Home Άρθρα Που βλέπουν τον πολιτισμό;

Που βλέπουν τον πολιτισμό;

1644
0

Γράφει ο Ξενοφών Ε. Μαυραγάνης. Έγινε γνωστό, στον κόσμο που διαβάζει, ενημερώνεται και ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό, πως διοργανώθηκε στη Μυτιλήνη η πρώτη παλλεσβιακή συνάντηση σκάκι, με την ευθύνη και την φροντίδα της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ, με το τίτλο Σκακιστικά Βενιαμίνεια, με μεγάλη επιτυχία, αλλά πρωτίστως μεγάλη συμμετοχή με πρωταγωνιστές τους γνωστούς σκακιστές και παράγοντες Λάμπρου και Μπανταβάνη.

Όλον αυτόν τον καιρό, που λόγω πανδημίας, οι κάθε είδους συναθροίσεις απαγορεύονται Η ΛΕΣΧΗ, δραστηριοποιείται μέσα από το σκάκι, που λόγω των ιδιαιτεροτήτων του, επιτρέπει την από απόσταση άσκησή του. Ενώ τα μαθήματα μουσικής ή οι θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές απαγορεύονται.
Το απαράδεκτο και όχι περίεργο σ’ αυτή την ιστορία είναι ότι τόσο ο Δήμος Μυτιλήνης, όσο και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, απάντησαν αρνητικά στο αίτημα να ενισχύσουν οικονομικά την παλλεσβιακή εκδήλωση μιας ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ, που προσπαθεί να ζήσει μόνη της, χωρίς επιχορηγήσεις ενός σωματείου που επιμένει να υπάρχει.

Και δεν γνωρίζω βέβαια τις σχετικές δράσεις, αν υπάρχουν, του αντιδημάρχου πολιτισμού Μυτιλήνης, αλλά παρακολουθώ την συχνά προβαλλόμενη από το ΝΗΣΙ δραστηριότητα της κυρίας Αντωνέλη με το κλαυσίγελο μειδίαμα, που μου λέει ότι μόνο για τον γνήσιο πολιτισμό δεν νοιάζεται. Αλλά να μην ξεχάσω και την δημοτική παράταξη ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, που προμετωπίδα της έχει τον πολιτισμό και διαθέτει και δημοτικό σύμβουλο στο Πλωμάρι που κιχ δεν έκανε για την άπρεπη συμπεριφορά, κι ούτε εκπροσωπήθηκε κι αυτή στην εκδήλωση.

ΣΗΜ: Όλα αυτά αφορούν προσωπικές μου απόψεις και δεν δεσμεύουν τις ιστοσελίδες “Στο Νησί” και Plomarinews.gr

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here