Home Άρθρα Μ. Αρμενάκας: Δικαιώνομαι 3 χρόνια μετά με την παραίτηση του Κ. Μουτζούρη

Μ. Αρμενάκας: Δικαιώνομαι 3 χρόνια μετά με την παραίτηση του Κ. Μουτζούρη

693
10

moutzouris-armenakasΓράφει ο Μανώλης Αρμενάκας. Μετά τη παρέλευση τριών χρόνων σχεδόν από τις κινητοποιήσεις στο Πλωμάρι κατά της κατάργησης των υπηρεσιών, της υποβάθμισης της πόλης μας από το Δήμο Λέσβου και τα όλα όσα είχαν συμβεί τότε, που έμειναν στην ιστορία για τη δυναμική τους και γιατί μπορέσαμε και ενώσαμε όλες τις απόψεις σε ένα κοινό σκοπό, γεγονότα πρωτοπόρα στο νησί μας, αλλά και τη μετέπειτα προσπάθεια φίμωσης μου με αγωγές και μηνύσεις που οδήγησαν σε σκληρή αντιπαράθεση με τον τέως πρόεδρο του Πλωμαρίου, Κώστα Μουτζούρη, διότι υπήρξε ο μοναδικός ο οποίος μη παραιτηθείς, εμπόδισε τη διενέργεια εκλογών στο Πλωμάρι για την ανάδειξη άλλης διοίκησης στο Πλωμάρι, πιστεύοντας ότι ο Δήμαρχος θα αλλάξει συμπεριφορά απέναντι στη γενέτειρα του, νιώθω ειλικρινά την ανάγκη να ευχαριστήσω το Κώστα Μουτζούρη, διότι έστω και μετά από τρία χρόνια με δικαίωσε.

Και με δικαίωσε διότι επιτέλους αντιλήφθηκε ότι η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος δεν είχαν κανένα όνειρο, κανένα όραμα για το Πλωμάρι και ότι εκείνος πέραν των καλών του προθέσεων δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Αντιθέτως κενοί στόχων και προγράμματος, ανέλαβαν την εξουσία και από το πρώτη στιγμή ερασιτεχνικά άρχισαν να απογυμνώνουν τη πόλη μας (γιατί γι΄ αυτούς ήταν ξένο πράγμα) από ότι υπήρχε. Από καρέκλες και γραφεία μέχρι υπηρεσίες και υπαλλήλους. Την κατάσταση αυτή είχαμε επισημάνει εγώ και εκατοντάδες άλλοι Πλωμαρίτες, αλλά δυστυχώς ο Πρόεδρος και τα λοιπά μέλη του συμβουλίου πλην του κ. Φωτεινού και της κας Τσαμουργκέλη δεν μπόρεσαν έγκαιρα να αντιληφθούν, προφανώς διότι πίστεψαν στο μύθο που καλλιέργησε ο Δήμαρχος, και δεύτερον διότι γλυκάθηκαν από τη φαινομενική εξουσία και δεν μπορούσαν να ορθώσουν ανάστημα.

Δυστυχώς, και εξαιτίας τους-διότι μεγάλο μερίδιο έχει και η κυβερνητική πολιτική και οι αποφάσεις της κυβέρνησης περί κατάργησης της ΔΟΥ, ΙΚΑ κλπ αλλά και ο εφησυχασμός των Πλωμαριτών- χάσαμε τρία χρόνια. Το ίδιο έγινε μετέπειτα και σε όλο το νησί, με αποτέλεσμα ερήμωσης ορατά σε όλη τη Λέσβο. Σίγουρα οι προθέσεις όλων ήταν καλές. Σίγουρα θέλω να πιστεύω ότι όλοι τους αγαπούν το Πλωμάρι, όμως δεν αρκούν οι προθέσεις και η αγάπη για να διοικήσεις ένα τόπο. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία και να σκεφθώ ότι τώρα που κάναμε τη δουλειά μας και είναι μισοβυθισμένο το καράβι και έρχονται εκλογές όλοι προσπαθούν να διασωθούν και να το παίξουν ήρωες!

Απ’ την άλλη πλευρά εύλογο προκύπτει το ερώτημα ποιος θα αναλάβει Πρόεδρος στο Πλωμάρι, δεδομένου ότι άπαντες οι τοπικοί σύμβουλοι είχαν υπογράψει την παραίτηση τους και μάλιστα έλεγαν τότε ότι μόλις παραιτηθεί ο Μουτζούρης θα παραιτηθούν και αυτοί. Τώρα λοιπόν θα δείξουν αν έχουν συνέπεια λόγων και έργων ή είναι μια από τα ίδια και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο τίτλος του Προέδρου και η καρέκλα.

Αλλά νομίζω ότι φθάνουν πια τα λάθη και η απερίσκεπτη ψήφος σε ανθρώπους που δεν «έφαγαν». Ας βλέπουμε τι έχουν δημιουργήσει. Ίσως πρέπει πια να πιστέψουμε σε ανθρώπους που έχουν όραμα, στόχο και θέληση να πραγματοποιήσουν όσα υπόσχονται, έχουν δείξει δε έμπρακτα και με τη στάση ζωής τους (επαγγελματική, κοινωνική, οικογενειακή) ότι δεν ασχολούνται με το τόπο τους και τη πολιτική για να αποκτήσουν αναγνωρισιμότητα και οφίκια, αλλά γιατί έχουν διορατικότητα, θέληση, επιμονή και ικανότητες να αντιληφθούν ότι το μέλλον του τόπου περνά μέσα από ορισμένες συγκεκριμένες διαδικασίες, ενέργειες, πρόγραμμα και αγώνα τις οποίες αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να τις κάνουν πραγματικότητα.

