Home Ενημερώσεις Χωρίς τακτικό μέλος το Πλωμαρί στο Λιμενικό Ταμείο – Παραδοχή λάθους από...

Χωρίς τακτικό μέλος το Πλωμαρί στο Λιμενικό Ταμείο – Παραδοχή λάθους από το Δήμο – Σιγή ιχθύος από Δ. Βαρβαγιάννη

2014
0

Τελικά ξεκαθάρισε και το θέμα για το Δ.Σ. του Λιμενικό ταμείο που είχαμε γράψει από τις 7/11/2019 και ανέδειξε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Παράταξη “Με Πυξίδα Τον Πολίτη”. Όπως σας είχαμε ενημερώσει, από το νέο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου απουσίαζε το όνομα του κ. Βαρβαγιάννη Δημήτρη, ο οποίος είχε αρχικά προταθεί μαζί με άλλους δημοτικούς συμβούλους και η απόφαση είχε λάβει ευρεία αποδοχή. Ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και η Δημοτική Αρχή πήρε ξεκάθαρη θέση για το θέμα όταν κατατέθηκε προφορική ερώτηση από τον Δημοτικό Σύμβουλο της Παράταξης “Με Πυξίδα Τον Πολίτη”, κ. Δημήτρη Μαλλιαρό στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9/12/2019, τότε ο Δήμαρχος κ. Κύτελης αρκέστηκε στο να απαντήσει λέγοντας ότι κάνει λάθος ο κ. Μαλλιαρός και ότι ο κ. Βαρβαγιάννης δεν είναι μέλος στο Δ.Σ. του λιμενικού ταμείου, αλλά ούτως ή άλλως δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα όπως η δημιουργία Πύλης Εισόδου στο Πλωμάρι.

Όμως αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα Πρακτικά των Συνεδριάσεων!

Αφού προηγήθηκε ακρόαση των πρακτικών με αποστολή e-mail, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δημοσθένης Χατζηγιάννης, τοποθετήθηκε στην συνεδρίαση της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου 2019, λέγοντας ότι όντως ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης ήταν στην Αρχική Λίστα προτεινόμενων μελών για το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου, όμως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ενημέρωσε ότι στη λίστα υπήρχε ένα άτομο παραπάνω, θα έπρεπε τυπικώς το θέμα να έρθει για επικύρωση και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο με τα νέα δεδομένα, αυτό δεν έγινε και θα γίνει σήμερα(στις 19/12) και ότι από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δεν υπήρξε κάποια μεθόδευση ή σκοπιμότητα. Τελικά ο κ. Βαρβαγιάννης απέσυρε την υποψηφιότητα του, για τους λόγους δεν ενημερωθήκαμε ποτέ ούτε από τον ίδιο σε ερωτήσεις κάτι που θα βοηθούσε αν γινόταν για να μη σέρνεται το θέμα τόσες μέρες, ούτε από τη Δημοτική Αρχή, άλλωστε εκείνοι έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι. Ο κ. Χατζηγιάννης λανθασμένα νόμιζε ότι ο κ. Μαλλιαρός θέλησε να υπερασπιστεί με τις ερωτήσεις του τον κ. Βαρβαγιάννη, ο οποίος όμως είναι έμπειρο στέλεχος στην αυτοδιοίκηση και δεν έχει την ανάγκη υπεράσπισης από κανέναν. Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πλωμαρίου έχει τη στήριξη από την πρώτη μέρα της τετραετίας, όλων των Δημοτικών Συμβούλων από το Πλωμάρι για τα θέματα της περιοχής μας.

Η επικεφαλής της Παράταξης “Με Πυξίδα Τον Πολίτη”, κα Εριφύλη Χιωτέλλη, στην τοποθέτησης στην τελευταία συνεδρίαση, τόνισε ότι οι λανθασμένες αποφάσεις θα πρέπει να διορθώνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι στα κλειστά γραφεία και ότι οι πρώτες αποφάσεις του Λιμενικού Ταμείου κινδύνευαν να κριθούν άκυρες λόγω της παρατυπίας σε περίπτωση ένστασης. Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο απεκατέστησε το λάθος με προφορική ομόφωνη επικύρωση.

Οπότε η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου μένει ως έχει, χωρίς τακτικό μέλος από το Πλωμάρι, με μοναδικό εκ Πλωμαρίου εκπρόσωπο το αναπληρωματικό μέλος και Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Δημήτρη Μαλλιαρό. Ο κ. Βαρβαγιάννης εκτός των άλλων θέσεων που κατέχει, προτάθηκε να είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΑΔΕΛ.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here