Home Άρθρα Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ζητά να διακοπούν όλοι οι αναλογικοί αναμεταδότες στη...

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ζητά να διακοπούν όλοι οι αναλογικοί αναμεταδότες στη Λέσβο

487
0

Άρθρο από την εφημερίδα Εμπρός, γράφει ο Μαρίνος Ορφανός. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ζητά από το δήμαρχο να κατεβάσει όλους τους αναλογικούς αναμεταδότες, γιατί κάνουν… παρεμβολές στους ψηφιακούς!

Τραγική ειρωνεία!

Σαν κακόγουστο αστείο έφτασε στο γραφείο του δημάρχου Λέσβου η εντολή του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Νικολάου Παπαουλάκη, να διακόψει μέσα σε τρεις μέρες τη λειτουργία όλων των αναμεταδοτών αναλογικού σήματος, επειδή… προκαλούν παρεμβολές στους ψηφιακούς!
Δεδομένου ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και η Λέσβος «πέρασε» στην ψηφιακή εποχή, η κάλυψη του ψηφιακού σήματος δε φτάνει ούτε το 40% της επικράτειας, ο δήμαρχος απάντησε με επιστολή πως δεν είναι διατεθειμένος να κατεβάσει τους εναπομείναντες αναλογικούς μέχρι η πάροχος Digea να επεκτείνει το δίκτυό της ή να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για εγκατάσταση επιπλέον ψηφιακών αναμεταδοτών.

Σύμφωνα με την εκτίμηση που έχει η δημοτική αρχή για το πρόβλημα που παρατηρείται από τον περασμένο Σεπτέμβριο και έχει καταδικάσει χιλιάδες κατοίκους να μην έχουν τηλεόραση, αυτήν τη στιγμή μέσω κάποιων αναλογικών αναμεταδοτών που έχουν παραμείνει σε λειτουργία, εξυπηρετείται ένας σημαντικός αριθμός νοικοκυριών, που έτσι κι αλλιώς δεν καλύπτονται από την Digea. Έτσι, η αιτιολογία του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στην επιστολή του, πως προκαλούνται παρεμβολές στο ψηφιακό σήμα από τη λειτουργία τους, ακούστηκε περισσότερο ως αστείο, με το δήμαρχο να ανταπαντά με δική του επιστολή.

«Ούτε το 40% δεν έχει ψηφιακό…»
«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η κάλυψη ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος δε φτάνει ούτε το 40% της επικράτειας της Λέσβου και σε καμμία περίπτωση δεν αγγίζει το 95% που αναφέρετε στην επιστολή σας.

Πάνω από το 60% των κατοίκων του νησιού βρίσκονται αυτήν τη στιγμή χωρίς τηλεοπτικό σήμα. Καταλαβαίνετε πως αν διακοπεί η λειτουργία και αυτών των αναμεταδοτών, θα σταματήσει εντελώς η εκπομπή σήματος σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, χωρίς να διαφαίνεται πότε και αν θα τοποθετηθούν από την Digea συμπληρωματικοί αναμεταδότες για την επέκταση του δικτύου της…»

Δεν τους κατεβάζει ο Γαληνός
Ωστόσο ο δήμαρχος… ευκαιρίας δοθείσης, στην επιστολή του προς τον κ. Παπαουλάκη, πέραν της άρνησής του να συμμορφωθεί στην εντολή αυτή, επισημαίνει την ταλαιπωρία των κατοίκων του νησιού από το περασμένο καλοκαίρι.

«Οι κάτοικοι των χωριών μας έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά και δεν τους αξίζει να στερηθούν την ψυχαγωγία της τηλεόρασης.

Κατανοείτε λοιπόν πως η απαίτησή σας, αν και σύννομη, θα προκαλέσει την οριστική διακοπή του τηλεοπτικού σήματος. Σας ζητώ λοιπόν να παραταθεί η διακοπή της εκπομπής έως ότου ο πάροχος Digea επεκτείνει το δίκτυό του ή βρεθεί άλλη λύση…», καταλήγει η επιστολή του χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.emprosnet.gr

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here