Home Άρθρα Άρθρο: Εκλογές 2012 – Πριν Πάω Να Ψηφίσω

Άρθρο: Εκλογές 2012 – Πριν Πάω Να Ψηφίσω

Γράφει ο Γιάννης Μαλλής. Ζούμε στην πιο ιδιαίτερη γωνιά της γης. Στα ίδια εδάφη όπου γεννήθηκαν οι σπουδαιότερες επιστήμες και αξίες του κόσμου. Πάνω στο χώμα εκείνο και ανάμεσα σε «πέτρες» που από μόνες τους έγραψαν ιστορία όταν αυτή δεν υπήρχε καν ως λέξη, σε λεξιλόγια άλλων λαών. Στην ίδια γη όπου πρωτοχαράχτηκε πολιτισμός και δόθηκε ως δώρο στον κόσμο ολόκληρο. Εκεί όπου χτίστηκαν πόλεις με στάδια, θέατρα, γυμναστήρια, ναούς, σχολεία, δρόμους, υποδομή και αγορές και έζησαν άνθρωποι αυτόχθονες, ζητώντας σοφία, μιλώντας ανώτερη γλώσσα, με νόμους, πολιτικές ιδέες και αξίες, ανώτερη θρησκεία, αθλητικό πνεύμα, ευγενή άμιλλα αλλά και στρατιωτική υπεροχή.

Η Ελλάδα μας παρακινεί. Εμείς οι νεώτεροι μεν, Έλληνες δε, έχουμε χρέος να γνωρίσουμε και να κάνουμε κτήμα μας τις ιδιαίτερες πτυχές του ένδοξου παρελθόντος μας. Οι ήρωες της μυθολογίας παρήλθαν αλλά οι τόποι που έδρασαν υπάρχουν ανέγγιχτοι μέχρι σήμερα. Όλοι οι Ιεροί Τόποι των μύθων και θρύλων, της αρχαίας και νεότερης ιστορίας, στέκονται μέχρι σήμερα, ως παρακαταθήκη για το μέλλον ενάντια στις τάσεις παγκοσμιοποίησης που συμφέρουν άλλους λαούς φαινομενικά δυνατούς με πολύ φτωχότερη ιστορία και λιγότερη πολιτισμική δυναμική ανά τους αιώνες. Και ας μην μας καταλαβαίνουν οι επικριτές μας, που για να δημιουργήσουν όσα έχει δημιουργήσει ο Έλληνας μέχρι σήμερα πρέπει να ζήσουν μερικές εκατοντάδες ζωές ακόμα. Και μπορεί να μη το καταφέρουν. Για να καταλάβουν πως σκέφτεται και πως μιλάει ο Έλληνας πρέπει να εφεύρουν μερικές εκατοντάδες λέξεις ακόμα. Πόσο φτωχός είναι ο Γερμανός και τί κόμπλεξ κουβαλάει απέναντι μας όταν δεν μπορεί να νιώσει τον «παφλασμό των κυμάτων» αφού δεν υπάρχει λέξη για να τον περιγράψει στη γλώσσα του!

Αυτά τα λόγια αφιερώνονται στην Ελλάδα και τους Έλληνες, αυτούς που έχουν θέσει όλα τα ερωτήματα αλλά και απαντήσει στα περισσότερα. Για τους Έλληνες που στην Ιερή Χώρα τους «έχουν πει πολλά, αλλά και όταν δεν έχουν κάτι να πουν, μιλούν για την ομιλία και όταν δεν έχουν κάτι να σκεφτούν, σκέφτονται για τη σκέψη». Στους Έλληνες που δεν αξίζουν την πραγματικότητα και καθημερινότητα που ξενόφερτα συμφέροντα και αλλότριες δυνάμεις έφεραν και επέβαλαν στην χώρα τους.

Είμαστε πιο υπερήφανοι από ότι νομίζουν και έχουμε ακόμα τα γονίδια των πολεμιστών του ‘21 και του ’40. Ακόμα και αυτά των αρχαίων σοφών Ελλήνων. Είμαστε εξυπνότεροι από ότι πιστεύουν. Δυνατότεροι από ότι δείξαμε μέχρι τώρα. Δικαιούμαστε ένα καλύτερο μέλλον. Στηριζόμαστε σε αυτά που θέλουν να εξαφανίσουν: Την κουλτούρα μας, τα ήθη και τα έθιμα. Στηριζόμαστε σε αυτά που δεν καταλαβαίνουν πως λειτουργούν, τι προσφέρουν, πως μας δυναμώνουν τόσο, μα τόσο πολύ: Την οικογένεια και τους φίλους μας. Και μας ζηλεύουν.
Εμείς μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Τα αναγνωρίζουμε και τα παραδεχόμαστε αλλά θέλουμε να πάμε μπροστά και να παραδώσουμε επιτέλους μια καλύτερη πατρίδα στα παιδιά μας. Και αυτό ισχύει και στα πολύπαθα αστικά κέντρα και στην παρατημένη επαρχία.

