Home Άρθρα ΠΙΣΤΗ-ΔΥΝΑΜΗ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ-Δ.Ε.Π.Π

ΠΙΣΤΗ-ΔΥΝΑΜΗ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ-Δ.Ε.Π.Π

536
16

Όλοι εμείς που γράφουμε σ’ αυτό το μπλογκ, είναι γνωστό ότι δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Φυσικά καθένας από εμάς πιθανόν να έχει μία πολιτική ιδεολογία και πιθανόν να πρόσκειται σε κάποιο πολιτικό φορέα. Καλά κάνετε, άλλωστε ο άνθρωπος πρέπει να είναι «ζώον πολιτικόν». Όμως εδώ μιλάμε για το Πλωμάρι μας, που βυθίζεται.

Οπότε τη στιγμή αυτή, αλλά και στο μέλλον, περισσεύουν οι ταμπέλες.
Στόχος κοινός είναι διατήρηση όσων μέχρι στιγμής υπάρχουν στο Πλωμάρι, (γιατί επίκειται η κατάργηση και όσων υπηρεσιών υπάρχουν ακόμη) ο αγώνας για την οικονομική, πολιτιστική, πολιτισμική, κοινωνική ανάπτυξη των κατοίκων του Πλωμαρίου και κυρίως ο αγώνας για να αποκτήσουμε παιδεία σ’ αυτόν το τόπο. Σκοπός είναι να είμαστε έτοιμοι, όταν θα αλλάξει ο Καλλικράτης στη Λέσβο, να διεκδικήσουμε ενεργά την έδρα ενός εκ των Δήμων που θα δημιουργηθούν. Και δεν φοβάμαι να πω ότι θέλουμε την έδρα του Δήμου είτε αυτός λέγεται Πλωμαρίου-Γέρας είτε Νότιος Δήμος Λέσβου.
Αυτοί που θα έλθουν στη συνάντηση που θα ορίσουμε, καλόν θα είναι να πιστεύουν στον εαυτό τους και κυρίως στις ιδέες που πρεσβεύουμε.
Η πίστη (και η ελπίδα) πολλές φορές μπορεί να μην μπορεί να έχει να δώσει αποδείξεις, είναι όμως απαραίτητη για να ευοδωθεί ο σκοπός. Άμα έχετε πραγματικά πίστη και όρεξη να ασχοληθείτε και δεν σκοπεύετε να έρθετε για να ακούσετε τι θα πούμε και να τα διαβιβάσετε αλλού, για να διαλυθούμε σε λίγο ή να φύγετε σε μερικούς μήνες, τότε είστε ευπρόσδεκτοι.
Θέλουμε έργα και όχι λόγια.
Αν είστε αποφασισμένοι για το εγχείρημα, προτείνετε μία ημέρα μέσα σε αυτό ή το επόμενο Σαββατοκύριακο για να βρεθούμε σε ένα στέκι του Πλωμαρίου για να οργανωθούμε δυναμικά.
Μανώλης Αρμενάκας




Facebook comments:

16 COMMENTS

  1. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ!
    επιτρέψτε μια επισήμανση:
    -Γράφετε: “Σκοπός είναι να είμαστε έτοιμοι, όταν θα αλλάξει ο Καλλικράτης στη Λέσβο…”
    ΔΗΛΑΔΗ;
    -ΘΑ περιμένετε απλώς να αλλάξει το χωροταξικό στη Λέσβο; (νομίζω αυτό εννοείτε γράφοντας το παραπάνω και συμφωνείτε ότι είναι πάνω απο τις δυνάμεις μας να αλλάξουμε τον, πανελλαδικό, “καλλικράτη”)
    ΜΙΛΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΤΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΕΙ ΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ;
    Αν μιλάμε γι αυτό, μιά απορία:
    -Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ, θα έχει τους Πλωμαρίτες απλούς παρατηρητές ή ενεργούς και συμμέτοχους;
    Ποιοί, άραγε, είναι αυτοί που ελπίζουμε να κινηθούν και να συντονιστούν προς αυτό το στόχο;
    Ήδη, ένα τοπικό συμβούλιο της Λεσβιακής πειφέρειας μπορεί να απευθύνει σχετική πρόσκληση στα υπόλοιπα, προκειμένου να αρχίσει η συντονισμένη δράση προς αυτή την κατεύθυνση και να μην μπεί στο χρονοντούλαπο η προεκλογική και μετεκλογική δέσμευση Βουνάτσου για δημοψήφισμα.
    Όλοι ξέρουμε ότι:
    -τα λαμόγια (παλιά και καινούργια) δεν βολεύονται με αυτή τη δέσμευση. Θέλουν “μεγάλες αρπαχτές-σε μεγάλο γήπεδο”
    όπως και όλοι ξέρουμε ότι:
    -ειδικά στις μικρές κοινωνίες, τα αξιώματα στη διαχείριση των κοινών από τη θέση του αιρετού συμβούλου, προσδίδουν ένα κάποιο κοινωνικό και αναγνωρίσιμο “βερνίκι” που τόχουν ανάγκη πολλοί και δεν θάθελαν να το αποχωριστούν…είναι ανθρώπινες μικροφιλοδοξίες που δεν υποχωρούν εύκολα ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ !
    Μεγάλες λοιπόν, δουλειές για τα λαμόγια…
    Μικροκαρέκλες για τους δικούς μας…
    ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ…και:
    “μακάριος ο δούλος όν ευρήσει γρηγορούντα, ανάξιος δε πάλιν όν ευρήσει ραθυμούντα…”
    ΤΟ ΟΛΟΦΩΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΡΑΘΥΜΟ ΟΥΤΕ “ΕΝ ΤΩ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΥΚΤΟΣ”…

