Home Άρθρα Με τα τέσσερα…

Με τα τέσσερα…

621
10

Γράφει ο Γιάννης Μαλλής. Οι δύο φανταστικοί Πλωμαρίτες, ο Λάκης ο Λόγος και ο Αντώνης ο Αντίλογος, και αυτή τη φορά μας βάζουν στην παρέα τους. Με ένα διάλογο -προϊόν αχαλίνωτης πραγματικότητας- σχολιάζουν ότι κινείται και υπάρχει γύρω τους, όπως θα κουβέντιαζε ο καθένας μας με τη παρέα του..

Αντίλογος: Θες να σου δείξω μια φωτογραφία και να σου χαλάσω τη διάθεση;
Λόγος: Γιατί δε με λυπάσαι;
Αντίλογος: Μωρέ σε λυπάμαι, αλλά θα σε λυπάμαι περισσότερο μετά τις εκλογές όταν τους δώσεις πάλι θάρρος με τη ψήφο σου.
Λόγος: Δείξε μου τη φωτογραφία…
Αντίλογος: Ορίστε ένα βενζινάδικο, τραβηγμένο ενάμιση χρόνο πριν! Δες πόσο πλήρωνες τη βενζίνη τότε! Πολύ φθηνότερα! Σκέψου πόσο παραπάνω κοστίζουν τώρα οι μετακινήσεις σου.

Λόγος: Σαν φωτογραφία από άλλο πλανήτη είναι!
Δε μου τη δίνεις να τη ρίξω αντί για ψηφοδέλτιο…;!

Αντίλογος: Μια ηλικιωμένη κυρία μου είπε κάτι που αρχικά φαντάζει παράλογο…
Λόγος: Για να ακούσω…
Αντίλογος: Θα ‘χει και ένα καλό -λέει- ο Καλλικράτης: θα καθαρίσει η επαρχία από όλους αυτούς “τς’ αδιαφόρετους” που μπήκαν με μέσον στους Δήμους σε θέσεις που “εφευρέθηκαν” εξυπηρετώντας ακόμα και πελατειακές σχέσεις και κάνανε την Ελλάδα των 9.000.000 κατοίκων να έχει 1.100.000 δημοσίους υπαλλήλους! Αναλογικά, λένε, ότι έχουμε 3 φορές παραπάνω περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους από τη Γερμανία!
Λόγος: Είναι λοιπόν αυτό -έστω- ένα κέρδος του Καλλικράτη;
Αντίλογος: Ο καιρός θα δείξει. Μπορεί ναι, μπορεί όχι. H ελληνική επαρχία δεν πρέπει να ερημώσει. Και δεν σημαίνει ότι για να καθαρίσεις τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων και αυτών που ασχολούνται με τα κοινά, έπρεπε να κάνεις τη Λέσβο ένα δήμο. Είναι σα να πονάει το δάχτυλό σου και το κόβεις! Να το θεραπεύσεις πρέπει όχι να το κόψεις.

Λόγος: Ρε συ χρωστάνε πολλοί εδώ στο Δήμο, το ξέρεις?
Αντίλογος: Ποιος χρωστάει?
Λόγος: Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο… Έχει να λαβαίνει ο Δήμος 15 χρόνια τώρα, λένε…
Και ένα “πόθεν έσχες” για κάποιους άλλους δεν θα έβλαπτε. Που τα βρήκανε μωρέ τα λεφτά και κουνιούνται. Από το μισθό τους?

Αντίλογος: Τι γίνεται, πάει η χώρα για πτώχευση?
Λόγος: Άλλοι λένε ναι, άλλοι όχι. Ρώτησα μια κοπέλα που ζει και δουλεύει με την οικογένειά της στις Βρυξέλλες και μου είπε όχι.
Αλλά πάλι πρέπει να δούμε τι μελετάνε και τα κόμματα. Η Μπακογιάννη θα τη διασπάσει τη Νέα Δημοκρατία με το νέο της κόμμα.
Επίσης άμα πάρουν ποσοστά οι ανεξάρτητοι, πρώην Πασόκ, (βλέπε Βουνάτσο σε μας, Δημαρά στην Αθήνα…) θα πάρουν θάρρος κι άλλοι για να… βγουν από το μαντρί.
Και στη προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει αυτό για τα πρόβατα που λέει η παροιμία.
Αντίλογος: …Ότι τα τρώει ο λύκος.
Λόγος: Αντίθετα μάλιστα. Η εποχή βοηθάει τους τολμηρούς. Ο κόσμος χάνει την εμπιστοσύνη του στις ίδιες πολιτικές δυνάμεις.
Αντίλογος: Και δικαιολογημένα.
Λόγος: Και ανάλογα τα αποτελέσματα στις επικείμενες εκλογές παίζουν και οι… πρόωρες μετά. Δεν άκουσες τον Γιωργάκη στη συνέντευξη;
Αντίλογος: Να δούμε τι μήνυμα θα στείλει ο λαός αυτή τη φορά.
Λόγος: Το πολιτικό σκηνικό αλλάζει! Αν κάποιοι εδώ στο Πλωμάρι δεν το βλέπουν ακόμα….

