Home Άρθρα Το Πλωμάρι (δεν) βρίσκεται στη Λέσβο;

Το Πλωμάρι (δεν) βρίσκεται στη Λέσβο;

477
0

Άρθρο του Νίκου Λαγουμίδη από την εφημερίδα Εμπρός. Πριν λίγες μέρες, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είπε: «Είμαι ερωτευμένος με την Αθήνα». Ας επιτραπεί στην ταπεινότητά μου να πω: «Είμαι ερωτευμένος με το Πλωμάρι»!
Θα προσπαθήσω να γράψω δυο λόγια ξάστερα, απλά, χωρίς υπεκφυγές… να δώσω μια εικόνα για την κατάσταση και να διαλαλήσω πώς αισθάνομαι σήμερα, εγώ, σαν Πλωμαρίτης.

Θέλω να διαμαρτυρηθώ και να διατυπώσω έντονα το παράπονό μου προς τους κρατούντες, για την ακαταλόγιστη συμπεριφορά τους προς το Πλωμάρι: Το περιφρονούνε, Το αγνοούνε, δεν Το λαμβάνουν υπόψη και δεν Το υπολογίζουν στις αποφάσεις τους. Λες και το Πλωμάρι δεν ανήκει στη Λέσβο.

Και δυστυχώς, μόνο την περίοδο των εκλογών το θυμούνται. Λόγια πολλά, υποσχέσεις αμέτρητες, πράξεις μηδέν. Παίρνουν αξιώματα, καταλαμβάνουν θέσεις, έχουν αρμοδιότητες και προϋπολογισμούς, αλλά ξεχνούν ότι υπάρχει και το Πλωμάρι. Κανένα ενδιαφέρον.

Τελευταία, συγκροτήθηκε η Νέα Λιμενική Επιτροπή Λέσβου. Τα μέλη της επιτροπής μπαίνουν σύμφωνα με τη θέση που έχουν στο Δημόσιο, εκτός από ΔΥΟ, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο: διορίζονται αυτοί από την επιβλέπουσα αρχή.

Σαν Πρόεδρος «μεθοδεύτηκε» να βγει ο ιατρός Σωτήρης Ζαμπράκης και σαν Αντιπρόεδρος διορίστηκε ο Στρατής Ραχάνης. Και οι δύο είναι αξιόλογοι και τους συγχαίρω. Όμως και οι ΔΥΟ είναι από τη Γέρα.

Ερωτάται: γιατί και οι ΔΥΟ από το ίδιο μέρος; Μόνο η Γέρα υπάρχει στο νησί Λέσβος; Τονίζω, για παράδειγμα, ότι το Πλωμάρι έχει το δεύτερο λιμάνι του νησιού, και προκυμαία, από όπου παίρνει αρκετά έσοδα το Λιμενικό Ταμείο. Γιατί λοιπόν δε φρόντισαν να βρεθεί ένας αξιόλογος Πλωμαρίτης για, τουλάχιστον, τη θέση του Αντιπροέδρου;

Η απάντηση είναι απλή, αλλά αποκαρδιωτική: Ή το Πλωμάρι δεν έχει ικανούς κατοίκους ή τα ΑΛΛΑ μέρη έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη». Και ασφαλώς συμβαίνει το δεύτερο.

Έτσι, υποχρεωτικά καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είναι αδήριτη η ανάγκη να βρει και το Πλωμάρι «έναν μπάρμπα στην Κορώνη». Το φωνάζουμε! Θέλουμε κι εμείς κάποιο να δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον για τον τόπο μας.

Και πριν κλείσω, θέλω ιδιαίτερα να τονίσω ιδιαίτερα το μεγάλο «αμάρτημα» που αναφέρει ο Γκάντι: Η «Πολιτική Χωρίς Αρχές».

Πηγή: www.emprosnet.gr

*Το παρόν άρθρο αναδημοσιεύεται στο Plomarinews μετά από παράκληση αναγνώστη.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here