Home Άρθρα Ο Ξενοφών Μαυραγάνης μιλάει για την υποψηφιότητα του και τους λόγους που...

Ο Ξενοφών Μαυραγάνης μιλάει για την υποψηφιότητα του και τους λόγους που συμπλέει με την Εριφύλη Χιωτέλλη

2845
0

Γράφει ο Ξενοφών Ε. Μαυραγάνης. Είναι γνωστό, τουλάχιστον σ’ όσους παρακολουθούν την επικαιρότητα, πως με την αρθρογραφία μου και με όποιες άλλες ενέργειες είχα την δυνατότητα να κάνω, υποστήριξα σθεναρά την δημιουργία Δήμου νότιας Λέσβου, κατά την διάσπαση , που κυοφορούνταν εδώ και ένα χρόνο. Γι αυτή την θέση μου ήρθα σε σύγκρουση με πολλούς ομόφρονές μου, που κατηγόρησα ευθέως για απαξίωση του Πλωμαριού.

Αλλά και για άλλους λόγους, όπως π.χ. η μη επικοινωνία και ενημέρωση των πολιτών της Λέσβου, για το συνολικό έργο που γίνεται για τη χώρα και το νησί, όλο το τελευταίο διάστημα. Όσο και για τα αναγκαία έργα που δεν έγιναν ή δεν προχώρησαν στην περιοχή μας.
Είχα και έχω και άλλες ενστάσεις τις οποίες παλεύω, αφού όπως είναι γνωστό, δεν είμαι και ο ευκολότερος των ανθρώπων.

Από την άλλη σκέφτομαι και το σκέφτομαι πολλά χρόνια τώρα και κυρίως σήμερα, που μετά την διάσπαση του Δήμου Λέσβου, βρισκόμαστε στα όρια του Δήμου Μυτιλήνης, πως δεν δικαιούμαστε να διαμαρτυρόμαστε μόνο για τον, καταφανή, παραγκωνισμό του Πλωμαριού, χωρίς να μετέχουμε και να παλεύουμε διεκδικώντας όσα επιδιώκουμε να επιτευχθούν. Το αποτέλεσμα όμως της διάσπασης του Δήμου, είναι πλέον γεγονός, μέσα στα όρια του οποίου, είμαστε υποχρεωμένοι να πολιτευθούμε.

Άλλωστε είναι γνωστή η κλασσική διατύπωση του Θουκυδίδη, του τι είναι στάση ζωής μέσα στη Δημοκρατία, θεωρώντας τους μη μετέχοντες στα κοινά, όχι απλώς απράγμονες, αλλά αχρείους, άχρηστους και ρεμάλια.
Και επειδή δεν ανήκω στους απράγμονες και σ’ αυτούς που περιμένουν την πίττα να πέσει για να την φάνε, αποφάσισα για μια ακόμα φορά, να προσπαθήσω να προσφέρω ό, τι μπορώ.

Άλλωστε η παλιά αυτοδιοικητική μου ενασχόληση, αλλά και η πρόσφατη επιτυχημένη προσπάθεια αναγέννησης της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ, που οφείλεται στην αγαστή συνεργασία, όλων των μελών των διοικητικών Συμβουλίων, τα δώδεκα τελευταία χρόνια, μου δίνουν το δικαίωμα να πιστεύω ότι μπορώ να εκπροσωπήσω επάξια τον Πλωμαρίτικο λαό. Μη ξεχνώντας βέβαια πόση αντίδραση συγκέντρωσα, όχι μόνο εγώ, αλλά και οι συνεργάτες μου στην αρχή της θητείας μας, από μια μερίδα κακόπιστων και κακόβουλων συμπολιτών μας. Κι όμως αυτή τη στιγμή ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό, έχει ολοκληρωθεί και ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε το πρώτο διεθνές τουρνουά σκάκι στο Πλωμάρι.

Γιατί όμως με τον συγκεκριμένο συνδυασμό ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ;

Πρώτον γιατί ποτέ δεν έκρυψα από κανέναν ότι είμαι τοποθετημένος στα αριστερά. Η οποία εξ άλλου με ενέπνευσε να κάνω ό, τι έκανα.

Δεύτερον γιατί αυτός ο συνδυασμός με καλύπτει πολιτικά, με την διατήρηση πάντα των ενστάσεών μου και την ανεξαρτησία της γνώμης μου ιδιαίτερα σε θέματα αρχών και αξιών. Τις οποίες και θα διατυπώνω πάντα.

Τρίτον γιατί πιστεύω πως αυτός ο συνδυασμός στέκεται απέναντι στον συντηρητισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, την καλλιέργεια του μίσους έναντι των ΑΛΛΩΝ, τελικά τον κρυπτόμενο κάτω από διάφορες κατασκευές φασισμό. Είναι ο συνδυασμός των σύγχρονων απαιτήσεων και αντιλήψεων.

Τέταρτον γιατί μέσα από τις τάξεις αυτού του συνδυασμού, μπορώ να υπηρετήσω καλλίτερα και αποδοτικότερα τις θέσεις και τις επιδιώξεις του Πλωμαρίου, ανατρέποντας ακόμα και τυχόν αρνητικές απόψεις.

Επειδή λοιπόν έχω αποδείξει πως μπορώ να συνεργασθώ, όπως και συνεργάσθηκα με καλοπροαίρετους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκουν και επειδή με το νέο σύστημα εκλογής των δημοτικών αρχόντων, χωρίς συναινέσεις και συνέργειες, δεν θα προχωρήσει τίποτα, δηλώνω υποψήφιος, ζητώντας την ψήφο όσων πιστεύουν ότι μπορώ να διατυπώσω και να διεκδικήσω τα δίκαια του Πλωμαρίου, πέρα από στενά κομματικά περιθώρια.

Κυρίως να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την δημιουργία νέων συνθηκών, νέων αντιλήψεων, νέων καταστάσεων στον χώρο και την περιοχή Πλωμαρίου.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here