Αντίλογος: Μα ρε φίλε πες μου. είναι κακό να ασχοληθεί κάποιος με την τοπική αυτοδιοίκηση;
Λόγος: ποια “τοπική” και ποια “AYTO διοίκηση”;
Να δεχθώ να διοικούν τον τόπο μου από έναν άλλο τόπο που λέγεται Μυτιλήνη;
Αντίλογος: Όχι ρε φίλε!
Λόγος: Άλλη εποχή δεν θα έλεγα τίποτα. Δεν θα ήταν κακό να ασχοληθεί κάποιος με τα “τοπικά” και να μπορεί να προσφέρει είτε λόγω γνώσεων, είτε λόγω διορατικότητας, είτε λόγω παιδείας.
Τώρα όμως είναι περίεργο. ΟΛΗ η Ελλάδα έχει σιχαθεί την πολιτική έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή

… ΕΚΤΟΣ από το Πλωμάρι… Τόσο “βύσμα” έχει πέσει πια εδώ πέρα;
Αντίλογος: Έβλεπα προχτές στην τηλεόραση μια νέα δημοσιογράφο να κάνει ρεπορτάζ στη λαϊκή.
Πάει, λοιπόν, προς μια κυρία που κράταγε μερικές σακούλες, και την ρωτάει:
“Εσείς θα ψηφίσετε;”
“Ναι…” απαντά αυτή.

“…με τα τέσσερα.”

Ποιόν θα ψηφίσετε για Δήμαρχο Λέσβου;

  • Δ. Βουνάτσος (30%, 177 Votes)
  • Α. Χατζηκομνηνός (ΝΔ) (28%, 167 Votes)
  • Π. Πατερέλης (ΠΑΣΟΚ) (22%, 129 Votes)
  • Γ. Πάλλης (ΣΥΡΙΖΑ & Οικολόγοι Πράσινοι) (11%, 65 Votes)
  • Κανέναν Γιατί Θα Απέχω (5%, 29 Votes)
  • Β. Παλαιολόγος (ΚΚΕ) (3%, 16 Votes)
  • Άκυρο/Λευκό (2%, 12 Votes)

Total Voters: 595

Loading ... Loading ...

Ποιόν Θα Ψηφίσετε Για Περιφερειάρχη;

  • Ν. Γιακαλής (ΠΑΣΟΚ) (40%, 146 Votes)
  • Π. Βογιατζής (ΝΔ) (33%, 118 Votes)
  • Β. Τέντομας (ΣΥΡΙΖΑ) (10%, 36 Votes)
  • Κανέναν Γιατί Θα Απέχω (6%, 23 Votes)
  • Σ. Κόρακας (ΚΚΕ) (5%, 17 Votes)
  • Άκυρο/Λευκό (3%, 12 Votes)
  • Ηλ. Γιαννίρης (Οικολόγοι Πράσινοι) (3%, 11 Votes)

Total Voters: 363

Loading ... Loading ...