Είμαστε ευγενικοί και παραδοσιακά, ο πιο φιλόξενος λαός του κόσμου, αλλά όχι και «βλάκες».
Είμαστε εργατικοί αλλά ζητάμε αξιοπρέπεια στη ζωή και ανάλογη ανταμοιβή.
Το ποτήρι ξεχείλισε. Το παιχνίδι των ξένων μαζί μας σταμάτησε να έχει πλάκα…
Ως εδώ…

Γιάννης Μαλλής

Facebook comments:

32 COMMENTS

  1. Ωραία η Ελλάδα, δε μπορώ να το αρνηθώ, αλλά έχει πολλούς Έλληνες βρε παιδί μου…

    ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΗ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

  2. Διαβάζοντας όλα αυτά τα κλισέ περί Ελλήνων και Ελλήνων και Ελλήνων καταλαβαίνω οτι μας προτρέπεις να ψηφίσουμε ΧΑ η συγΚαμμενο η μήπως Σαμαρά?Ο υπερβολικός πατριωτισμός είναι ύποπτος και συνήθως το τελευταίο καταφύγιο των πολιτικών απατεώνων.

  3. anonymous ο υπερβολικος πατριωτισμος δεν ειναι απλα υποπτος.Πιστευω οτι εαν ο λαος στηριξει τα νεοφασιστικα και ακροδεξια μορφωματα τοτε πολυ πιθανον να λεμε μετα απο μια τετραετια τον σαμαρα και το βενιζελο εθναρχες και σωτηρες.ο κοσμος ας σκεφτει πολυ καλα πριν το κανει γιατι ειναι απλα επικυνδυνοι. πιστευω οτι ο ελληνικος λαος μπορει να ειναι συντηρητικος αλλα οχι ηλιθιος.

  4. Μπράβο στον Γιάννη Μαλλή για το άρθρο
    Και μια ιδέα προς αυτούς που ταράζονται όταν ακούνε την λέξη Έλληνας.Αγόρια υπάρχουν άπειρες εκτάσεις πάνω στον πλανήτη που δεν θα βρείτε ούτε έναν από μας καλό ταξίδι αν τόσο πολύ σας χαλάμε την αισθητική.Να δούμε πότε θα ξεμπερδέψουμε και με τον φασισμό από τ αριστερά- να δούμε πότε θα πάψουμε να φοβόμαστε να πούμε ότι είμαστε Έλληνες.

  5. Φυλή που πιστεύει πως είναι ανώτερη από τις άλλες φυλές έχει χάσει τον πολιτισμό της.Η ιστορία μας δεν είναι μόνο η αρχαία Ελλάδα αλλά και η νεώτερη με στιγμές που μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι και με στιγμές ντροπής.Ας διδαχτούμε από αυτές και ας αποχτήσουμε αληθινό πολιτισμό ο οποίος θα φαίνεται στην καθημερινότητα μας και στο πως συμπεριφερόμαστε στους άλλους ανθρώπους(Ελληνες και ξένους),στα ζώα και στην μάνα μας την φύση.Την αισθητική μας δεν την χαλάνε οι Ελληνες αλλά οι πατριδοκάπηλοι νεοέλληνες. http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/den-antidrasoyn-oi-leilatimenes-psyxes-toy-stelioy-elliniadi

  6. anonymous,γι’ακόμη μια φορά αποστομωτική απάντηση.Δεν μπορεί μια ζωή να χρησιμοποιούμε την καραμέλα περί βαριάς ελληνικής κληρονομιάς,ελληνικής λεβεντιάς και φιλότιμου,όταν τίποτα απ’αυτά δε συνάδει με την νεοελληνική πραγματικότητα.

  7. anonymous stratis και τα συναφή… πειράζει που δεν νιώθω -καν- την ανάγκη να σας απαντήσω;
    Έχω το δικαίωμα.
    Όπως και σεις είχατε το δικαίωμα να μη με διαβάσετε.
    Δηλαδή… δεν καταλαβαίνω τι ζόρι τραβάει κάποιος (π.χ.) Πασοκτζής να πάει πρωί-πρωί να αγοράσει Ριζοσπάστη, να διαβάσει ένα άρθρο και μετά να συγχυστεί, να κρίνει και να σχολιάζει…;
    Να απαντήσω σε ποιον και με τι ύφος;
    Που ξέρω anonymous αν είσαι ανήλικο κοριτσάκι;
    Που ξέρω Stratis αν είσαι stratoula ή Κώστας;
    Εγώ είμαι ο Γιάννης Μαλλής και είμαι αυτός που είμαι.
    Υ.Γ. Και Έλληνας, αν δεν σας χαλάει.

