Home Άρθρα Έγινε το Κέντρο Υγείας Αγροτικό Ιατρείο;

Έγινε το Κέντρο Υγείας Αγροτικό Ιατρείο;

824
2

Στο παρακάτω άρθρο του δημοσιογράφου Γιώργου Αδαλή, διαβάσαμε για τις επενδύσεις, που θα γίνουν στο χώρο της υγείας στην Λέσβο, στο νοσοκομείο, αλλά και στα αγροτικά ιατρεία του υπόλοιπου νησιού, έτσι αναφέρεται και το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, ως “αγροτικό ιατρείο”. Διαβάστε παρακάτω το άρθρο με τίτλο: 32 εκ. ευρώ για την υγεία στη Λέσβο.


Τον Απρίλιο αναμένεται να δημοπρατηθεί με προϋπολογισμό 28 εκατ. ευρώ το έργο της κατασκευής της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης που περιλαμβάνει την κατασκευή δυο κτιρίων των Ν1 και Ν2, αποκατάσταση του παλαιού κτηρίου και κατασκευή νέου βιολογικού καθαρισμού.

Την επικείμενη υλοποίηση του έργου ανακοίνωσε ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας σε συνέντευξη τύπου στην οποία τόνισε ότι «από το ΕΣΠΑ έχουν απορροφηθεί ήδη 250 εκατ. ευρώ για την κτιριακή βελτίωση νοσηλευτικών ιδρυμάτων και αναμένεται να απορροφηθούν ακόμη 300 εκατ. ευρώ, το συντομότερο δυνατό. Άμεσα πρόσθεσε ο αρμόδιος υπουργός μπορούν να ξεκινήσουν έργα που αφορούν μεταξύ άλλων στο “Βοστάνειο” νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου θα διατεθούν 28 εκατ. ευρώ, στην παλαιά Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου του Βόλου, όπου θα διατεθούν 5 εκατ. ευρώ, και στην ανακατασκευή του δευτέρου ορόφου στο “Τζάνειο”, η οποία θα κοστίσει 1.300.000 ευρώ. Στα χρήματα αυτά όπως δήλωσε στο σταθμό μας ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Παύλος Παπαδόπουλος αναμένεται να προστεθούν άλλα 3,5 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων το 1,5 εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια αξονικού και μαγνητικού τομογράφου. Τα υπόλοιπα 2 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την ανακαίνιση των κτιρίων των Αγροτικών Ιατρείων Πολιχνίτου, Άντισσας, Καλλονής και Πλωμαρίου.

Πηγή: www.adalis.gr

Ένα Κέντρο Υγείας – Πρότυπο για όλη την Ελλάδα θα υποβαθμιστεί σε αγροτικό ιατρείο. Ας το πάρουμε λοιπόν απόφαση ότι ο Καλλικράτης θα ισχύσει σε όλα.


Facebook comments:

2 COMMENTS

  1. “Τα υπόλοιπα 2 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την ανακαίνιση των κτιρίων των Αγροτικών Ιατρείων Πολιχνίτου, Άντισσας, Καλλονής και Πλωμαρίου”

    Ρε παιδιά… μην κάνετε έτσι! Το κείμενο είναι ξεκάθαρο. Αναφέρει ότι τα χρήματα θα διατεθούν για την ανακαίνιση των κτηρίων των ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ και όχι των Κέντρων Υγείας. Αυτό που δεν είναι σαφή και έπρεπε να αναγράφεται στο άρθρο, είναι

    “…των Αγροτικών Ιατρείων που ανήκουν στα Κέντρα Υγείας Πολιχνίτου, Άντισσας, Καλλονής και Πλωμαρίου”

    Η άλλη περίπτωση πάλι είναι να έχουν αναφέρει από λάθος τα τέσσερα Κέντρα Υγείας ως Αγροτικά Ιατρεία. Ας μην κολλάμε σε αυτά. Ας έρθουν προς το Πλωμάρι όλα αυτά τα ευρουλάκια και θα πιάσουν τόπο!

    Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι η πρώτη και τελευταία ως τώρα ανακαίνιση των τεσσάρων ΚΥ του νησιού (από το 1986 που έγιναν) ολοκληρώθηκε πριν από 2 χρόνια, οπότε για τα επόμενα 20 χρόνια… δε νομίζω να ξανακάνουν ανακαίνιση!

    Συμπληρωματικά να αναφέρουμε ότι στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου εκτός από τα Αγροτικά Ιατρεία Ακρασίου, Παλαιοχωρίου και Πλαγιάς, ανήκουν και τα Αγροτικά Ιατρεία Αγιάσου, Ιππείου, Κάτω Τρίτους, Λουτρών, Παπάδου, Παλαιοκήπου και Σκοπέλου.

  2. Η υποβάθμιση πρέπει να θεωρείται δεδομένη πλέον. Δύσκολα θα αλλάξει κάτι.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here