Home Άρθρα Με κλειστά και σε τέτοια κατάσταση τα μουσεία μας τι θα δει...

Με κλειστά και σε τέτοια κατάσταση τα μουσεία μας τι θα δει ο επισκέπτης-τουρίστας;

757
0

Εικόνες εγκατάλειψης στο Κέντρο του Πλωμαρίου. Σε συνέχεια της παρέμβασης του Ξενοφώντα Μαυραγάννη για τον πολιτισμό στο Πλωμάρι, αναρτάμε μια φωτογραφία του Λαογραφικού Μουσείου, το οποίο όπως βλέπετε είναι σε κακή κατάσταση. Σάπια κουφώματα που κρέμονται, τοίχοι χωρίς συντήρηση και με ρωγμές και με το πεντάφυλλο να το ντύνει σιγά σιγά, δίνοντας έστω και έτσι μια πινελιά φυσικής ομορφιάς που αποκτάνε τα εγκαταλελειμμένα κτίρια.

Κλειστό παραμένει και το μουσείο σαπωνοποιίας του πολιτιστικού κέντρου το οποίο έχει κλείσει για επισκευή του κτιρίου που καθυστέρησε ιδιαίτερα μεγάλο διάστημα.

Ο επισκέπτης, ο τουρίστας τι θα δει στο Πλωμάρι; Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν και τα μουσεία ούζου, διότι αλλιώς δεν θα είχαμε σχεδόν τίποτα. Ωραίες παραλίες έχουμε, ωραίες τοποθεσίες έχουμε. Την Παναγία την Κρυφτή έχουμε.

Πώς είναι δυνατόν να αφήνουμε δυο σημαντικά μουσεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στην τύχη τους;

Ερωτήματα θα διαβιβαστούν στους Αρμόδιους Αντιδημάρχους, αλλά ήδη είναι αργά.

Παρατηρώντας το κτίριο του Λαογραφικού είδαμε και το σιντριβάνι το οποίος και αυτό είναι παρατημένο.

Ευθύνες έχουμε και εμείς στο Πλωμάρι, δεν αρκεί να καυχιόμαστε και να ευλογάμε τα γένια μας για το ότι θα έχει πολύ τουρισμό φέτος, δεν φταίνε μόνο οι “κακοί” Μυτιληνιοί. Στασιμότητα υπάρχει και για το βιομηχανικό κτίριο, γνωστό ως “Ραφινερί” στο Esso Pappas. Πρέπει όλοι να ανασκουμπωθούμε και να διορθώσουμε έστω ότι μπορούμε τώρα που το καλοκαίρι είναι ακόμα στην αρχή του, ήδη το Πλωμάρι έχει αρκετούς τουρίστες και επισκέπτες για την εποχή σε σχέση με άλλες χρονιές. Ας μην φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here