  8. Την παλεύεις ανώνυμε; Κανείς εδώ δεν μίλησε για ανωτερότητα της ελληνικής φυλής.Αν βλέπεις παντου φαντασματα να το ψάξεις.Και με τον Γιαννη τον Μαλλή είσαι άδικος γιατί αυτός γράφει επώνυμα. Εμείς που ήμαστε ανώνυμοι μπορούμε μεταξύ μας να χλευαζόμαστε όσο θέλουμε. αλλά να κάθεσαι εσύ στο γραφείο σου να αλλάζεις nickname και να ειρωνεύεσαι τον Γιάννη δείχνει ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να νικήσουμε τον φασισμο δυστυχώς.
    Να μάθεις κάποια στιγμή να ακούς και την γνώμη των άλλων χωρίς να προσπαθείς να ξευτιλίσεις ότι δεν σου αρέσει.

  9. Τίποτα προσωπικό με κανέναν φίλε Πάρη και φίλε Γιάννη Μαλλή.Σε ένα όμως προπαγανδιστικό κείμενο περί ανωτερώτητας των Ελλήνων και λόγω των αυριανών εκλογών,πιστεύω οτι προμοτάρονται τα εθνικιστικά κόμματα και αυτό δικαιούμαι να το καυτηριάσω σχολιάζοντας το με τον τρόπο μου.Αν έγραφα εγώ κάποιο άρθρο θα είχατε δικαίωμα να το σχολιάσετε εσείς.Καλό θα είναι να ψηφίσουμε ανατρεπτικά αλλά και αντιφασιστικά.

  10. Admin βάλε σε ένα σημείο την “Bλακεία του μήνα”…
    Πρώτη βάλε του ανώνυμου: Φυλή που πιστεύει πως είναι ανώτερη από τις άλλες φυλές έχει χάσει τον πολιτισμό της.

    Δηλαδή ρε φίλε οι Σκοπιανοί ή οι Τούρκοι έχουν ίδιο πολιτισμό με τους Έλληνες;

  11. Ευχαριστώ κύριε Μαυραγάνη για το επώνυμο σχόλιο στο κείμενό μου. Συμφωνούμε ότι είμαστε υπερήφανος λαός σε μια θαυμάσια χώρα. Εγώ προέβλεψα την αγανάκτηση του κόσμου και γι αυτό έγραψα αυτό το κείμενο. Και κάποιες ακραίες επιλογές στην ψήφο του λαού ήταν αναμενόμενες. Δεν φταίει ο κόσμος.
    Θα σας πω ένα αληθινό περιστατικό: Σε λεωφορείο εδώ στην Αθήνα, επιβαίνουν αρκετοί αλλοδαποί και ελάχιστοι Έλληνες. Μεταξύ των Ελλήνων είναι μια κυρία που στέκεται στην πόρτα για να βγει. Στην στάση όμως μπαίνουν ελεγκτές εισιτηρίων. Ένας αλλοδαπός που τους αντιλαμβάνεται την ώρα που μπαίνουν, ειδοποιεί με φωνές (στη γλώσσα τους) τους άλλους και αμέσως 8-10 αλλοδαποί ξεχύνονται προς την έξοδο (αφού δεν είχαν εισιτήριο) ενώ ένας κρατάει ανοιχτή τη πόρτα. Στην προσπάθεια να διαφύγουν τον έλεγχο και στο αλαλούμ που επικρατεί, παρασέρνουν την κυρία και την πετάνε κυριολεκτικά έξω από το πάνω μέρος του λεωφορείου στο πεζοδρόμιο. Η κυρία εντέλει σπάει το χέρι της. Η τσάντα της πετιέται δίπλα της. Καθώς βγαίνουν οι αλλοδαποί (περισσότεροι πακιστανοί) ένας από τους τελευταίους της αρπάζει και την τσάντα!!! Το περιστατικό είναι αληθινό έχει συμβεί πριν τις εκλογές και πείτε μου, τι γνώμη θέλετε να έχει η κυρία για την αλόγιστη και μη ελεγχόμενη μετανάστευση στην Ελλάδα…
    Δεύτερο περιστατικό που το επιβεβαιώνω ως 100% αληθινό. Σε μια πολυκατοικία, ένοικος έχει την εντύπωση ότι ακούει κότες… να κακαρίζουν. Το θεωρεί αδύνατο. Ρωτάει την διαχειρίστρια και εκείνη απορεί και δηλώνει άγνοια. Το γεγονός ξεχνιέται ενώ άλλη μία μέρα άλλος ένοικος επιβεβαιώνει ότι έχει υποψίες για κότες στην πολυκατοικία. Τελικά από σύμπτωση μία Κυριακή χαράματα εγώ ο ίδιος είδα μαύρους και μαύρες να βγάζουν κότες από γκαρσονιέρα του ισογείου και να τις στιβάζουν και να τις πιέζουν μέσα στο πορτ μπαγκάζ παλιού ΙΧ αυτοκινήτου (αμφιβάλλω για πόσες ώρες θα μπορούσαν να επιζήσουν εκεί). Όταν τους ρώτησα «τι κάνουν» μου είπαν ότι πάνε να τις πουλήσουν στο παζάρι στο Σχιστό Αττικής. Πριν προλάβουν οι κάτοικοι να αντιδράσουν για το απαράδεκτο γεγονός (σε αστυνομία και φιλοζωικές, υγειονομικές υπηρεσίες) οι μαύροι και ο μαύρες ξενοίκιασαν την γκαρσονιέρα και έφυγαν τις επόμενες μέρες…
    Και εν κατακλείδι και πιο σοβαρά τώρα: Η Ελλάδα πριν λίγα χρόνια είχε Μινιόν και άλλα ελληνικά υπερκαταστήματα. Είχε Πειραϊκή Πατραϊκή, ΕΛ.Β.Οχημάτων και άλλες μεγάλες εταιρείες. Αυτές δεν στηρίχθηκαν αλλά αφέθηκαν οι ξενόφερτοι κολοσσοί να αλώσουν την βιοτεχνία και βιομηχανία της Ελλάδας. Είχαμε δραχμή αλλά στον βωμό της παγκοσμιοποίησης ήρθε το ευρώ και ξαφνικά ενώ με 100 δραχμές αγόραζες πάρα πολλά πράγματα με 33 λεπτά του ευρώ (την επόμενη μέρα!) δεν αγόραζες τίποτα απολύτως. Η Ελλάδα έχει τεράστιο ορυκτό πλούτο, κοιτάσματα πετρελαίου και καλλιέργειες γηγενών μη μεταλλαγμένων ποικιλιών φυτών λαχανικών και φρούτων.
    Μπορούμε να σταθούμε με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια. Μπορούμε να υπάρξουμε παράλληλα με την Ευρώπη αλλά όχι εξαρτώμενοι από αυτήν. Τουλάχιστον ας σεβαστούν οι Ευρωπαίοι, ότι ΕΛΛΗΝΕΣ δώσανε όνομα σε αυτή την ήπειρο. Αυτά υποστήριξα.
    ΥΓ. Σίγουρα Νεο (μεν) Έλληνες (δε) ευθύνονται και για την κατάσταση αυτή τη στιγμή στη χώρα. Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας αλλά θέλουμε επιτέλους να πάμε παραπέρα. Το «χρέος» μας δεν είναι ολόκληρο αληθινό. Κάθε γενιά όμως, ας αναλάβει και τις ευθύνες της……..(πολλές τελείες). Τα παιδιά μας πάντως και οι νέοι δεν φταίνε σε τίποτα.

