Home Άρθρα Συνδημότες βάλτε πιο ψηλά τον πήχη – Όχι μπράβο για την αυτονόητη...

Συνδημότες βάλτε πιο ψηλά τον πήχη – Όχι μπράβο για την αυτονόητη καθαριότητα

3542
0

Δυστυχώς στη Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου αντιμετωπίσαμε σοβαρά θέματα με την καθαριότητα και τα σκουπίδια. Στα βουνά ο καθένας πετάει όπου βρει τα σκουπίδια και τα μπάζα του, για μεγάλο διάστημα υπήρχε κοντέινερ στο δρόμο για τη θέση κόκκαλα με τα μπάζα και τα σκουπίδια να φτάνουν μέχρι τον κεντρικό δρόμο. Προβλήματα δημιουργούνται κατά καιρούς σε κεντρικά σημεία, αλλά και μέσα στις γειτονιές. Καμία τιμωρία κανένας έλεγχος από Δήμο και αρχές.

Σε κάθε χωριό κατά καιρούς υπήρξαν παράπονα για την καθαριότητα. Η καθαριότητα είναι πληρωμένη από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες και είναι αυτονόητη. Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζεται ως έργο της εκάστοτε δημοτικής αρχής και αντιδημαρχίας καθαριότητας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια ανάρτηση στο facebook του Εντεταλμένου Συμβούλου και συμπαθή κατά τα άλλα, του φίλτατου κ. Δημήτρη Βαρβαγιάννη, όπου αναφέρεται στον ωραίο καθαρισμό και άσπρισμα που έγινε στο Παλαιοχώρι, επαινώντας μάλιστα την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κα Αλεξανδρή αλλά και άλλα άτομα. Θα μας κάνετε τη χάρη να μη το αφήσουμε λοιπόν ασχολίαστο. Πρόκειται λοιπόν όπως καταλάβατε για τον καθαρισμό που έγινε εν όψει εορτασμού της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Από κάτω στα σχόλια τα μπράβο έδιναν και έπαιρναν. Πρέπει όμως να ανεβάσουμε τον πήχη. Κανένα μπράβο για την αυτονόητη καθαριότητα. Το Παλαιοχώρι και όλα τα χωριά του δήμου θα πρέπει να είναι καθαρά και να λάμπουν καθημερινά και όχι μόνο στις γιορτές και στις επετείους διότι ο κόσμος πληρώνει φόρους και δημοτικά τέλη. Θα πει βέβαια ο οποιοσδήποτε, δημοκρατία έχουμε, ο καθένας γράφει ότι θέλει στο facebook ή σε οποιοδήποτε μέσω κοινωνικής δικτύωσης, ναι σωστά, αλλά έτσι λοιπόν έχει και ο καθένας το δικαίωμα να γράψει τον αντίλογο του.

Στους εργαζόμενους στην καθαριότητα που δουλεύουν πραγματικά και δεν βρίσκονται στη ζεστασιά κάποιων γραφείων αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια. Μόνο σε αυτούς.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here