Home Άρθρα Μετά τον Κ. Μουτζούρη να παραιτηθούν όλοι οι Σύμβουλοι του Πλωμαρίου &...

Μετά τον Κ. Μουτζούρη να παραιτηθούν όλοι οι Σύμβουλοι του Πλωμαρίου & Κάλεσμα σε Λαϊκη Συνέλευση

690
1

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, στις 6 Σεπτεμβρίου παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου, κ. Κώστας Μουτζούρης. Η γνώμη μας είναι ότι θα πρέπει να μην αναλάβει κανένας άλλος από τους εναπομείναντες δημοτικούς συμβούλους και ως ύστατη προσπάθεια να παραιτηθούν όλοι και να μην αναλάβει κανένας αναπληρωματικός. Να παραιτηθούν ακόμα και από το κεντρικό Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Φυσικά ο λόγος της ετεροχρονισμένης παραίτησης του Προέδρου ήταν η εγκατάλειψη του Πλωμαρίου από τη Δημοτική Αρχή. Εάν κάποιος από τους υπόλοιπους συμβούλους αναλάβει πρόεδρος θα είναι σαν να πιστεύει ότι το Πλωμάρι δεν είναι παρατημένο στην τύχη του και ότι όλα δουλεύουν ρολόι. Όλοι οι σύμβουλοι οι εκλεγμένοι και οι αναπληρωματικοί, είχαν βάλει υπογραφές και λέγαν ότι εάν παραιτηθεί ο Πρόεδρος παραιτούνται και οι ίδιοι. Άρα κάποιοι έχουν αθετήσει το λόγο τους.

Πληροφορίες λένε ότι ήδη κάποιος από τους Δημοτικούς Συμβούλους, ερίζει για τον τίτλο και την καρέκλα του Προέδρου του τοπικού συμβουλίου. Θα πρέπει επίσης, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, που ανέλαβαν τις θέσεις των παραιτηθέντων, να διορθώσουν το λάθος τους και να παραιτηθούν και εκείνοι.

Τα χρονικά περιθώρια για την δημιουργία περισσότερων δήμων στο νησί μας, έχουν στενέψει επικίνδυνα διότι οι επερχόμενες εκλογές θα γίνουν το Μάιο του 2014. Δεν είναι απίθανο το σενάριο να πάμε σε εκλογές με το υπάρχον χωροταξικό του ενός Δήμου.

Την πύλη εισόδου φαίνεται ξεκάθαρα ότι κάποιοι την σαμποτάρουν και δεν έχουμε κάτι νεότερο ούτε για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και μάλιστα υπάρχει και σχετικό παρασκήνιο.

Το κέντρο υγείας είναι κοινό μυστικό, ότι κινδυνεύει με υποβάθμιση σε αγροτικό ιατρείο και στη χειρότερη περίπτωση ακόμα και με κατάργηση.

Ο βιολογικός καθαρισμός δεν λειτουργεί.

Υπάρχει μόνιμο και σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια, η μόνιμη δικαιολογία από τη Δημοτική Αρχή είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα για καύσιμα.

Πιθανόν θα υπάρξουν ξανά προβλήματα με ελλείψεις καθηγητών και δασκάλων στα σχολεία μας.

Σε πολλά από τα έργα στο Πλωμάρι όπως το φράγμα Σεδούντα, ο δρόμος της Λαγγάδας, ο δρόμος Μεγαλοχωρίου-Αγιάσου είναι αμφίβολο αν θα υπάρξει κάποια σχετική πρόοδος. Μπορεί να γίνονται μελέτες, μπορεί να δίνονται κάποιες εγκρίσεις, αλλά αυτά έχουν γίνει ξανά στο παρελθόν, αλλά δεν είδαμε να ολοκληρώνονται τα έργα.

Είναι ντροπή όλοι εμείς να μένουμε αμέτοχοι και να μην αντιδράμε. Θα πρέπει οπωσδήποτε να οριστεί μια ημερομηνία, για μια νέα Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση χωρίς χώρο για κομματόσκυλα. Καλώς ή κακώς κάποιοι έχουν αποκτήσει εμπειρία από τις προηγούμενες συνελεύσεις και κινητοποιήσεις και θα πρέπει να αποφύγουν τα λάθη του παρελθόντος. Τα άτομα που προέρχονταν από κόμματα και συμμετείχαν δήθεν στους αγώνες, δυστυχώς εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα των παρατάξεων τους και όχι του Πλωμαρίου.

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. πείτε μας ποιοι είναι αυτοί που σαμποτάρουν τη πύλη εισόδου για να πάρουμε και μεις τα μέτρα μας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here