  12. Τι σημαίνει φασισμός; Το διδάξαμε στα παιδιά μας; Της Σοφίας Αυγέρη
    09:05, 08 Μάιος 2012 | tvxsteam tvxs.gr/node/93647

    Όταν οι Σοβιετικοί έστειλαν τον δορυφόρο Sputnik στο διάστημα, το 1957, προκλήθηκε σάλος στις ΗΠΑ και ξεκίνησε μια μεγάλη συζήτηση στους κύκλους της αμερικανικής διανόησης – και ιδιαίτερα ανάμεσα στους μεγάλους παιδαγωγούς – σχετικά με τους λόγους που το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα «έμεινε πίσω» και δεν οδήγησε σε παρόμοιες επιτυχίες… Η εκτόξευση μάλιστα οδήγησε τελικά σε ριζική αναθεώρηση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού μοντέλου που ίσχυε μέχρι τότε στις ΗΠΑ και έμεινε στην ιστορία των παιδαγωγικών επιστημών ως η περίοδος «Sputnik Shock».

    Μήπως άραγε είναι – έστω και τραγικά αργά – η ώρα να αναλογιστούν οι εκπαιδευτικές ηγεσίες αυτού του τόπου «που τον πελεκούν και που τον καίνε σαν το χόρτο και το βλέπεις», όπως γράφει ο Σεφέρης, τι έφταιξε και μια διόλου ευκαταφρόνητη μερίδα της ελληνικής νεολαίας στήριξε ένα νεοναζιστικό, φασιστικό, ρατσιστικό κομματικό σχηματισμό, μόλις 67 χρόνια – λίγα, αν τα δει κανείς ως ιστορικό χρόνο – μετά τη λήξη της πιο επονείδιστης Κατοχής, που άφησε πίσω της μια Ελλάδα σακατεμένη, ερημωμένη, πάμφτωχη, αλλά και εξυψωμένη σε σύμβολο παγκόσμιο κάθε καταπιεσμένου λαού που αντιστέκεται λυσσαλέα σ’ έναν μεγάλο δυνάστη;

    Επειδή δυστυχώς στην εκπαίδευση δράττεις, έστω και μακροπρόθεσμα, ό,τι έσπειρες – και αυτό το γνωρίζει ο κάθε εκπαιδευτικός της τάξης – για κάθε έναν από εμάς που διδαχτήκαμε και διδάσκουμε Ιστορία τα τελευταία 30 χρόνια, αυτή η επιλογή δεν είναι ανερμήνευτη, αλλά αναμενόμενη μ’ έναν τρόπο καθαρά νομοτελειακό…

