Home Άρθρα Άρθρο: Πομφόλυγες

Άρθρο: Πομφόλυγες

468
0

Γράφει ο Ξενοφών Ε. Μαυραγάνης. Ο κύριος Χάρης Παμπούκης, είναι διαπρεπής νομικός σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες και βεβαίως σύμφωνα με το βιογραφικό του. Με σπουδές στο Παρίσι, όπου βεβαίως ενδιέτριψε επί μακρόν-σε προγενέστερο βεβαίως χρόνο- και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, παλιός κομμουνιστής αυτός, κύριος Θεόδωρος Πάγκαλος.

Επίκουρος καθηγητής του Αθήνησι πανεπιστημίου και ιδρυτής μεγάλου δικηγορικού γραφείου, μέλος του οποίου υπήρξε και η, προ τινός παραιτηθείσα, νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού κυρία Σιούτη.

Αυτός λοιπόν ο διαπρεπής νομικός και σπουδαίος δικηγόρος επιφορτίσθηκε με ένα σημαντικό καθήκον: Να ειδοποιήσει με επιστολή του –δίκην εξωδίκου δηλώσεως και προσκλήσεως ; – την εν Ελλάδι αντιπροσωπεία της Siemens, ότι η ελληνική κυβέρνηση, θα ασκήσει αγωγές αποζημίωσης εναντίον της, για ζημίες που υπέστησαν από την δόλια εμπορική της πολιτική, κρατικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις, που συναλλάχθηκαν μαζί της.
Λέγονται δε όλα αυτά και μάλιστα γίνονται αμέσως σημαία και θούριος- ίτε παίδες Ελλήνων…- από τα λαϊκίζοντα κανάλια, με επί κεφαλής την δημόσια τηλεόραση !!! της ΕΡΤ, που συναγωνίζονται να μας πείσουν, πως επί τέλους ήρθε η στιγμή της δικαίωσης. Ήρθε η ώρα να τους τσακίσουμε τους Γερμαναράδες. Και δος του ο λαός έτοιμος να πανηγυρίσει. Αφού με δυο εμπνευσμένες κινήσεις, που οφείλονται βεβαίως στην αγχίνοια του πρωθυπουργού μας, κάνουμε το ματ.
Η άλλη κίνηση, αν δεν την ξεχάσατε είναι εκείνη της παρέμβασής στο Δικαστήριο της Χάγης, υπέρ της Ιταλίας, που της έλαχε να εκπροσωπεί τα συμφέροντα μιας ομάδας Ελλήνων πολιτών. Δηλαδή των κατοίκων του Διστόμου, που επιδιώκουν την ικανοποίησή τους για τον σφαγιασμό των συγγενών τους από τους Γερμανούς, μέσω Ιταλίας, αφού και σήμερα ο Έλλην υπουργός Δικαιοσύνης, δικηγόρος και αυτός, δεν παρέχει την άδεια να εκτελεσθούν επί ελληνικού εδάφους οι, κατά του γερμανικού δημοσίου, αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων. Να κατασχεθούν δηλονότι γερμανικά ακίνητα που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Αλλ’ ας επιστρέψουμε στην σπουδαία πρωθυπουργική εντολή, που έλαβε και είναι έτοιμος να διεκπεραιώσει ο καθηγητής κύριος Παμπούκης. Θα ασκήσει λέει αγωγές αποζημιώσεως εναντίον της Siemens, για την οποία μήνες ολόκληρους η εξεταστική επιτροπή της Βουλής έψαχνε, χωρίς να βρει ικανοποιητικά στοιχεία συναλλαγής και επομένως ενοχής των πρώην υπουργών. Γιατί αν έβρισκε θα πρότεινε να παραπεμφθούν.
Επειδή για να στοιχειοθετηθεί μια αγωγή, χρειάζονται πραγματικά γεγονότα που να είναι ορισμένα, να αποδεικνύονται και να στοιχειοθετούν το ακριβές ύψος της ζημίας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προκλήθηκε σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις και οργανισμούς. Αν δεν υπάρχουν αυτά η αγωγή θα απορριφθεί ως αόριστη. Και δεν πιστεύω να συνάδει με την επιστημονική αξιοπρέπεια ενός καθηγητή η απόρριψή αγωγών του ως αορίστων.
Εκτός κι αν στη συγκεκριμένη περίπτωση, υπερισχύει η ιδιότητα του πολιτικού, που δεν τον νοιάζει καθόλου αν αυτά που λέει σήμερα θα αποδειχθούν ψέματα μετά από κάποιο διάστημα.
Όλα αυτά ασφαλώς τα γνωρίζει πολύ καλά και ο καθηγητής- υπουργός και οι άλλοι νομικοί της κυβέρνησης. Αλλά δεν τους νοιάζει γιατί σκέφτονται, δρουν και λειτουργούν ως πολιτικοί παλαιάς κοπής. Απ’ αυτούς που υπόσχονταν την κατασκευή γεφυριών και στην παρατήρηση ότι η περιοχή δεν διαθέτει ποτάμια, απαντούσαν φυσικότατα « και ποτάμια θα σας φτιάξουμε».
Επειδή σε καιρούς χαλεπούς, η επικοινωνία είναι το μόνο, ως φαίνεται σωσίβιο. Τη στιγμή μάλιστα που η Μέρκελ και ως εκ τούτου η Γερμανία, αναδεικνύεται στον μεγάλο «εχθρό» της Ελλαδίτσας, που αγωνίζεται να μη της κλέψουν τον ήλιο της, η μελετημένη επικοινωνία, αυτό που παλιά καταφρονητικά ονομάζαμε προπαγάνδα, σώζει πολιτικές.
Κι ενώ οι «αδύναμες κοινωνικές ομάδες», όπως καθημερινά μας λένε οι υπουργοί και οι αναπληρωτές τους- αλήθεια αυτοί τι ακριβώς κάνουν- βλέπουν τα εισοδήματά τους να κατακρημνίζονται, τόσο από την περικοπή τους, όσο και από τις παντοειδείς αυξήσεις που τους επιβάλλονται, η, πράγματι αξιοθαύμαστη, επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης φροντίζει να τις τροφοδοτεί με πομφόλυγες, δηλαδή φούσκες.
Τη μια οι συντάξεις που θα βγαίνουν σε τρεις μήνες, την άλλη η κατά των Γερμανών επίθεση, την παράλλη η «εξοικονόμηση κατοίκον», που απαιτεί 850 προϋποθέσεις κι δικαιολογητικά για να (αν) την πετύχεις, την τέταρτη οι εξοντωτικές ποινές στους φοροφυγάδες, που κανένας τους ακόμα δεν πιάστηκε, και φυσικά οι συνεχείς αναφορές στην άθλια- πράγματι- διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας την νεοφιλελεύθερη (;) πολιτική εφαρμόζει επαυξημένη στο έπακρον η σοσιαλιστική εκδοχή του ΠΑΣΟΚ.
Με το πες-πες, σπρώχνει τις μέρες η κυβέρνηση, ο λαός, πλην κάποιων εξαιρέσεων, λουφάζει περιμένοντας τι ακριβώς κι αυτός δεν ξέρει, καταπίνοντας συνεχώς πομφόλυγες, που μόνο ρέψιμο μπορούν να προκαλέσουν.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here