Comments Closed

10 COMMENTS

  1. Δυστυχώς Γιάννη μου, παρότι ο Έλληνας ζώον πολιτικόν, όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης, δεν φημιζόμαστε για τους μεγάλους πολιτικούς μας σε σχέση με τους αλλοδαπούς. Ειικά οι σημερινοί είτε στην κεντρική είτε στη τοπική εξουσία μας ανάγκασαν να σιχαθούμε τη πολιτική. Αποδεόχθηκαν ελάχιστοι για να ασκήσουν τα καθήκοντα που τους ανέθεσαν, αποδείχθηκαν πλήρως ανεπαρκείς για οτιδήποτε, έγιναν έρμαια της τέταρτης εξουσίας που και εσύ υπρετείς και δυστυχώς οι πράξεις τους είναι σύμφωνες όχι με τις ανάγκες του κόσμου και της χώρας, αλλά με τις ανάγκες των μιντια. 1500 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα εναλλάσονται στην εξουσία και απομζούν τον πλούτο της χώρας. Εδώ δεν χρειάζεται μόνο ανατροπή εδώ χρειάεται επανάσταση. Και για να αναφερθώ στο τόπο μας είναι προφανές ότι εδώ υπάρχει σχέδιο αφελληνισμού των νσιών τουλάχιστον του Βορείου Αιγαίου. Θεσπίζται θέση Γενκού Διοικητή του Αιγαίου με έδρα το Πειραιά. Θα διοικούμαστε δηλαδή από το Πειραιά. Ο Καλλικράτης έχει σκοπό να ερημώσει την επαρχία από το παραγωγικό δυναμικό της και προφανώς από τους κατοίκους οι οποίοι συν το χρόνω θα μετακομίσουν σε αστικά κέντρα, με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολος ο διαχωρισμός του Αιγαίου. Πιο εύκολα παραχωρείται ένα νησί με πέντε γέρους παρά ένα νησί με μεγάλο και ζωτανό πληθυσμό. Ο Νταβούτογλου το διατυμπανίζει, οι Αμερικάνοι μας το σφυρίζουν στο αυτί και εμείς το σκεφτόμαστε. Καλορίζικος και καλοπρόσωπος ο γιός.!!!

  2. ‘΄εδώ υπάρχει σχέδιο αφελληνισμού των νησιών’
    Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή και η πραγματικότητα πλέον. Δεν είναι σχέδιο, έχει αρχίσει και υλοποιείται.

  3. Eυχαριστώ Μανώλη.
    Τα “μίντια” τα υπηρετώ ακριβώς για να έχει να πιεί γάλα ο μικρός υιός!
    Στο κάτω-κάτω σε ταξιδιωτικά περιοδικά δουλεύω,
    βέβαια συμφερόντων… Μπόμπολα.

    Μανώλη (και λοιποί φίλοι). Μάλλον έρχεται μεγάλη αλλαγή. Πέντε μάγκες με σημαία τον Δημαρά πάνε να ρίξουν την κυβέρνηση. (και ο Βουνάτσος στη Μυτιλήνη μη το ξεχνάμε).

    Ο κόσμος έχει στραφεί σε αυτούς τους έμπειρους ανεξάρτητους γιατί φυσικά δεν πιστεύει πια στα μεγάλα κόμματα (δεν κατάφεραν να βρουν λεφτά από τους κατέχοντες) και δεν εμπιστεύονται τα μικρά (παράδειγμα Οικολόγοι). Η Αθήνα με Δημαρά ετοιμάζει ανατροπή. Αν ακολουθήσουν και μερικές άλλες μεγάλες περιφέρειες, οι εθνικές εκλογές είναι κοντά.

    Μετά όμως αρχίζει το πανυγήρι όχι απαραίτητα χαρούμενο. Μπορεί κόμμα ο Μικής, κόμμα ο Βγενό. Κυβερνήσεις συνεργασίας ή οικουμενικές για να πάμε προς αναδιάρθρωση και ελεγχόμενη… (λέξεις της μόδας).

    Και Θεός Βοηθός…

    “Πυθία” δεν είμαι, ότι ακούω γράφω.

  4. Μαριάνθη, αν κάπου είναι επικίνδυνος ο Γιώργος -κατά τη γνώμη μου-είναι στην εξωτερική πολιτική και ιδιαίτερα με τους γείτονες.

    Άκουσα ότι συμφωνήσαν να μην μπορεί να πετάξει αεροπλάνο από την Λάρισσα και να προσγειωθεί σε νησιά όπως η Μυτιλήνη. (Κάτω από ποιές συνθήκες δεν ξέρω).
    Άσε που τον Ερντογάν τον κάναμε συχνό μουσαφίρη εδώ στην Αθήνα.

  5. Τα δυο κόμματα εξουσίας δημιουργούν κλίμα πόλωσης για να καταφέρουν να αποτρέψουν τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους τους να τους μαυρίσουν και να επιλέξουν κάποιο μικρό κόμμα ή κάποιον ανεξάρτητο υποψήφιο.