    Αλήθεια, τι περιμέναμε από ένα Σχολείο που στα 12 έτη υποχρεωτικής φοίτησης συστηματικά και σκόπιμα (με μικρές περιόδους να εξαιρούνται) εξαιρεί από τη διδακτέα ύλη την περίοδο της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης, περιορίζει την αναφορά στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σε μια στείρα έκθεση μαχών του αλβανικού μετώπου, ανάγει σχεδόν σε εθνικό σύμβολο τον Ι. Μεταξά, αυτόν που παρέδωσε τους πολιτικούς κρατουμένους στους εισβολείς, αγνοεί την εποποιία του στρατού στην Αίγυπτο, γιατί τάχτηκε με το ΕΑΜ, και που με δυο σειρές προσπερνά θρασύτητα τους άθλους της Αντίστασης σε πόλεις και βουνά; Πού είναι οι αναφορές στα τάγματα ασφαλείας, στους Χίτες και στους δοσίλογους που προξένησαν κακό μεγαλύτερο και από τους Ναζί και ποια είναι η εικόνα που διαμορφώνει ο Έλληνας μαθητής για το τι πραγματικά πρέπει να τον κάνει περήφανο;

    Αν δεν μαθαίνει, όποιος φοιτά στο ελληνικό σχολείο, τι πραγματικά σημαίνει φασισμός, γι’ αυτό φταίει κυρίως το αναλυτικό πρόγραμμα του ιστορικού μαθήματος των τελευταίων δεκαετιών. Αν τα παιδιά μας αγνοούν αυτό που γνωρίζουν οι συνομήλικοί τους σε ευρωπαϊκές χώρες, πως δηλαδή η Ελλάδα είχε την μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη αντίσταση κατά την περίοδο της ναζιστικής Κατοχής αναλογικά με τον πληθυσμό της, αλλά και τους περισσότερους νεκρούς αμάχους, πως εδώ οι Ναζί «μεγαλούργησαν», «υπερέβαλαν εαυτούς σε ολοκαυτώματα», τότε κάτι πρέπει επιτέλους να αλλάξει στα σχολικά βιβλία Ιστορίας. Και ας μην ισχυριστεί κανείς πως αυτά είναι δύσκολα ή επώδυνα, για να τα πει κανείς σε παιδιά. Τα γαλλικά σχολικά βιβλία, εδώ και χρόνια, μιλούν και για τη γαλλική αντίσταση αλλά και για το καθεστώς Βισύ και τους συνεργάτες των Ναζί…

    Μακάρι ν’ αποδεχτούμε κάποτε το παρελθόν μας, να μιλήσουμε χωρίς συμπλέγματα και φοβίες γι’ αυτό και να αξιοποιήσουμε τη μνήμη αυτών που ακόμα ζουν και που μπορεί να είναι οι καλύτεροι δάσκαλοι γα τα παιδιά μας. Τα προγράμματα προφορικής και τοπικής Ιστορίας, που τα τελευταία χρόνια μπαίνουν από δασκάλους με μεράκι στο ελληνικό Σχολείο, οδηγούν σε αλλαγή του τοπίου. Αλήθεια, ποιος μπορεί να δείξει καλύτερα τη φρίκη του φασισμού στα παιδιά από έναν επιζώντα της σφαγής του Δοξάτου ή του Χορτιάτη;
    Μακάρι ένα κακό να γίνει η αρχή ενός καλού για την ελληνική εκπαίδευση, αλλά και την ελληνική κοινωνία…

    *Η Σοφία Αυγέρη είναι εκπαιδευτικός, υποψήφια διδακτόρισσα στα αναλυτικά προγράμματα Ιστορίας http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/ti-simainei-fasismos-didaksame-sta-paidia-mas-tis-sofias-aygeri

  13. Να της πεις της Σοφίας Αυγέρης ότι ο Μεταξάς (Ιθάκη 12 Απριλίου 1871 – Αθήνα 29 Ιανουαρίου 1941) ήταν νεκρόςτον Απρίλιο του 1941 όταν μπήκαν οι γερμανοί ναζιστές στην Ελλάδα άρα η δήλωση της ότι αυτός παρέδωσε τους πολιτικούς κρατουμένους στους εισβολείς είναι μια σκέτη ΒΛΑΚΕΙΑ.Βλέπω ότι είναι και εκπαιδευτικός{}
    Ας μην στεναχωριόμαστε όμως τώρα που τα βιβλία τα γράφει η Ρεπούση όλα θα φτιάξουν.Οι μαθητές θα μαθαίνουν μια Ιστορία κομμένη και ραμμένη στις επιταγές των ΗΠΑ και των συμφερόντων τους.