Μανώλης Αρμενάκας

Facebook comments:

10 COMMENTS

  1. Στην τελευταία παράγραφο πάντως σαν να φωτογραφίζεις τον εαυτό σου.Γιατί άραγε?

  2. κλασσικά: μη ψηφίστε αυτούς που είναι κακοί, ψηφίστε εμένα που είμαι καλός.

    Καλά τα λες δικηγόρε σε γενικές γραμμές αλλά…

  3. Μήπως τα έχεις μπερδέψει λίγο Μανώλη;

    Χωρίς πολλά λόγια, απλά για την αποκατάσταση της Αλήθειας :

    Την παραίτηση του Κ. Μουτζούρη και των υπολοίπων,δεν την θέλαμε για να διενεργηθούν εκλογές στο Πλωμάρι ώστε να αναδειχτεί άλλη πιο ικανή διοίκηση. Φυσικά και δεν ήταν αυτό το πρόβλημα και ούτε ήταν αυτό το ζητούμενο.

    Για του λόγου το αληθές σε παραπέμπω στο βίντεο της τελευταίας Συνέλευσης που έβαλε ο “admin” στο σχόλιό του,στο άρθρο της 6ης Σεπτ.
    Εκεί θα δεις τον εαυτό σου να λέει (στο 6.02 λεπτό) επί λέξει τα εξής:
    “Αρκεί να πάει ο σκοπός μπροστά. Και ο σκοπός είναι: όχι ξανά επισκέψεις στα Υπουργεία που δεν αποφέρουν τίποτα, αλλά αγώνας μέχρις εσχάτων, μαχητικός. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ,ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΊΣΕΙ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ… ”

    Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!!!
    Ευτυχώς υπάρχουν και τα ντοκουμέντα οπότε ας προσέχουμε λίγο τι λέμε.

  4. Έχεις δίκιο Χάρη, ο σκοπός ήταν να μην πάει κανένας να ψηφίσει , να υπάρξει αδιοίκητο ώστε να πιεστεί το Κράτος να δώσει λύση στα προβλήματα μας. Εννοείται όμως ότι θα έπρεπε να εκλεγεί μία προσωρινή διοίκηση για να δίνει λύσεις στη καθμερινότητα. Αυτό εννοώ και ίσως χειάζονταν να το δικευκρινίσω περισσότερο. Φυσικά και δεν θα αναλάμβανε κανένας βεζύρης στη θέση του βεζυρη.

  5. άρα Μανώλη να σε ψηφίσουμε ή όχι; Μας μπερδεύεις βρε αγόρι μου…

  6. Τα “μαζεύεις” τώρα ε? Από τη στιγμή που βγαίνεις στους δρόμους και κυκλοφορείς με το Γαληνό,αυτό τα λέει όλα.Είσαι παρατρεχάμενός του και σίγουρα κάπου αποσκοπείς.Είσαι χωμένος βαθιά.
    Πριν χρόνια το παιζες ότι δεν σε ενδιαφέρει η πολιτική και έκραζες όλους τους τότε εμπλεκόμενους και ξαφνικά έγινες κι εσύ ένας από αυτούς.Πρόσεχε τι δηλώσεις κάνεις δημοσίως γιατι αποστεριόρι εκτίθεσαι

  7. Τι να μου κάνει πια εμενα το εργοστάσιο …..ΛΑΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ….Τον Γκιωνάκη τον θυμαστε ….Ο λαος τον καλη.

  8. Καταρχήν να με ψηφίσετε για τι πράγμα. Για ένα Δήμο Πλωμαρίου που δεν υπάρχει; Τώρα αν θέλετε να με ψηφίσετε ως Ανεξάρτητο είστε καλοδεχούμενοι. όσο για τον STRATIS, εγώ δεν είμαι χωμένος, εχω ονοματεπώνυμο, εσύ χώνεσαι και εκτίθεσαι, διότι είναι τιμή να κυκλοφορείς με το Γαληνό που τον ψήφισε όλη η Λέσβος και εμένα όλο το Πλωμάρι αφήνοντας πίσω Σηφουνάκηδες, Βογιατζήδες και λοιπούς . Εμένα πάντα με ενδιέφερε ο τόπος μου όχι η πολιτική. Και για να μην ξεχνιόμαστε, εγώ είμαι αυτός που έφερα με τον Τέρενς Κουίκ όλα τα θέματα του Πλωμαρίου στη Βουλή για πρώτη φορά στην ιστορία του. Που είναι οι βουλευτές του νησιού, τους είδες καμία μέρα στο Πλωμάρι. Οι Ανεξάρτητοι είμαστε πραγματικά ανεξάρτητοι και αγωνιζόμαστε για το τόπο μας και την Ελλάδα, Αντί να κάθεσαι να κατηγορεις έλα κοντά να δεις που είμαι χωμένος, εκτός κι αν φοβάσαι. μην εκτεθείς, αλλά δεν νομίζω, γιατί ούτε με κανά λαμόγιο θα κυκλοφορήσεις, ούτε με κανένα κλέφτη, ούτε με κανένα διορισμένο, αλλά με αξιοπ΄ρεπείς αθρώπους. Άντε λοιπόν να σε δούμε.

  9. Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ.ΓΙ’ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ.ΑΥΤΗ Η ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ κ.ΑΡΜΕΝΑΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.ΚΑΙ Η ΓΑΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΜΑ ΤΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ.ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ.ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ.ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ.ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ.ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here