Home Άρθρα Εδώ και έξι μήνες περιμένουμε την απάντηση του Δήμου Λέσβου για το...

Εδώ και έξι μήνες περιμένουμε την απάντηση του Δήμου Λέσβου για το Σχέδιο Πόλεως Πλωμαρίου

545
0

Πριν από περίπου έξι μήνες και συγκεκριμένα στις 29 Οκτωβρίου 2014 δεκάδες κάτοικοι του Πλωμαρίου είχαν υπογράψει μια αίτηση προς το Δήμο Λέσβου, την οποία είχαν καταθέσει στο Τοπικό Συμβούλιο Πλωμαρίου που συνεδρίαζε εκείνη την ημέρα.

Οι υπογράφοντες ζητούσαν να γίνουν τα προβλεπόμενα έργα και οι υποδομές που προβλέπει το σχέδιο πόλεως Πλωμαρίου. Συγκεκριμένα έργα όπως, διανοίξεις δρόμων, βελτιώσεις σε υπάρχοντες δρόμους, ηλεκτροφωτισμός, ύδρευσης – αποχέτευσης κ.α.

Το τοπικό συμβούλιο, ομόφωνα είχε τότε αποφασίσει την έγκριση της αίτησης των πολιτών. Είναι γνωστό όμως, ότι σε τέτοια θέματα, το τοπικό συμβούλιο μπορεί να πάρει μόνο γνωμοδοτικές αποφάσεις, τις οποίες στη συνέχεια πρέπει να τις εξετάσει το κεντρικό Δημοτικό συμβούλιο στη Μυτιλήνη. Από εκείνη την ημέρα έχουν περάσει οι έξι μήνες που αναφέραμε και δεν έχει δοθεί καμία απάντηση στην αίτηση των πολιτών.

Όπως λένε μέλη του τοπικού συμβουλίου, αλλά και πολίτες που έχουν υπογράψει την αίτηση, μέχρι σήμερα δεν έχουν καμία σχετική επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση από το Δήμο Λέσβου.

Το σχετικό άρθρο που είχαμε δημοσιεύσει για την αίτηση των πολιτών μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας εδώ.

Ήδη από τον Απρίλιο του 2013, ο Ξενοφών Μαυραγάνης είχε θίξει το θέμα με άρθρο του στο Plomarinews με τίτλο “Πού βρίσκονται τα Λεφτά του Πολεοδομικού Σχεδίου Πλωμαρίου;;;” το οποίο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ. Και τότε δεν είχαμε λάβει κάποια απάντηση από την τότε Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Βουνάτσου.

Θυμίζουμε ότι το ποσό που είχε συγκεντρωθεί από τα χρήματα που πλήρωναν οι συμπολίτες μας, είναι μεγάλο και παραμένει άγνωστη η τύχη του, ενώ άλλοι έδιναν κομμάτι γης από τα κτήματα τους ή τα οικόπεδα τους. Τα οικόπεδα που ενέπιπταν στις ρυθμίσεις του σχεδίου, ανήκαν σε τέσσερις κατηγορίες. Σ’ αυτήν που έπρεπε να συνεισφέρει χρήμα, σ’ εκείνην που έπρεπε να συνεισφέρει γη και χρήμα στην τρίτη που υπεχρεούτο να συνεισφέρει χρήμα, λόγω του ότι το οικόπεδό της ωφελούνταν και σ’ εκεί νη που είχε να λαμβάνει αποζημιώσεις.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here