    \”Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα…\”
    (Mαρία Ρεπούση, Ιστορία ΣΤ\’ δημοτικού)

    \”Ο Κεμάλ γιόρτασε το θρίαμβό του με τη μεταβολή της Σμύρνης σε τέφρα και την τεράστια σφαγή του εκεί χριστιανικού πληθυσμού\” έγραψε στα απομνημονεύματά του ο Ουϊνστον Τσώρτσιλ.

    http://palio.antibaro.gr/society/agtzidhs_sunwstismos.php

  14. Της είπες της Σοφίας Αυγέρη ότι είναι ανιστόρητη?
    Ότι δεν γίνεται να είναι υποψήφια διδακτόρισσα και να λέει αρλούμπες?Ότι έτσι κανείς δεν δίνει βάση στα γραφόμενα της?
    Σου θυμίζω ότι οι κομουνιστές Σοβιετικοί με τους ναζιστές Γερμανούς είχαν συνάψει το Σύμφωνο Μολότωφ – Ρίμπεντροπ στις 23/8/1939. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η κατάκτηση και από τους δύο της κακόμοιρης της Πολωνίας η οποία βρέθηκε ξαφνικά με 2 ανοιχτά μέτωπα…Για την Ιστορία το σύμφωνο παραβιάστηκε την 22 Ιουνίου το 1941 αφού δηλαδή η Ελλάδα είχε χάσει και την Κρήτη.Μέχρι και την προηγούμενη μέρα ο Χίτλερ με τον Στάλιν ήταν ΣΥΜΜΑΧΟΙ!
    Ενώ ο Μεταξάς είπε ΟΧΙ.
    http://clubs.pathfinder.gr/ilovepoland/376071
    έχει και φωτο με τον Στάλιν και τους ναζί την ώρα που υπογράφουν εδώ
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4c/MolotovRibbentropStalin.jpg/230px-MolotovRibbentropStalin.jpg
    Τους φασίστες έχω ξαναγράψει να τους ψάχνουμε παντού.Φασιστικά κόμματα στην βουλή υπάρχουν κι άλλα και δεν ανηκουν αναγκαστικά στην άκρα δεξιά.

  15. Δήλωση Μαρίας Ρεπούση: ”ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ…”
    Και μετά λέτε να μη στείλει ο κόσμος τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή;
    Να την αφήσει αυτή μόνη της να λέει μαλακίες;
    Πάρε τώρα Ρεπούση και τον ΚΑΙΑΔΑ (κατά κόσμον Γιώργο Γερμενή) της Χρυσής Αυγής κοντά σου να δούμε θα σου βάλει πιπέρι στο στόμα την επόμενη φορά;

  16. Στον καιάδα θα σας ρίξουμε φασίστες του κερατά.

  17. Τελικά anonymous-αραγκιον αποφάσισε με πιο όνομα θα γράφεις γιατί μας μπερδεύεις κάθε φορά.
    Άσε που είναι άκρως φασιστική και γελοία η νοοτροπία σου με το ψευδώνυμο anonymous να το παίζεις μετριοπαθής, ενώ με το αραγκιον να το παίζεις ακραίος και τιμωρός.Άλλωστε στον Καιάδα που αναφέρεις ξέρεις ποιους ρίχνανε οι “φασίστες” οι Σπαρτιάτες.Προσωπικά αυτό που κάνανε το θεωρώ ανήθικο αν και οι εποχές ήταν τότε πολύ διαφορετικές.Εσύ όμως με μεγάλη ευκολία τον αναφέρεις.
    Πρέπει αυτόν τον βρωμερό φασισμό να τον εξαφανίσουμε απ’όπου κι αν προέρχεται.

  18. Arostos θα συμφωνήσω μαζί σου οτι ο φασισμός υπάρχει και σε άλλα κόμματα.Ο φασισμός είναι ένα εργαλείο χρήσιμο για τα καθεστώτα,αυτό έχει αποδειχτεί παγκοσμίως και δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητήσει.Ετσι και στην Ελλάδα,τα δύο κόμματα εξουσίας και ειδικά το ΠΑΣΟΚ καλλιέργησαν έντεχνα τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας υπογράφοντας την συνθήκη του Δουβλίνου με την οποία η χώρα έγινε χωματερή εγκλωβισμένων δυστυχισμένων ανθρώπων προς εκμετάλευση οικονομική και πολιτική.Επίσης χρηματοδότησαν τη ΧΑ και τα ΜΜΕ απέκρυψαν την εγκληματική της δράση.Τώρα προσποιούνται ότι σοκάρονται αλλά όπως πάντα υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού.Τώρα,για την εμμονή σου με τα ιστορικά δεδομένα,θα ήτανε γόνιμο να ξεκαθαρίσεις μέσα σου με ποιούς είσαι και όχι να τα αμφισβητείς.Και αυτό ισχύει για όλους μας αν θέλουμε πραγματικά να φτιάξουμε μια καλύτερη κοινωνία για τις νέες γενιές.ΥΓ.Οσον αφορά το όνομα,γράφω πάντα ως anonymous.

