Home Άρθρα Πέντε -μετεκλογικά- σχόλια…

Πέντε -μετεκλογικά- σχόλια…

590
4

Photo: Εμπρός

Γράφει ο Γιάννης Μαλλής. «Ο Βουνάτσος είναι ανεπιθύμητος στην Τουρκία», είπε ο Χατζηκομνηνός στο Δημοτικό Θέατρο και έγραψαν και Μυτιληνιές ιστοσελίδες. Σχόλιο: Καλά κάνει. Για να είναι επιθυμητός κάποιος εκεί, σημαίνει ότι τους κάνει τα χατίρια. Δεν θέλουμε Δήμαρχο Λέσβου κάποιον που κάνει τα χατίρια της Τουρκίας. Αν ο κόσμος ήθελε Δήμαρχο θετικά προσκήμενο προς τους Τούρκους και «επιθυμητό» θα ψήφιζε Χατζηκομνηνό… αλλά…

Διαβάσαμε επίσης: “Τον Χατζηκομνηνό στήριξε και ο Δήμαρχος Πλωμαρίου που βρέθηκε δίπλα του στην πρώτη γραμμή”.

Σχόλιο: Ήξεις – αφήξεις ουκ ανδρός σοφού…

Ο Βουνάτσος κατέβηκε ανεξάρτητος.

Σχόλιο: Και έπραξε σωστά και σοφά αφού διάλεξε την καταλληλότερη στιγμή να το κάνει. Την ώρα που ο κόσμος έχει σιχαθεί την πολιτική και τα μεγάλα κόμματα όπως αυτά παρουσιάζονται σήμερα, ένας έμπειρος πολιτικός (που δεν χρειάζεται βιογραφικό για να πει στον κόσμο ποιος είναι) τραβάει τη δική του πορεία και ο κόσμος με πλειοψηφία τον επικροτεί. Εδώ μαθαίνουμε ότι και ο Χατζηκομνηνός σχεδιάζει να ανεξαρτητοποιηθεί…

Ο Παντελής Πατερέλλης δήλωσε πριν το δεύτερο γύρο ότι “Οι χιλιάδες Λέσβιοι πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν δεν είναι κοπάδι για να τους κατευθύνει κανείς σε οιοδήποτε μαντρί” και άφησε ελεύθερους τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν ότι θέλουν.

Σχόλιο: Σωστά έκανε. Και αυτός αν είχε περάσει στον δεύτερο γύρο αυτό θα περίμενε από τον Βουνάτσο: Έστω την ουδέτερη στάση.

Είναι λογικό η πλειονότητα των ψηφοφόρων του, να πάνε προς Βουνάτσο στον δεύτερο γύρο ανεξάρτητα από μεμονομένες αντίθετες προτροπές.

Ο Πατερέλλης έπραξε σωστά και ο κόσμος το εκτιμά αυτό. Και το θυμάται.

Ο δήμαρχος του μεγαλύτερου σε έκταση δήμου της χώρας Ελλάδας είναι Πλωμαρίτης.

Σχόλιο: Και πρέπει αυτό να κάνει υπερήφανους τους Πλωμαρίτες. Και ο Βουνάτσος δεν θα τους ξεχάσει. Ούτε την μεγάλη στήριξη που είχε από εκεί. Υποστήριξη του κόσμου που δεν καθοδηγείται και δεν ψηφίζει με τακτικές γηπέδου. Είπαμε στο γήπεδο άμα είσαι Ολυμπιακός μπορεί και να στηρίξεις τον αντίπαλο του Παναθηναϊκού για πλάκα… αλλά όχι τέτοιες τακτικές στη διακυβέρνηση του τόπου μας.

Ένα πράγμα νοσταλγώ τώρα. Τον Βουνάτσο -με ανθρώπους δίπλα του που είναι χρόνια στην αυτοδιοίκηση- να ταράξει πάλι τα νερά της πολιτικής σκηνής όπως τότε στη δεκαετία του 80 με το άσπρο κοστούμι, τις τιράντες και το λευκό καπέλο!

Γιάννης Μαλλής

Facebook comments:

4 COMMENTS

  1. Μπάμπη μας βλέπω να ψιλο-συμβιβαζόμαστε με τον Καλλικράτη.
    Δεν φωνάζουν πια και πολλοί. Ότι ενστάσεις είχαν να κάνουν κάτι ιστορικοί δήμοι κλπ, τις έκαναν.
    Πάντως καλύτερο από τα να μην έχεις ελεγχόμενο δήμαρχο από κόμματα και κεντρική εξουσία δεν υπάρχει σε αυτό το θέμα.
    Και η Λέσβος το πέτυχε.

    Βέβαια είμαστε ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της Ελλάδας και ελπίζω να έχουμε ιδιαίτερη μεταχείριση.

  2. Είναι μετεκλογική εξέλιξη αλλά μας αφορά γενικότερα:
    Από το in.gr
    “Την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, με στόχο την ενεργό συμμετοχή σε πολιτικά θέματα θα ανακοινώσει ο Μίκης Θεοδωράκης το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here