Home Άρθρα Ενοχλημένος ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου με την Περιφέρεια Β. Α. για το Δ....

Ενοχλημένος ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου με την Περιφέρεια Β. Α. για το Δ. Τ. σχετικά με την Πύλη Εισόδου

1626
6

Την δυσαρέσκεια του του εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, κ. Μανώλης Αρμενάκας, σχετικά με το δελτίο τύπου που εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σχετικά με την Ανανέωση – Τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του Λιμένα Πλωμαρίου, διότι όπως τόνισε δεν έγινε καμία αναφορά στις πιέσεις που ασκεί και στις προσπάθειες που κάνει η Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου και ο Δήμος Λέσβου για την προώθηση της δημιουργίας της Πύλης Σέγκεν.

Επίσης ο Αντιδημαρχος Πλωμαρίου, αναφέρθηκε και στις παράλογες απαιτήσεις των ιδιοκτητών του παραθαλάσσιου κτιρίου όπου στο παρελθόν λειτουργούσε κινηματογράφος, το οποίο ζητήθηκε για ενοικίαση για να στεγαστούν οι υπηρεσίες και οι απαραίτητες εγκαταστάσεις για την Πύλη Εισόδου.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο από της Εφημερίδα “Τα Νέα Της Λέσβου”.

Αυτοψία για τις κτιριακές υποδομές στο Πλωμάρι – Πιέζει ο Δήμος για την πύλη εισόδου

Τις δικές του ενέργειες αναφορικά με τη δημιουργία της πύλης εισόδου στο Πλωμάρι αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Αντιδήμαρχος της περιοχής, Μανώλης Αρμενάκας, εμφανώς ενοχλημένος επειδή στο προχθεσινό δελτίο τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν έγινε καμία αναφορά στην συμβολή του Δήμου σ’ αυτή την προσπάθεια.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, “χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε το ρόλο κανενός και επ’ ευκαιρία του δελτίου τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σχετικά με την πύλη Σέγκεν στο Πλωμάρι, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, ότι με δικές μας καθημερινές πιέσεις αλλά και συνεργασίας με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος Λέσβου και τον κ. Βαλσαμίδη, ο οποίος επιλήφθηκε προσωπικά, ελήφθη, με όποια καθυστέρηση, η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων, η οποία καρκινοβατούσε εδώ και μήνες λόγω απώλειας ίδιας μελέτης που είχε συνταχθεί κατά την κατασκευή του καταφυγίου Σκαφών Αναψυχής στο Πλωμάρι, γνωστού και ως μαρίνα Πλωμαρίου”.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Αρμενάκας υπογραμμίζει ότι υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος μπροστά μέχρι να γίνει το όνειρο των Πλωμαριτών πραγματικότητα, αφού εκκρεμεί η εμβαδομέτρηση του λιμανιού από την Κτηματική Υπηρεσία, ώστε να επιβληθεί το ανάλογο πρόστιμο στο Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, το οποίο θα πληρώσει στο κράτος για να νομιμοποιηθεί ο “παράνομος” λιμένας Πλωμαρίου και να προχωρήσει η νομιμοποίηση του. Παράλληλα, επίκειται επίσκεψη στελεχών της Διεύθυνσης Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας για να διαπιστωθεί και να προταθεί κατάλληλος χώρος για την στέγαση των αρμόδιων Υπηρεσιών για την λειτουργία της Πύλης Σέγκεν, δεδομένου ότι – όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος – υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις από ιδιοκτήτες παραθαλάσσιου κτιρίου, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση τους.

“Τέλος, γίνεται γνωστό ότι έχουν εκπονηθεί από αρχιτέκτονες της περιοχής σχέδια για την στέγαση των Υπηρεσιών και είναι πλέον θέμα του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου και της Κτηματικής Υπηρεσίας(Γραφείο Περιουσίας Λέσβου) η προώθηση και επίσπευση των ενεργειών, ώστε να ληφθούν οι πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες πρέπει να θεωρούνται δεδομένες μετά την συνάντηση του Αντιδημάρχου Πλωμαρίου με την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, κατά την οποία συζητήθηκε εκτενώς η σημασία του έργου για την περιοχή”.

Συντάκτης: Ντίνα Βερβέρη

Πηγή: Εφημερίδα “Τα Νέα Της Λέσβου”

Facebook comments:

6 COMMENTS

  1. Ξεφτίλα! Αντί να προσπαθούν από κοινού να πετύχουν το δύσκολο αλλά ευεργετικό για το Πλωμάρι στόχο, μαλώνουν ποιος θα καρπωθεί πολιτικά την επιτυχία.

  2. Και όχι μονο πολιτικά που αυτό όντως είναι ξεφτίλα Μα η παραλογες απαίτησης τον ιδιοκτητων του κτιρίου αυτό που το πας, βρήκαμε παπα να θάψουμε ένα χωριο. Η ……. τις ……. Να αρπάξουμε να αρπάξουμε ευκαιρία να αρπαξουμε ουυ.

  3. na xrousyoun xar stou patouxa tsi senan alou pden toun 8eloun h pouniri ploumaritis tsa tous ekane tosa poula xronia pde ta legouni

  4. Εσύ ο κουβαρντάς nt.r άν έχεις κανέναν χώρο λοιπών να τον κάνεις δωρεά στο κράτος και άσε εμείς τι κάνουμε.και να γράφεις το όνομά σου
    Μετά τιμής
    Τσαραμύρσης Νικόλαος

  5. Τα θέλεις τώρα η να σου τα τυλίξω μήπως για το σπίτι. A.Φ.M.? Ακουσες για καμια δωρεά στο κρατος?

  6. Κυριε Αρμενακα οταν λετε “παραλογες απαιτησεις των ιδιοκτητων” τι ακριβως εννοειται και με ποια κριτηρια το συγκρινεται?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here