  19. Άμα είστε υπερήφανοι για την Ρεπούση (σχολικά βιβλία, συνωστισμός στη Σμύρνη…) και τον Τατσόπουλο (εκπομπή για Κολοκοτρώνη στον ΣΚΑΙ…), τότε και γω θέλω Άκρα Δεξιά στη Βουλή.
    Πάει και τελείωσε.

  20. 9 Μαίου ημέρα αντιφασιστικής νίκης.
    Τιμή και δόξα στα εκάτομμύρια αγωνιστών αντιφασιστών που έδωσαν την ζωή τους στον αγώνα.
    Κουράγιο και δύναμη σε αυτούς που σήμερα αγωνίζονται ενάντια στο σύγχρονο φασισμό (από τους μαχαιροβγάλτες της χ.α., τον εθνικιστικό μικροαστικό ψευτοπατριωτισμό, έως τον “προοδευτικό” ολοκληρωτισμό της νέας τάξης πραγμάτων.)

    http://erodotos.wordpress.com/2011/05/09/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7/

  21. ” Το καπάκι στα φέρετρα το άνοιξε η γνωστή «συντροφιά»: Η τρόικα και τα κόμματα των μνημονίων σε αγαστή συνέργεια με τους περιώνυμους υπηρέτες τους στα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. Αυτοί που οδήγησαν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση. Μέσα στην κρίση το σύστημα δοκιμάζει κάθε μέσο, προκειμένου ν’ αναχαιτίσει την έκρηξη του ιερού θυμού της κοινωνίας: χυδαία προπαγάνδα, μισαλλοδοξία, τρομοκρατία. Εσχάτως επιστρατεύει και τις… “χρυσές” του εφεδρείες, νεκρανασταίνει τα ζόμπι, βάζει στο παιχνίδι τους αιμοσταγείς του συμμάχους,τους φασίστες.

    Να τοι, λοιπόν, οι «νέο»-ναζί που ζήτησαν…την ψήφο μας!!! Οι νοσταλγοί του Χίτλερ μιμούνται τους τρόπους του: χρησιμοποιούν τις εκλογές για να καταλύσουν έστω κι αυτή την ανάπηρη αστική δημοκρατία, να καταργήσουν κάθε μορφή ελευθερίας! Κι επειδή ξέρουν πως είναι αποκρουστικό το αληθινό τους πρόσωπο φόρεσαν «αντιμνημονιακό» προσωπείο.
    Ας κατεβάσουμε τις μάσκες τους, ας δούμε κατάματα το φρικτό τους πρόσωπο:

    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;
    -Είναι συμμορία νεοναζί με όραμα το Άουσβιτς. Συνεχίζουν την παράδοση των γερμανοτσολιάδων και των χουντικών, θαυμάζουν το Νορβηγό δολοφόνο Μπρέιβικ, ο οποίος δηλώνει ομοϊδεάτης τους.
    -Κάποιοι από αυτούς είναι μέλη μαφιόζικων συμμοριών, με καταδίκες και φυλακίσεις, υπόδικοι για δολοφονίες και μαχαιρώματα.
    -Είναι ρατσιστές δολοφόνοι με εκατοντάδες θύματα μαχαιρωμένους και τραυματίες.
    -Λειτουργούν ως μπράβοι των μεγάλων εργοδοτών, ρουφιάνοι κι απεργοσπάστες. Είναι τραμπούκοι που επιτίθενται σε απεργούς, φοιτητές, αριστερούς αγωνιστές.
    -Είναι τσιράκια του κεφαλαίου. Δε μιλούν για τους μισθούς και τις συντάξεις που πετσοκόβονται, για την ανεργία και τις απολύσεις, για την κατάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, για τους τοκογλύφους και τους τραπεζίτες.
    -Είναι παρακρατικό πλοκάμι των μηχανισμών καταστολής, ο ίδιος τους ο αρχηγός υπήρξε χαφιές της Κ.Υ.Π. Πολλοί από αυτούς είναι ασφαλίτες κι αστυνομικοί.
    -ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΧΗΜΙΑ ΠΟΥ ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ…

    Ο ελληνικός λαός στην πρόσφατη ιστορία του, έζησε τη φρίκη του ναζισμού. Το αίμα είναι νωπό ακόμη στους τόπους του μαρτυρίου, στο Δίστομο,τα Καλάβρυτα, το Κομμένο, την Κάνδανο. Κυλάει στους δρόμους, όπου «οι άνθρωποι με τα σβησμένα πρόσωπα» έστηναν τα μπλόκα της εκδικητικής τους μανίας, στην Κοκκινιά, στην Καισαριανή, στην Καλλιθέα. Σε τούτη τη χώρα που πολέμησε το φασισμό με ηρωικούς αγώνες, σε τούτο τον τόπο όπου «το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους», είναι ΥΒΡΙΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ η Χρυσή Αυγή.
    Όπου υπάρχουν άνθρωποι που καμαρώνουν για την ανθρωπιά τους, που αγωνίζονται για το δίκιο τους, είναι ΥΒΡΙΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ο φασισμός.
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ
    ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
    ΝΑ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΣΤΑ ΑΡΑΧΝΙΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΤΡΑ

