Home Άρθρα Μήπως θα πρέπει να αφαιρεθούν τα τέλη αποχέτευσης από τους αναδρομικούς λογαριασμούς...

Μήπως θα πρέπει να αφαιρεθούν τα τέλη αποχέτευσης από τους αναδρομικούς λογαριασμούς νερού;;;

469
0

Από το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του 2014 και μετά, η νέα δημοτική αρχή έστειλε λογαριασμούς νερού αναδρομικά για τα προηγούμενα έτη, δηλαδή αυτά κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, της οποίας επικεφαλής ήταν ο Δημήτρης Βουνάτσος και ο ίδιος είχε δηλώσει στο Λεσβιακό τύπου, ότι δε κάνουμε μετρήσεις διότι δεν έχουμε το απαραίτητο προσωπικό. Τώρα το πώς προέκυψαν οι λογαριασμοί με μετρήσεις αν το ζητήσεις, είναι άλλο ερώτημα.

Τα ποσά ποικίλουν, σε κάποιους ήρθαν ποσά της τάξεως των 200€, σε άλλους 450€, σε περιπτώσεις ιδιοκτητών επιχειρήσεων ήρθαν ποσά άνω των χιλίων ευρώ!

Η νέα δημοτική αρχή είναι δεδομένο ότι παρέλαβε ένα χάος, ειδικά στην ευρύτερη περιοχή του Πλωμαρίου, όπου ως γνωστών είχαμε εγκαταλειφθει στη μοίρα μας.

Όμως, θα πρέπει να τονίσουμε μια λεπτομέρεια, στους λογαριασμούς αναφέρεται ότι καλούμαστε να πληρώσουμε εκτός από τέλη ύδρευσης και πυρόσβεσης και τα τέλη αποχέτευσης. Τα χρήματα για τα τέλη της αποχέτευσης, μήπως θα ήταν σωστό να αφαιρεθούν για να ελαφρύνουμε και λίγο τους πολίτες;

Διότι Ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια, αμφισβητείται η λειτουργία του βιολογικού και μάλιστα και από μέλη της σημερινής δημοτικής αρχής. Και πριν από λίγες μέρες ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, κ. Μανώλης Αρμενάκας δήλωσε ότι: “Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο δώσαμε περίπου 250.000€ για τους βιολογικούς Πλωμαρίου, Ερεσού και Καλλονής, οι οποίοι σε λίγο θα λειτουργούν και θα προστατεύουν την υγεία μας”.

Άρα λέγοντας ότι σε λίγο θα λειτουργούν, τι ίσχυε στην πρωτύτερη κατάσταση;;;

Έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για το θέμα των λογαριασμών του νερού, άλλωστε το έχουμε ξαναγράψει. Πληρώνουμε πιο ακριβά το νερό και τα πιο ακριβά ανταποδοτικά. Αρκετοί συμπολίτες μας πλέον, αναρωτιούνται γιατί θα πρέπει να πληρώνουμε τέλη αποχέτευσης εφόσον δεν λειτουργεί σωστά ή καθόλου ο βιολογικός. Τώρα όμως αυτή η λεπτομέρεια πρέπει να εξεταστεί από τη δημοτική αρχή.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here