    ΥΓ
    (σχωράτε με για την παρέμβαση)

  2. Με συγχωρείτε αλλά δεν καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε. Εμάς μας ενδιαφέρει η διατήρηση της υπάρχουσας δυναμικής του Πλωμαρίου και θα αγωνιστούμε να αποδείξουμε ότι ο Καλλικράτης δεν μπορεί να λειτουργήσειστη Λέσβο γι’ αυτό και επιβάλλεται η δημιουργία περισσοτέρων του ενός Δήμων στο νησί. Επειδή το Πλωμάρι πληρεί τις προδιαγραφές για να είναι έδρα Δήμου, θα αγωνιστούμε για να πετύχουμε αυτό. Τα περί αξιωμάτων δεν μας αφορούν, τουλάχιστον εμένα, αφού έχω φτάσει στη ζωή μου σε τέτοιο σημείο που δεν νομίζω ότι έχω ανάγκη αναγνωρισιμότητας και δόξας πέραν της ήδη υφιστάμενης. Ποιος ο λόγος λοιπόν της ενασχόλησης μας; Έχουμε παιδιά που θέλουμε να μείνουν εδώ, έχουμε περιουσίες που θέλουμε να διατηρηθούν και τέλος πάντων βρε αδερφέ θέλουμε να απολαύσουμε ένα Πλωμάρι εύρωστο, κοσμοπολίτικο, με γρήγορη πρόσβαση στη Μυτιλήνη, με κίνηση στο λιμάνι εμπορική και τουριστική, για να μην πω ότι έχουμε το κουσούρι να θεωρούμε ότι είμαστε στο κέντρο του κόσμου.

  3. Βλέπε ουν, ψυχή μου,μη τω ύπνω κατενεχθής, ίνα μη τω θανάτω
    παραδοθής…… (σχωρεμένος και ευπρόσδεκτος.)

    Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.W. Shakespeare.-Hamlet.
    (Για όσους όλους είναι καχύποπτοι επί του θέματος τούτου, συμπεριλαμβανομένου και εμένα τον ίδιο).
    Πολλές οι ερωτήσεις όλων, αναπάντητες ακόμα οι περισσότερες.
    Σχόλια, (πισινές), αποφυγή, προβληματισμοί, απέχθεια, ουδετερότητα, είναι υπαρκτά εδώ και καιρό, ήδη από την πρώτη μέρα που αναρτήθηκε το πρώτο άρθρο για την Δ.Ε.Π.Π.
    Κατανοώ όλα τα συναισθήματα και τους λόγους τους οποίους έχουν ρίξει (λάδι στην φωτιά) για όλα τα αρνητικά σχόλια.
    Οφείλω όμως ως ενεργό μέλος της κοινωνίας μας να είμαι εκεί και να ακούσω πρώτα τι έχουν να προτείνουν οι (ιδρυτές) της ιδέας αυτής και μετά να αποφασίσω αν θέλω να είμαι μέλος η όχι. Η πρόσκληση ήταν ανοιχτή χωρίς να αποκλείει κανέναν προσωπικά. Το θέμα είναι το πώς θέλει να συμμετάσχει ο καθένας από εμάς. Σαν απλός ακροατής? η σαν κάποιος που θέλει να αλλάξουν τα στραβά και τα ανάποδα!!!
    Μαζί πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλό.

    Θα ήθελα να επισημάνω ότι αρκετοί είναι οι συμπολίτες μας που θα ήθελαν να παρευρίσκονται στην συγκέντρωση αυτή. Προτείνω να γίνει forward και από το facebook.

    Καλή σας νύχτα.