    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

  22. Anonymoys ποια ιστορικά στοιχεία αμφισβήτησα, για πες μου?

  23. Έχουμε όλοι καθήκον να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας και να διαφυλάξουμε τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού. Ποιος το λέει;

    http://www.kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=716:2012-05-08-11-36-56&catid=49:2009-05-11-09-28-23

    http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/8524

    Να δούμε ποιος θα μας σώσει από τους “ανθρωπιστές” που όλοι ξαφνικά τους ξεχάσαμε.

  24. Με ενοχλεί η τροπή που δίνουν τα σχόλια στο άρθρο.
    Με ενοχλεί που και εγώ παρασύρθηκα σε 2 σχόλια.
    Άλλο ο «ζήλος» και άλλο ο «φανατισμός» όταν κάποιος ασχολείται με κάτι.
    Άλλο ο «πατριωτισμός» και άλλο ο «φασισμός».
    Είναι εύκολο, αλλά προπάντων αφελές, να μπερδεύουμε έννοιες, έστω και αν αυτές είναι κοντινές.
    Εκτός και αν αυτό μας βολεύει για να δικαιολογήσουμε δικές μας απόψεις. Αν ψάχνουμε αντίβαρο.
    Δεν είναι φασίστας αυτός που ξέρει τον Εθνικό ύμνο. Ούτε αυτός που βάζει σημαία στο μπαλκόνι του τις Εθνικές εορτές.
    Δεν είναι φασίστας αυτός που είναι έτοιμος να πολεμήσει για την πατρίδα του αν θιχτούν τα συμφέροντα αυτής ή αν παραβιαστούν τα εδάφη της.
    Δεν ήταν φασίστες οι ήρωες της επανάστασης. Δεν ήταν φασίστας ο Καραϊσκάκης που έβριζε τους Τούρκους.
    Δεν είναι φασίστας αυτός που είναι υπερήφανος για την ιστορία της πατρίδας του.
    Φασίστας είναι αυτός που σε σπίτι 50 τετραγωνικών πιστεύει ότι μπορεί να φιλοξενήσει 100 άτομα.
    Φασίστας είναι αυτός που μανιωδώς πιστεύει ότι πρέπει να φυλακίζει δυστυχισμένους μετανάστες πείθοντάς τους ότι τους φιλοξενεί.
    Που δεν ρωτάει αυτούς τους ανθρώπους αν αισθάνονται όμορφα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από την κουλτούρα τους, τους συγγενείς τους, τις παραδόσεις τους και τα έθιμά τους.
    Θα άρεσε σε αυτούς τους «φιλόξενους Έλληνες» να ζουν σε μια μουσουλμανική χώρα χωρίς Πάσχα, χωρίς κόκκινα αυγά, χωρίς Ανάσταση, χωρίς ευχές «Χριστός Ανέστη», χωρίς Σαρακοστή, χωρίς Χριστούγεννα, χωρίς ονομαστικές εορτές;
    Ποιος αφελής πιστεύει ότι οι μουσουλμάνοι της Κυψέλης βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον όταν προσπαθούν να προσευχηθούν στο πάτωμα σε ημιυπόγεια της οδού Δροσοπούλου; Τα σπίτια τους δεν είναι έτσι στην πατρίδα τους.
    Γιατί να χάσουν οι άνθρωποι τα ιδιαίτερα ενδυματολογικά τους χαρακτηριστικά; Πιστεύει κανείς ότι ένας μουσουλμάνος αισθάνεται άνετα όταν βλέπει Ελληνίδες με μίνι φούστα στην Πανεπιστημίου;
    Ποιος ηλίθιος εφηύρε την παγκοσμιοποίηση;
    Οι λαοί έχουν χρώμα. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Και έτσι πρέπει να είναι.
    Και πρέπει να αισθάνονται όλοι υπερήφανοι για τους δικούς τους προγόνους, να ζουν στη γη των δικών τους νεκρών και να διατηρούν ήθη και έθιμα από γενιά σε γενιά.
    Να σέβονται τα εδάφη τους, τα σύνορά τους και να φροντίζουν να λύνουν τα προβλήματα που προκύπτουν χωρίς ανάγκη μετανάστευσης.
    Και ναι… να είναι και πατριώτες.
    Ο πατριωτισμός είναι μια υγιής τάση. Μια λογική μέση οδός. Και η μέση οδός δεν έχει ποτέ σχέση με τα άκρα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here