Home Άρθρα Βράβευση ιατρού του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου για έρευνα σχετικά με το DNA...

Βράβευση ιατρού του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου για έρευνα σχετικά με το DNA Μικρασιατών και κατοίκων της Λέσβου

715
0

Η γιατρός βιοπαθολόγος-μικροβιολόγος του κέντρου υγείας Πλωμαρίου, κα Νέντα Καμπάνι, βραβεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Washington για την συνδρομή της σε δυο έρευνες για το Ελληνικό DNA. Η κυρία Καμπάνι έχει διατελέσει στο παρελθόν διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου και της Τοπικής Κοινότητας Πλωμαρίου.

Η πρώτη έρευνα που συμμετείχε η κα Καμπάνι, αφορούσε το DNA των όσων έχουν γεννηθεί στη Λέσβο από Έλληνες γονείς και η δεύτερη το DNA των Ελλήνων Μικρασιατών που έχουν γεννηθεί εκεί από Έλληνες γονείς. Οι έρευνες έγιναν υπό την επίβλεψη του Έλληνα Καθηγητή Γ. Σταματόπουλου.

Η γιατρός είχε δηλώσει στο παρελθόν στην εφημερίδα Δημοκράτης: “Ενημερώθηκα στο παρελθόν μέσω επιστολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ότι το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, ζητά τη συνδρομή Ελλήνων επιστημόνων και ερευνητικών ομάδων προκειμένου να γίνουν κάποιες εργασίες και μελέτες πάνω στο ελληνικό DNA. «Ουσιαστικά το αντικείμενο της προσπάθειάς μας ήταν να συγκεντρώσουμε γενετικό υλικό από Μυτιληνιούς Έλληνες πάππου προς πάππου, καθώς και από Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, που ήρθαν στο νησί μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. Το ζητούμενο ήταν η ταυτοποίηση του DNA των δύο αυτών ομάδων πληθυσμού, προκειμένου να αποδειχθεί ότι οι Μικρασιάτες έχουν ελληνικό DNA, επομένως είναι και αυτοί Έλληνες και ότι δεν ανήκουν σε κάποια άλλη φυλή ή λαό”.

Η ερευνητική ομάδα της Νέντας Καμπάνι αποτελείται από δύο γιατρούς, τους Μπακέρ Μουτρακή γενικής ιατρικής και Ιωάννη Βιτσαρά παιδίατρο, καθώς και από τους Γιώργο Σταυρακέλλη επισκέπτη υγείας, Μελίνα Γιαννουλά παρασκευάστρια, Πιπίνα Μαλιάκα παρασκευάστρια και Σταυρούλα Μπουτη νοσηλεύτρια.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τόσο η Νέντα Καμπάνι, όσο και η επιστημονική της ομάδα, έλαβε πιστοποιητικό αναγνώρισης από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, για την συνδρομή τους στην έρευνα.

Η τρίτη έρευνα που είναι υπό έγκριση και θα συμμετάσχει η βιοπαθολόγος του κέντρου υγείας, είναι η έρευνα του  DNA των κατοίκων της Κρήτης και η σχέση με το DNA των Παλαιστίνιων.

Οι επιστολές και τα πιστοποιητικά

nenta-2013-1

nenta-2013-2

nenta-2015-1

nenta-2015-2

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here