    Αναφέρω ότι στο νησί μας γίνετε μεγάλος πόλεμος στο πρόσωπο του Δημήτρη Βουνάτσου, του μοναδικού ανεξάρτητου υποψήφιου.

    Ειδικά ένας Μυτιληνιός που ασκούσε δημοσιογραφία και τώρα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, είναι από τους μεγαλύτερους πολέμιους του. Στο debate που έγινε ο Δημήτρης Βουνάτσος και ο Γιώργος Πάλλης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι δυο μεγάλοι κερδισμένοι.

    Το ίδιο προσπαθούν να κάνουν και με τον Δημαρά αλλά μάλλον θα τους γυρίσει μπούμερανγκ και κινδυνεύουν να χάσουν από τον Πρώτο γύρο την Περιφέρεια Αττικής. Πολύ σοβαρός λόγος για να πάμε σε πρόωρες εκλογές.

  6. Ο αφελληνισμός έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις και κυρίωςτα δύο κόμματα που αναλλάσονται στην εξουσία έχουν την ευθύνη και το ρόλο τους. Δεν είναι θέμα ενός. Τώρα απλά αρχίζει να πέφτει το χαλάζι.
    Και δεν πιστεύω πως κανένας Δημαράς θα φέρει την ανατροπή. Πολλά λέγονται και για αυτόν. Είχα διαβάσει σε μπλογκ πως κυκλοφορεί μεθυσμένος από τη σιγουριά της νίκης.
    Δεν είναι θέμα ενός προσώπου. Είναι θέμα πολιτικής σκέψης και πράξης. Μην τρελλαθούμε τώρα!!!Προσωπικά δεν πιστεύω πλέον σε σωτήρες. Ένα νέο Γουδί χρειάζεται για τους 300 της Βουλής. Για όσα λαμόγια μάς εκμεταλλεύτηκαν και αντί να παράγουν έργο κυβερνώντας έφαγαν τα λεφτά μας και μας καταδυναστεύουν. Βουλιάζουμε. Απλά τα πράγματα. Μπαράζ επιθέσεων. Σε παλαιότερα χρόνια θα είχε γίνει πραξικόπημα. Δυστυχώς όλοι άχρηστοι. Καταχράστηκαν τη Δημοκρατία. Πρόδωσαν το λαό και τα ιδανικά του. Και ακόμη έχουν θράσσος, μούρη και κυκλοφορούν διεκδικώντας ψήφο. όσο πια και για τα μικρά τι να πεις…Μια ζωή μικρά παραμένουν γιατί ούτε πρόταση έχουν επί της ουσίας ούτε και τα κότσια όταν τους δοθεί η ευκαιρία να την υλοποιήσουν. Βρίσκονται για να βρίσκονται θύματα των συμπλεγμάτων που τα ίδια έχουν δημιουργήσει. Άσε όποιος δεν μπορεί να ανέλθει από τα μεγάλα κόμματα , το στρίβει δήθεν στα μικρά από αντίδραση πιστεύω και μόνο. Όλοι απέδειξαν περίτρανα πως για την τσέπη τους τρέχουν με τον κόπο των υπόλοιπων.
    Δυστυχώς είμαστε σε χάλια δρόμο. Ας ξημερώσει η Δευτέρα και θα δούμε όλοι τι βροντές και αστραπές μας περιμένουν.

  7. όταν λέω θα γίνει πραξικόπημα δεν το επικροτώ αντιθέτως τονίζω την σοβαρότητα της κατρακύλας που έχει πάρει η χώρα.

  8. Tην “κατρακύλα” την είδε καθαρά και ένας (παθών) Αργεντίνος που είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω πριν λίγο καιρό, βλέποντας (δυστυχώς) πάρα πολλές ομοιότητες με την “κατρακύλα” στη χώρα του…

  9. εσείς προλάβατε και φύγατε τουλάχιστον, εμείς είχαμε τη φαεινή ιδέα να επεδύσουμε εδώ το μέλλον μας. Ο Θεός βοηθός.

  10. Η κότα πίνη νερό αλλά κοιτάζει καί τό θεό….Τί θέλω νά πώ?Μανώλη στό νησί είσαι ό Κούγιας μήν έχεις παράπονο….Στήν Αθήνα όμως θά ήσουνα απλά μανώλης..

Comments are closed.