Home Άρθρα Πρώην Αντιδήμαρχος έμεινε μετεξεταστέος στην Γεωγραφία – Πόσα μίλια απέχει το Πλωμάρι...

Πρώην Αντιδήμαρχος έμεινε μετεξεταστέος στην Γεωγραφία – Πόσα μίλια απέχει το Πλωμάρι από τη Σμύρνη;

1736
0

Καμιά φορά νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα, αλλά κάτι μπορεί να σου ξεφύγει είτε από υπερβολική αυτοπεποίθηση ή από βιασύνη. Και για να μπούμε στο ψητό, πρώην Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας του Δήμου μας, σε γραπτή τοποθέτηση του στα social media, σχετικά με τις εξελίξεις με τις πύλες εισόδου του νησιού αναφέρθηκε στην απόσταση από το Πλωμάρι ως τη Σμύρνη, με αφορμή το ότι η σύνδεση με τα απέναντι παράλια θα γίνει με τη Μυτιλήνη και όχι με την πόλη μας, τόνισε ότι η απόσταση σε ναυτικά μίλια από Πλωμάρι ως της Σμύρνη είναι στα 20! Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει.

Με μια απλή διαδικτυακή εφαρμογή, στην ιστοσελίδα www.apostaseis.gr που υπολογίζει τις αποστάσεις στο χάρτη σε ευθεία γραμμή, είδαμε ότι η απόσταση είναι στα 48,55 ναυτικά μίλια και αν υπολογίσουμε ότι το καράβι δεν θα πάει ευθεία στο ταξίδι, τότε η απόσταση είναι μεγαλύτερη στην πράξη.

Οπότε ο κύριος πρώην Αντιδήμαρχος, που του αναγνωρίζουμε ότι προσπάθησε πολύ και εκείνος για τη δημιουργία της πύλης, ας έρθει ξανά το Σεπτέμβρη να δώσει εξετάσεις στο μάθημα της Γεωγραφίας και μετά να κρίνει τι κάνουν οι τωρινοί σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής και πρωτίστως της πραγματικής Αντιπολίτευσης. Κακό δεν είναι να κάνεις λάθη, σε όλους μπορεί να συμβεί. Και ο λόγος που κάνουμε αυτή την ανάρτηση είναι καθαρά για να μη δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις σε όσους διαβάζουν τις αναρτήσεις αυτές, το ταξίδι δεν θα διαρκούσε μια ώρα από το Πλωμάρι στη Σμύρνη όταν η απόσταση είναι τόσο μεγάλη.

Υπολογίσαμε και την απόσταση σε ναυτικά μίλια της διαδρομής Πλωμάρι – Παλαιά Φώκαια και το αποτέλεσμα πάντα σε ευθεία γραμμή είναι στα 25,61. Ας σχολίαζε τουλάχιστον ο χριστιανός αυτή την απόσταση και όχι με τη Σμύρνη, θα έπεφτε έξω πολύ λιγότερο…

Το ζουμί είναι ότι οι Μυτιληνιοί δύσκολα θα άφηναν το Πλωμάρι να παίξει ως μοναδική υποψήφια σύνδεση με την μεγάλη αγορά της Σμύρνης… Από άποψη απόστασης μας εξυπηρετεί η Παλαιά Φώκαια, διότι και λιγότερο θα διαρκεί το ταξίδι, αλλά και το εισιτήριο θα είναι φτηνότερο. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το πιο δύσκολο και υπεραισιόδοξο σενάριο, δηλαδή την ταυτόχρονη ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πλωμαρίου και με την Παλαιά Φώκαια και τη Σμύρνη.

Καλό καλοκαίρι και καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις και προσοχή στη Γεωγραφία, δεν ξέρεις πότε μπορεί να σου χρειαστεί.

Στην πρώτη εικόνα βλέπεται την απόσταση Πλωμάρι – Σμύρνη.

Εικόνα δεύτερη: Χάρτης απόστασης Πλωμάρι – Παλαιά Φώκαια

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here