Home Ενημερώσεις Εκπαιδευτική Μετεωρολογική εκδρομή του Γυμνασίου Πλωμαρίου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Εκπαιδευτική Μετεωρολογική εκδρομή του Γυμνασίου Πλωμαρίου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

1670
0

Από την σχολική τάξη στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για απλά μαθήματα Μετεωρολογίας (και όχι μόνο). Την παρακάτω ενημέρωση λάβαμε από το Γυμνάσιο Πλωμαρίου: Μια εμπειρία διαφορετική ήταν για τους μαθητές μας η επίσκεψή τους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια των μαθημάτων Φυσικής-Μαθηματικών-Τεχνολογίας, αλλά και της Βιολογίας.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη στο σχολείο μας, του Φυσικού – διδακτορικού της Σχολής Ωκεανογραφίας-, κ. Σταμάτη Πεταλά, προκειμένου να εισάγει τους μαθητές της Γ΄τάξης στις στοιχειώδεις γνώσεις της Μετεωρολογίας, με σκοπό να μπορούν να πραγματοποιήσουν μόνοι τους κάποιες βασικές μετρήσεις σε έναν μικρό αναλογικό μετεωρολογικό σταθμό -ειδικό για μαθητές- που δωρήθηκε στο σχολείο μας από το Κολλέγιο Αθηνών. Την επομένη, ακολούθησε η επίσκεψη των μαθητών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εκεί είχαν αρχικά μία κατατοπιστικότατη και πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση από την υπεύθυνη κ. Δώρα Τζέκου, για την λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και των τμημάτων του. Στη συνέχεια ο κ. Πεταλάς παρουσίασε σε βίντεο στα παιδιά τις εφαρμογές της Μετεωρολογίας στην επιστήμη των Θαλασσίων Ερευνών και συζήτησε μαζί τους, υποσχόμενος πως θα προσκαλέσει όσους μαθητές δείξουν ενδιαφέρον, να παρακολουθήσουν εργασίες και μετρήσεις που θα γίνουν μελλοντικά από το Πανεπιστήμιο στην θαλάσσια περιοχή του Πλωμαρίου.

Και τέλος, η μεγάλη έκπληξη για τα παιδιά ήταν το πολύ ιδιαίτερο εργαστήριο Βιολογίας της Σχολής με τα πλούσια εκθέματα θαλασσίων ειδών και με την εξαιρετική παρουσίασή τους από την Βιολόγο καθηγήτρια κ.Νίκη Αλεξίου που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών μας.

Ήταν μία «εκπαιδευτική εκδρομή» με τα όλα της, που γέμισε τις μπαταρίες μικρών και μεγάλων.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here