Home Άρθρα Πύλη εισόδου: Πολιτικά οφέλη, κόψιμο κορδέλας και η πατρότητα του έργου

Πύλη εισόδου: Πολιτικά οφέλη, κόψιμο κορδέλας και η πατρότητα του έργου

1275
0

Γράφει ο Παναγιώτης Ανδριώτης. Είναι συνηθισμένο το φαινόμενο την πατρότητα των έργων να διεκδικούν πολλοί , και να την παίρνουν αυτοί που κόβουν κορδέλες. Όμως το έργο ανήκει σε όλους, όπως επίσης σε όλους ανήκει και η αναγνώριση της προσπάθειας .Αυτό συμβαίνει και σήμερα με την πύλη εισόδου στο ΠΛΩΜΑΡΙ, ΠΟΥ ΕΊΔΑΜΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΎΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε συγκεκριμένα μόνο πρόσωπα.

Φυσικά ολοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο ΦΟΡΕΑΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ το 2013 με ίδια διαθέσιμα( 9.000 ευρώ ) χρηματοδότησε την ολοκλήρωση της μελέτης νομιμοποίησης του Λιμένα Πλωμαριου, το οποίο μέχρι τότε ήταν χαρακτηρισμένο σαν αλιευτικό καταφύγιο, σε χρονική στιγμή που κανένας δεν ανελάμβανε το κόστος της δαπάνης αυτής . Την εν λόγω μελέτη και τις παραπέρα ενέργειες νομιμοποίησης προχώρησε ο πρώην αντιπρόεδρος του Λιμενικού ταμείου κ. Κυρ. Πετρέλλης. Γνωρίζουμε επίσης την βοήθεια που προσέφερε η πρώην Γεν Γραμματέας Αιγαίου και Νησιώτικης πολιτικής Κα Καλογήρου , για να ξεπεραστούν προβλήματα της Μαρίνας Πλωμαρίου , όπως επίσης και την βούληση της προηγούμενης Δημ. Αρχής του κ. Γαληνού, για την δημιουργία της Πύλης Εισόδου .Αυτά και πολλά άλλα σήμερα δεν αναφέρονται και παραβλέπονται , η κοινωνία όμως του Πλωμαρίου τα γνωρίζει, και καλά θα κάνουν όσοι βγάζουν ανακοινώσεις να αναφέρονται σε όλους τους συντελεστές του έργου.

Η σημερινή Δημοτική αρχή, θα εγκαινιάσει σε λίγες ημέρες το έργο , αλλά πρέπει να γνωρίζει ότι τα εγκαίνια ήλθαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση ,η πύλη θα έπρεπε να λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια , παρα ταύτα καλύτερα αργά παρα ποτέ .Τώρα που ο ένας στόχος επετεύχθη, η Δημοτική αρχή έχει να διαχειριστεί, με τον Δήμο της ΣΜΥΡΝΗΣ , στον οποίο ανήκει το ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ που δρομολογήθηκε, την κατεύθυνση του δρομολογίου ,( ΣΜΥΡΝΗ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ ή ΣΜΥΡΝΗ -ΠΛΩΜΑΡΙ ή και τα ΔΥΟ ), και πάντα με στόχο την ενιαία ανάπτυξη του Δήμου. Γιατί Πύλη εισόδου έγινε , αλλά τώρα πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη κίνηση , προς όφελος του νησιού , αλλά και της τοπικής κοινωνίας του Πλωμαρίου, και της Γέρας , και βέβαια να δικαιολογηθεί στην ουσία και ο λόγος ίδρυσης της εν λόγω Πύλης Εισόδου.

Προσοχή λοιπόν στις ανακοινώσεις , οι οποίες δυστυχώς για ακόμη μια φορά στο ΠΛΩΜΑΡΙ κατευθύνονται μόνο σε συγκεκριμένα πρόσωπα , πικραίνοντας ανθρώπους που συνέβαλαν, και συνεχίζουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Πλωμαρίου, και της ευρύτερης περιοχής και τα αναφέρω αυτά καλόπιστα δεδομένου ότι και ο ίδιος γνωρίζω ότι ένας από τους κεντρικούς προσωπικούς στόχους του προέδρου της Δημ. κοινότητας κ., Ξανθούλη ήταν η ίδρυση της πύλης εισόδου στο Πλωμάρι , και για την επίτευξη αυτού του στόχου κατανάλωσε πολύ ενέργεια . Δεν μπορεί όμως σήμερα να επιδιώκονται πολιτικά οφέλη, από ένα αυτοδιοικητικό έργο, για την δημιουργία του οποίου πολλοί συνέβαλαν .

ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here