  4. Από το σχόλιο – 4 –

    “…για να μην πω ότι έχουμε το κουσούρι να θεωρούμε ότι είμαστε στο κέντρο του κόσμου…

    ΔΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Simfono…me tov kyrio…3..opos kai me ton kyrio …5….Mia MYKONOS pia ua ginei to PLOMARI…..ena MONAKO….mipos na kopsoyme kai diko mas nomisma……na toys prolavoyme oloys??? tetpoio kosmopolitiko poy ua gini? elikodromio min ksexasoyme na exoyme amesi prosvasi sti Mythlini……

  6. αντε παλι γκρινιες και μουρμουρες και καχυποψιες ετσι δεν θα γινει τιποτε,οριστε κ.αρμενακα τη συναντηση και ας προχωρησουμε ολοι εμεις που δεν μπαινουμε στη λογικη της γκρινιας,ας δοκιμασουμε….προταση κι αν θελετε κ.αρμενακα επιβεβαιωστε την στον τρυγωνα στο κεντρικο καφενειο το σαββατο 5 φεβρουαριου στις 12 το μεσημερι…αν συμφωνειτε καντε το πραξη,,,ας γινει εκει μια συζητηση η αν ειστε ετοιμος ας υπογραψουμε μια ιδρυτικη πραξη του συλλογου……και εκει θα πουμε για τις μελλοντικες κινησεις ….αν νομιζετε οτι ειναι κοντινη η ημερομηνια καντε το μια εβδομαδα μετα…η προταση για τον τριγωνα ειναι γιατι θα υπαρχει πιο ησυχια για την πρωτη γνωριμια και συζητηση

  7. Καλή ιδέα ο Τρύγωνας. Και εκτός και κοντά.
    Και το Πολιτιστικό Κέντρο δεν είναι κακή ιδέα.

  8. Βρε zikous, έλεος δηλαδή!!!!!
    Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείς με όλους και με όλα,αλλά τουλάχιστον διαφώνησε με σεβασμό.Άσε τις ειρωνείες και τις εξυπνάδες!

  9. ………………………………………………………………………………………………………………………………………….

  10. Agapite file strati.simfono i diafino….opotan kai an prepei kai panta oydetera…ormomenos loipon apo ton kyrio RUBLIC ENEMY,otan anaferuike gia polles anapantites erotisis,apo ton kyrio yoanni malli otan anaferuike sto koysoyri mas opos nomizoyme oti eimaste to kentro toy kosmoy poy den eimaste kai exei dikio se ayto….eipa kai ego na po tis dikes moy skepsis………..blepo omos pos malon ta gnorizete olla kai dikigoroys toy diavoloy den zriazeste…..as apoxoriso loipon giati i aliuies pirazan pantote ton kosmo kai tora poy to skeftome monologo kai leo nai pirazan pantote…… giati i alifies efernan ton kaue anuropo,panta antimetopo me tin sinidisi toy kai aytos o antipalos den paleyete……oyte evrisa oyte ironeytika kapoion.apo to na gini loipon kosmopolitiko to plomari protimo na teliosi to fragma..na ftiaxti o viologikos nana polla na……..na eiste loipon oloi kala na exete mia kali epitixia….kai ego ua sinexiso na leo tis dikes moy apopsis proforika ston dipla moy ston paradipla moy………..TO SITE diko sas…..toylaxiston tetoion antipalo apaleyto poy legame den ua epitrepso na balo stin zoi moy…..oso gia to meros tis sinantisis sas, kai ligo ipo pono apo ton trigona kala einai? ? ?…………………………………….kali pali kali epitixia.

  11. Ρε σεις, έχω πει δεκάδες φορές στο παρελθόν ότι εδώ μέσα είμαστε μια παρέα. Με όλα τα θετικά του ίντερνετ: Άλλος μπαίνει μετά τα μεσάνυχτα, άλλος μπαίνει, το πρωί με το καφέ, άλλος μπαίνει από το σπίτι, άλλος από
    τη δουλειά, άλλος γυμνός, άλλος ντυμένος.

    Είμαστε και διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις, ομάδες κόμματα, γκόμενες, γυναίκες, άντρες, ρούχα, σόβρακα.

    Το μόνο κοινό είναι ο τόπος.
    Δε φαντάζομαι κάποιον από τον Πύργο Ηλείας να τον νοιάζει
    τί γίνεται στο Πλωμάρι της Λέσβου.

    ΜΗΝ ΑΡΠΑΖΕΣΤΕ με το παραμικρό.
    Αλλά και ΜΗΝ ΟΡΜΑΤΕ σε κάποιον που λέει την άποψή του
    ή προπάντων ΓΡΑΦΕΙ άρθρο.

    Τι; Να διαβάζουμε μόνο για τις εκδηλώσεις… δεν έχει πλάκα.
    Άμα δε πέσει στο τραπέζι και καμιά άποψη δεν έχει γούστο.

  12. ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.
    Ελπίζω να το διαψεύσουμε….

  13. δευτερη εβδομαδα αναμονης για τον καθορισμο της ημερομηνιας ,ωρας και του τοπου συναντησης……..περιμενουμε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here