote….isos kai na soy zitiui na figis…einai loipon profanes oti den aplonis ta podia soy me dania me agores me to na gino kai ego kati…ma ua moy pis dioxnoyn simvasioyxoys kai pernoyn aloys stin uesi ayti…nai to kanoyn kai ayto…ma to kanoyn nomima esy ego a olos o kauenas mas me simvasi den eitan???…..opos einai profanes pos .i apergies kales einai……ma se ayti tin diskoli ora kai den ua po gia tin ellada..alla gia to eunos mas..afoy eimaste ena pirama gia aytoys poy mas evalan sto xeri.prepei oposdipote na ginonte men i apergies …ma epoydeni logo na stamatisi i litoyrgia toy kratoys..esto na iparxoyn omades epifilakis……otan psaksis mesa sto internet iparxi kapoy ena roloi poy to onomasan roloi eunikoy xreoys tis elladas…otan loipon to dis ayto,pvs paei ana deyterolepto….na eisai sigoyri pos ua anaueorisis i stin kaliteri ua balis ta klamata…..oyte katostari se olimbiakoys na metroyse…an deytero ayksanete to xreos exei ftasi se astronomika megeui mporo na se veveoso.mexri proxtes poy to ida ergafe pano apo 350dis euro tora mporo na soy po pos ua exei akoumbisi ta 370……..pisteyis loipon pos ua eitan kalo na stamatisoyn oles i litoyrgies poy legame prin???i den katalavame akomi pos ftasame sto simio sosn eayto souito..den leo kai esy exeis dikio otan eipes pos o kaue ellinas uelontas na bgali ta apouimena toy? to komplej tou?den jero piran aki apo enan alodapo na ginoyn afentika….ma na soy po den einai ora gia tetoia..(STOXOS EINAI NA KATASTRAFI TO dienei toy ellina….kai emeis kaue allo toys boiuame….uelo na po me liga logia pos to provlima einai poli poli vauitero apo aytin tin krisi poy lene….kai ua soy doso ena paradigma……mpeni loipon i toyrkia stin eyropi,,,,opote erxonte pame ginete alisverisi…..mauimatika na to kitajis…logo koyltoyras logo uriskias,opos ues…..etsi poy ayjanonte.se 15 ante 20 xronia ua exoyme moysoylmano dimarxo MYTILHNHS…..oxi oti exo kati me toys anuropoys..ma na min nio8o kai mionotota sto meros poy me genise i mana moy…..apo tin alli kai isos to ipo oraio…..prepei na gnorizis oti to sverko toy ftoxoy kamia krisi den ton fovise…pali ftoxos ua einai ……..isos na pirazi kapioys poy ti na po xasane ,xanoyne kektimena? den ua exoyn pia ta mpaxaria toys?den jero…..AFIPNISI XRIAZETE….AFIPNISI se oti erxete se oti den gnorizoyme oti ua eruei se oti oyte emeis,ma oyte kai aytoi poy to dimioygisan jeroyn kai mporoyn na antimetopisoyn min jexnas pos polla ksila spane pio diskola apo ena……kai etsi prepei na imaste oloi mas…an exo kapoy louos signomi prokatavolika……kalimera..pao na kano kafe……….YG an ksanavro to roloi poy legame ua grapso tin dieyuinsi gia osoys 8eloyn na toy riksoyn mia matia……..

  23. Κ. ΜΑΛΛΗ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΤΡΕΨΕ.
    ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΟΤΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ.
    ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ, ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΣΟΥΝ ΟΛΑ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΑΜΕ.
    ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ’90 ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΣΤΑΝ.
    ΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΘΕΛΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ 20.000 ΔΡΧ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΓΙΑ 5.000.
    ΕΤΣΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΩΣ ΑΚΡΙΒΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΟΥ ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΜΑΣ.
    ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΒΑΜΒΑΚΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΛΠ)
    ΕΤΣΙ ΕΔΡΑΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
    ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ’60 (ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ) ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΔΡΑΙΩΘΗΚΑΝ.
    ΑΝ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΩΤΟΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΕΦΕΥΓΑΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.

  24. An tote poy eixan protoer8ei stin Ellada den den eyriskan doylua 8a efeygan piso stin Alvania,……. i opoy..den exei simasia Ma einai sosto???…Eyge…. JIMAKO…aloste ti imastan ti eimaste mia mikri xwra,poy mexri prin dyo xronia otan kapoios elege,Bre katsete kala.Erxonte nomoi erxonte pragmata…..sikonan potiria tsoygrizan kai legan stin eigian mas…O ELLINAS?? O ELLINAS??? ela bre o ellinas den masaei apo tetoia ti nomoi kai aidies 8ua brei ton tropo……..ANTE na doyme twra…parepiptontos na po kai kati eixes nomizo kai esei anafer8i
    se ayto….oson afora to dimosio ,kai ton idiotiko tomea….exo tin entiposi pos ston dimosio tomea,,den kaptonte kai poli ali8ia gia to poso exei as poyme to ladi toy ergati..kseris ek toy asfaloys..oxi oloi,ma sto megalitero pososto,nomizo,,ek toy asfaloys mporeis na evestitopii8is kai gia ta SALIGARIA (min ta eidare pote) poy vgenoyn ka8e 32 xronia, sto nisi ( kai na kserarame poy eitane) fantasoy twta gia oyloys aytoys poy exronte anengelekta,..kai feygoyme emeis,,kai erxonte aytoi oi opioi e? i eixame emeis stin koyltoyra mas,na sfazete anuropos stin platia toy xwrioy mas….Na to po loipon opos enas filos??? kai mia laiki parimia ths koyltoyras mas AMA BLEPS TSI TRON TOU VIOS…TROGI MI TA DIOS.KAI den einai ratsistiko,,einai omi alei8ia…den sikoni allo oyte oi talepori an8ropoi ftene..ma oyte kai emeis.an kati xriazete na gini sinidisi toy ellina ayti ti stigmi einai to enas gi oloys kai oloi gia enan,ma sto ka8imerino epipedo ston DIPLA MAS…………oi poloitikoi oi opioi ta ferefona diladi ton allon poy peroyn odigies apo ta ferefona ton allonon,kai paei legontastravoyn to dromo toys..emeis to 8uema eimasre emeis….kai gia ena sxolio parapano..8elo na po pos o volemenos i volemenoi,kali i gnosi bravww…den briskoyn pote aitia epanastasis nomizo??? sto diatayta ksexora istorias…KOSMOS PINAEI.

  25. Όπως είχα αναφέρει, το άρθρο είχε κατέβει προσωρινά. Το επαναφέρω διότι δεν θέλω να είμαι ανακόλουθος, εφόσον αρχικά είχα συμφωνήσει να το δημοσιεύσω παρά το ότι δεν το υπέγραφε επώνυμα ο Public Enemy. Υπήρξε κάποια δυσαρέσκεια λόγω του ότι το άρθρο ήταν ανυπόγραφο, οπότε από δω και πέρα θα δημοσιεύονται μόνο άρθρα που θα υπογράφονται με το πλήρες όνομα του αρθρογράφου, όπως άλλωστε γινόταν μέχρι τώρα.

    Όσο για κάποια σχόλια τελικώς αφαιρέθηκαν γιατί κρίθηκε ότι κάποια ήταν προσβλητικά, κάποια είχαν στοιχεία ρατσισμού και μίσους (ιδέες που δεν συμφωνούν με τη λογική του παρόντος blog) και φυσικά κάποια ήταν εκτός θέματος. Από δω και πέρα παρόμοια σχόλια θα διαγράφονται χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις.

Comments are closed.