Home Άρθρα Ο Άγγελος έφυγε για τον κόσμο των αγγέλων

Ο Άγγελος έφυγε για τον κόσμο των αγγέλων

1201
7

Εδώ και λίγες μέρες ο Άγγελος(Το καμάρι του Πλωμαρίου) δεν είναι πια κοντά μας. Έφυγε πρόωρα για τον κόσμο των αγγέλων. Ξαφνικά αρρώστησε και μετά από πολλούς μήνες ταλαιπωρίας, έχασε τη μάχη ευρισκόμενος τις τελευταίες μέρες στην εντατική του νοσοκομείου της Μυτιλήνης. Δεν είναι εύκολο για εμάς να γράψουμε για αυτούς που φεύγουν από κοντά μας. Δε θα γράψουμε πολλά, τον Άγγελο τον ήξεραν όλοι στο Πλωμάρι. Στην κηδεία του που έγινε στις 6 Μαρτίου τον αποχαιρέτησε πλήθος κόσμου. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να παραβρεθούμε διότι δεν το μάθαμε εγκαίρως.

Του άρεσε πάντα να είναι στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων. Γνωστός και ως μεγάλος θαυμαστής του τοπικού καλλιτέχνη Γιώργου Μπούρα από τη Γέρα, για τον οποίο πάντα εξιστορούσε για τα τραγούδια του και τις βραδιές που περνούσε ακούγοντας των στα κέντρα. Και πάντα έλεγε ότι αν είχε μια εξουσία, δε θα υπήρχαν δικαστήρια.

Η παρούσα ανάρτηση γίνεται μετά από αίτημα αναγνώστη. Ο Άγγελος ήταν πάντα πρόθυμος να μιλήσει στην κάμερα μας και συνήθως το ζητούσε και μόνος του, αποτελούσε ενεργό μέλος του blog με τον δικό του τρόπο.

Δείτε μερικά βίντεο στα οποία μιλάει για θέματα προσωπικά και του Πλωμαρίου.

15 Αυγούστου 2012

Γιάννης και Άγγελος from Dimitris Malliaros on Vimeo.

24 Μαΐου 2012

Το Πεντάλεπτο του Πλωμαρίτη from Dimitris Malliaros on Vimeo.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Μιλάει από το σημείο-λεπτό 2:47

Facebook comments:

7 COMMENTS

  1. Συγχαρητήρια για το αφιέρωμα Δημήτρη..Αξέχαστος για πάντα ο απλοικός φίλος και αγωνιστής του Πλωμαρίου και φίλος όλων μας…

  2. Τιμή στον αδερφό μας, λαϊκό αγωνιστή και μπροστάρη των αγώνων Άγγελο.
    “Φέρτε πίσω τα κλεμένα ρεεεεε!!!”
    Θα μας λήψει και από την αγορά και από τους αγώνες που έρχονται.
    Καλό ταξίδι Αγγελάρα.

  3. Όταν άλλοι κάθονταν στις καφετέριες και κορόιδευαν ο Άγγελος ήταν μπροστά σε όλες τις κινητοποιήσεις για το σπάσιμο του Καλλικράτη, ενάντια στην ερήμωση του τόπου, ανιδιοτελώς και προσφέροντας από το υστέρημα του. Έντιμος, κιμπάρης και καλοκάγαθος. Είναι σίγουρο ότι στο Παράδεισο που δεν έχουν σημασία, αυτά που εδώ στη γη σχολιάζουμε και κατακρίνουμε, θα τον έχει κόσμημα του. Καλό του ταξίδι.

  4. Ας είναι αναπαυμένος στους ουρανούς και ξεκούραστος απ΄όλα που ίσως τον ταλαιπώρησαν στη γη…
    Από τα σχολικά χρόνια γνωστός ο Άγγελος μα έντονη θα΄ναι η εικόνα να βάζει σ΄ένα τραπεζάκι λίγο μεζέ, το ραδιοφωνάκι του να παίζει τα λαϊκά και να φωνάζει πού και πού: ” Το χρήμαααα!!! ”
    …..
    Ήξερε τι έλεγε….
    Ο Άγγελος!!! Αιωνία η μνήμη.

  5. Γειά σου Άγγελε!!Συνέχισε εκεί πάνω που είσαι να κρατάς ψηλά και περήφανα -όπως εσύ ξέρεις- τη σημαία του Πλωμαρίου που τόσο λάτρεψες!!!

  6. Μεγάλη Σαρακοστή διάλεξε ο Θεός Άγγελε για το ταξίδι σου στην αιωνιότητα.Η συνείδηση όλων όσων σε γνώρισαν σε κατέταξε πολύ ψηλά.Και ας μην φόρεσες ποτέ κουστούμι και γραβάτα.Αυτό έδειξε η εκκλησία του Αϊ Γιαννιού που γέμισε από κόσμο που ήρθε να ανάψει ένα κερί για την ψυχή σου.Αυθεντικός,ειλικρινής,τίμιος,
    ελεήμων.Μια γνήσια λαϊκή ψυχή.
    Καλό παράδεισο Αγαθάγγελε!

  7. “Τα νησιώτικα παιδιά έχουν μάλαμα καρδιά…”τραγουδάει ο φίλος σου τραγουδιστής Γιώργος Μπούρας στο youtube.Και σίγουρα θα στο αφιέρωνε με αγάπη.Άγγελε ας είναι η μνήμη σου αιωνία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here