Home Άρθρα Νέος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Λέσβου ο Νίκος Κατράνης

Νέος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Λέσβου ο Νίκος Κατράνης

365
0

Άρθρο της Μαρίνας Πολλάτου με τίτλο: Νέος «τσάρος», ο Νίκος Κατράνης. Από την Εφημερίδα “Εμπρός”. Ελάχιστες αλλαγές αρμοδιοτήτων στους αντιδημάρχους αποφάσισε ο δήμαρχος.

Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ευεργέτουλα και… ολίγον Μυτιλήνης είναι από χθες και τυπικά, με την ανάρτηση της απόφασης του δημάρχου για τον ορισμό των αντιδημάρχων, ο Νίκος Κατράνης, στον οποίο ο Δημήτρης Βουνάτσος μεταβίβασε όπως αναμενόταν το σύνολο των αρμοδιοτήτων που ασκούσε ο προκάτοχός του, Απόστολος Πατέστος, αλλά και γεωγραφικές αρμοδιότητες. Κατά τα άλλα, υπάρχουν δύο αλλαγές που ενισχύουν τις αρμοδιότητες δύο ακόμη αντιδημάρχων.

Τη Δευτέρα ο δήμαρχος Λέσβου υπέγραψε και χθες Τρίτη αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» και στάλθηκε προς δημοσίευση η απόφασή του για τον ορισμό αντιδημάρχων, που διαφοροποιούνται σε σχέση με προγενέστερες αποφάσεις του Δημήτρη Βουνάτσου στα ακόλουθα σημεία:
– Αντιδήμαρχο Οικονομικών και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής ορίζει το δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Νίκο Κατράνη.
– Αντιδήμαρχο των Δημοτικών Ενοτήτων Αγιάσου και Πολιχνίτου ορίζει το δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Γεώργιο Βουνάτσο.
– Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Ευεργέτουλα ορίζει ομοίως το δημοτικό σύμβουλο Νίκο Κατράνη.
Ως γνωστόν, ο κ. Κατράνης ήταν απ’ την αρχή τού 2011 έως χθες αντιδήμαρχος Πολιχνίτου, ενώ ο κ. Βουνάτσος ήταν αντιδήμαρχος Αγιάσου και Ευεργέτουλα. Επειδή η αντιδημαρχία Πολιχνίτου, λόγω και της απόστασής της απ’ την έδρα του Δήμου, θα ήταν δύσκολο να ασκηθεί απ’ τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, του ανέθεσε την αντιδημαρχία Ευεργέτουλα, «αλλάζοντας» με το γεωγραφικό αντιδήμαρχο που την είχε.
Μια ακόμη αλλαγή που έκανε ο δήμαρχος αφορά στις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου Γεωργίας – Κτηνοτροφίας – Αλιείας – Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων – Τεχνολογίας και Πληροφορικής, δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, Γιάννη Τσακίρη, στις οποίες προσέθεσε και την εποπτεία και ευθύνη της Υπηρεσίας Προγραμματισμού. Ουσιαστικά ο κ. Τσακίρης με την απόφαση αυτή αναλαμβάνει αρμοδιότητες που στην πράξη ασκούσε όλο το προηγούμενο διάστημα, δίχως τυπικά να του έχουν εκχωρηθεί, κάτι που τακτοποιεί η νέα δημαρχιακή απόφαση.

Τα πάντα…
Σε ό,τι αφορά στις αρμοδιότητες που ο δήμαρχος εκχώρησε με τον ορισμό του στον κ. Κατράνη, περιλαμβάνεται το σύνολο της εποπτείας και της ευθύνης των οικονομικών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου (Προσόδων, ΤΑΠ και Τελών Καθαριότητας – Φωτισμού, Ελέγχου, Δημοτικής Περιουσίας, Προϋπολογισμού, Εκκαθάρισης Δαπανών, Προμηθειών, Λογιστηρίου-Διπλογραφικού, Ταμείου κ.λπ.). Ακόμη τού δόθηκε η αρμοδιότητα να υπογράφει τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής των δαπανών, καθώς και όλα τα έγγραφα, αποφάσεις, δικαιολογητικά και πράξεις σχετικά με την Οικονομική Υπηρεσία.
Επίσης ο κ. Κατράνης αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες για τη διαφήμιση, την επιβολή προστίμων και γενικά την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου. Πέρα όμως απ’ τις αρμοδιότητες επί των οικονομικών, αλλά και τις αρμοδιότητες ως «χωρικός» αντιδήμαρχος Ευεργέτουλα, ο ίδιος θα υπογράφει τις βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας των πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης, ενώ θα μοιράζεται με το δήμαρχο και με άλλους θεματικούς αντιδημάρχους την αρμοδιότητα τέλεσης πολιτικών γάμων στη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης.
Χθες ο κ. Κατράνης, με την ανάληψη των καθηκόντων του, προήδρευσε της Οικονομικής Επιτροπής που συνεδρίασε, ενώ επισκέφτηκε και το Δημοτικό Κατάστημα Ευεργέτουλα. Μιλώντας στο «Ε», αφού ευχαρίστησε το Δημήτρη Βουνάτσο για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί άμεσα, αφού προηγουμένως βέβαια ενημερωθεί απ’ τα υπηρεσιακά στελέχη.

Πηγή: www.emprosnet.gr

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here