Home Άρθρα Πύλη εισόδου το Πλωμάρι

Πύλη εισόδου το Πλωμάρι

397
1

Γράφει η Πολλάτου Μαρίνα από την Εφημερίδα Εμπρός. Μια νέα γραμμή σύνδεσης με τα τουρκικά παράλια θέλει να ανοίξει το Πλωμάρι, που οργανωμένα θα διεκδικήσει το χαρακτηρισμό του λιμανιού του ως πύλης εισόδου, αλλά και ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Φώκαια, που απέχει μόλις 25 ναυτικά μίλια. 


Ήδη το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας έχει λάβει αποφάσεις για το θέμα, που τις επόμενες μέρες θα απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, ενώ ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου και Λουτρόπολης Θερμής αρχίζει επαφές με φορείς και τους δημάρχους των απέναντι παραλίων, αναζητώντας συμπαραστάτες στην όλη προσπάθεια.

«Το λιμάνι του Πλωμαρίου πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να εξυπηρετήσει μια γραμμή με τα απέναντι παράλια», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου και Λουτρόπολης Θερμής, Σταύρος Πολίτης, προσθέτοντας ότι «σε μια περιοχή όπου υπάρχει λιμεναρχείο, αστυνομικός σταθμός και τελωνείο, είναι εφικτό και μάλιστα άμεσα να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει μια γραμμή με τη Φώκαια».
Όπως συνέχισε ο κ. Πολίτης, η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή θα καλύπτει μια απόσταση 25 ναυτικών μιλίων, όταν η αντίστοιχη Μυτιλήνης – Αϊβαλιού είναι 22 ναυτικά μίλια.
«Όλα συνηγορούν στο ότι το Πλωμάρι μπορεί να αποτελέσει πύλη εισόδου για τουρίστες εκτός Συνθήκης Σέγκεν και μάλιστα, δεδομένης της εγγύτητας με τη Φώκαια, μπορεί αυτή η γραμμή να είναι και πολύ τακτική», υποστήριξε ο αντιδήμαρχος, που με τα ίδια επιχειρήματα εισηγήθηκε το θέμα στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαρίου, το οποίο πήρε ήδη απόφαση και έτσι το θέμα θα προωθηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με το αίτημα να υιοθετήσει την όλη προσπάθεια.
Ο κ. Πολίτης θα έχει επαφές με τους τοπικούς φορείς, τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό, ενώ ενημέρωσε και την αρμόδια αντιδήμαρχο Ταξιαρχούλα Πνακά για τις κινήσεις του. Άμεσα, δε, προτίθεται να έρθει σε επαφή και με δημάρχους και φορείς της αυτοδιοίκησης και των επαγγελματιών των απέναντι παραλίων, για να συζητήσει ενδεχόμενη συνεργασία.

Πηγή: www.emprosnet.gr


Facebook comments:

1 COMMENT

  1. ωραια ιδεα και ειναι καλη κινηση για την αναπτυξη του τοπου μας ,ευχομαι να προχωρησει συντομα για να προλαβουμε την τουριστικη περιοδο που ερχεται…..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here