Home Άρθρα Εικαστικές δημιουργίες του Αντώνη Γκίκα – Πίνακας της κεντρικής πλατείας Πλωμαρίου

Εικαστικές δημιουργίες του Αντώνη Γκίκα – Πίνακας της κεντρικής πλατείας Πλωμαρίου

1766
0

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με εικόνες από τα έργα του Γεραγώτη φίλου μας Αντώνη Γκίκα, βρήκαμε στο blog “Εικαστικές Δημιουργίες” του Στρατή Ζάνταλη. Για όσους δεν γνωρίζουν τον κ. Αντώνη Γκίκα, αναφέρουμε ότι, είναι σνταξιούχος και εκτός από καλλιτέχνης-ζωγράφος υπήρξε ιδιοκτήτης και ψυχή του ραδιοφωνικού σταθμού “Ράδιο Γέρα” και ως λιμενικός υπηρέτησε στο παρελθόν στον λιμεναρχείο Πλωμαρίου.

Γνωρίζαμε για το πλούσιο καλλιτεχνικό έργο του. Ανάμεσα στους πίνακες του, υπάρχουν και κάποιοι με θέμα το Πλωμάρι. Συγκεκριμένα βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία, την κεντρική πλατεία Πλωμαρίου όπως τη ζωγράφισε ο καλλιτέχνης, με πιθανή χρονολογία κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και στη δεύτερη βλέπετε έναν δρόμο του Πλωμαρίου.

Μερικά από τα έργα του. Πατήστε στις εικόνες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση.

Περισσότερα έργα του μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ: http://eikastikadokimia.blogspot.gr

Και το άρθρο

Εικαστικές Δημιουργίες: Αντώνης Γκίκας

Ο Αντώνης Γκίκας γεννήθηκε στο Πέραμα Γέρας Λέσβου . Από μικρός του άρεσε η ζωγραφική και ασχολείται ζωγραφίζοντας με τοπία του τόπου του όπως η θάλασσα , φύση , το ηλιοβασίλεμα και πρόσωπα υπαρκτά.
Έκανε πολλές ατομικές εκθέσεις και έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές Πανελληνίου ενδιαφέροντος όπως στο πανεργατικό κέντρο Πειραιά δυο φορές . Το 1986 εκθέτει στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Πειραιά που τον επισκέφτηκε η αξέχαστη Υπουργός Μελίνα Μερκούρη μαζί με τον ηθοποιό Γιώργο Φούντα. Τότε προβλήθηκε από τη κρατική τηλεόραση και σχολίασε ευμενώς ο δημοσιογράφος κ Διακογιάννης σε αθηναϊκή εφημερίδα. Επίσης παρουσίασε δουλεία του σε.
Στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης ( Εικαστικοί Δημιουργοί στη Λέσβο ) το 1997.
Σε πολλές τοπικές ομαδικές εκθέσεις με Λέσβιους ζωγράφους.
Σήμερα ο Αντώνης Γκίκας απόστρατος Λιμενικός ζει και εργάζεται στο Πέραμα όπου βρίσκεται το εργαστήρι του και τα έργα του . Τα έργα βρίσκονται τα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε Δήμους και ιδιωτικές συλλογές . Η επιθυμία του είναι να δημιουργηθεί μια πινακοθήκη για του Γεραγώτες ζωγράφους .

Πηγή: http://eikastikadokimia.blogspot.gr

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here