Home Ενημερώσεις Γιατί ο φάκελος για τη κατολίσθηση στο Πλωμάρι άργησε 4 μήνες...

Γιατί ο φάκελος για τη κατολίσθηση στο Πλωμάρι άργησε 4 μήνες να πάει στο Υπουργείο Υποδομών; Ποιοι ευθύνονται;

2274
0

Η επικεφαλής του συνδυασμού για το Δήμο Μυτιλήνης, κα Εριφύλη Χιωτέλλη, μετά την επίσκεψη της στο Πλωμάρι, έθιξε το θέμα της κατολίσθησης που έγινε στο Πλωμάρι τον περασμένο Νοέμβριο(μάρμαρα έπεσαν ξανά προχτές). Όπως αναφέρει, ο φάκελος για το θέμα, έφτασε στο υπουργείο Υποδομών 4 μήνες μετά! Αυτό σημαίνει ότι και το έργο αποκατάστασης θα αργήσει και η πιθανή οικονομική ενίσχυση των πληγέντων επίσης. Όπως σας είχαμε ενημερώσει, οι ιδιοκτήτες σπιτιών της περιοχής που χτυπήθηκε από την πτώση των μαρμάρων έχουν στείλει ήδη εξώδικο σε Δήμο Λέσβου και Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η σχετική ανάρτηση την κα Χιωτέλλη:

Τι είναι αυτοδιοίκηση ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΙΆΖΕΤΑΙ. Μερικές φορές “δια του παραδείγματος” είναι πιο εύκολο να σας δώσουμε να καταλάβετε καλύτερα, τι εννοούμε όταν λέμε “η αυτοδιοίκηση πρέπει να νοιάζεται”

Διαβάζουμε τα παρακάτω, από την ανακοίνωση της επίσκεψης του αντιπεριφερειάρχη, υπεύθυνου για την Πολιτική Προστασία και υποψηφίου Δημάρχου κ. Κύτελη, στο Πλωμάρι, στον τόπο των κατολισθήσεων

“Το θέμα των κατολισθήσεων που σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στον Πλωμάρι είχε θέσει σε ενεργοποίηση τον μηχανισμό της Περιφέρειας Β. Αιγαίου. Μετά από συνεδρίαση τότε του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και με βάση σχετική μελέτη του ΙΓΜΕ, συντάχθηκε από την Υπηρεσία Τεχνικών Έργων, μελέτη αντιμετώπισης του προβλήματος. Μετά από ενημέρωση του Γενικού Διευθυντή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου Γιώργου Σπανέλλη, η μελέτη ολοκληρώθηκε και ήδη έχει διαβιβαστεί στον Δήμο Λέσβου λόγω αρμοδιότητας και ο οποίος θα αναζητήσει την ανάλογη χρηματοδότηση για την εκτέλεση του έργου από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία.”

Ωραία…

Ο κ. αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος, έκανε τη δουλειά του, “ανάθεσε τη μελέτη” και ….όλα καλά!

Ξέρετε όμως πότε έφυγε από τη νησί, ο αναγκαίος φάκελος προς το Υπουργείο Υποδομών, για να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες; για να βγει η ΚΥΑ προκειμένου οι κάτοικοι να δικαιούνται επιδόματα, ενισχύσεις, για να φτιάξουν τα σπίτια τους κλπ; ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ! Δηλαδή,: Τέσσερις μήνες μετά!

Τι θέλουμε να πούμε;

Όταν έγινε ο σεισμός και κατέστρεψε τη Βρίσα,, το πρώτο που ζητήσαμε από τον υπουργό, τον Χρ. Σπίρτζη, ήταν να να ορίσει έναν “συντονιστή”, δηλαδή έναν άνθρωπο που θα αναλάβει να συντονίσεις τις διαφορετικές υπηρεσίες, διαδικασίες, ανθρώπους και ενέργειες που εμπλέκονται στην διαχείριση μιας, μεγάλης ή μικρής, φυσικής καταστροφής. Αυτό το κάνει με επιτυχία, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΏΝΕΤΑΙ, δύο χρόνια τώρα, ο Βασίλης Τεντόμας.

Εμείς τότε, προβλέψαμε τις δυσκολίες και νοιαστήκαμε να βρούμε τρόπους να τις διαχειριστούμε!

Από την άλλη, ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την πολιτική προστασία κ. Κύτελης, “διαβίβασε στον Δήμο Λέσβου λόγω αρμοδιότητας”,…έκανε δηλαδή τη δουλειά του και εχτές πήγε να δει τους κατοίκους που εξακολουθούν να ζούνε με τα χαλάσματα πάνω από το κεφάλι τους…

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here