Home Αναρτήσεις Επισκεπτών Καλικάντζαροι στο Μεγαλοχώρι – Το μισό χωριό δεν έχει νερό

Καλικάντζαροι στο Μεγαλοχώρι – Το μισό χωριό δεν έχει νερό

1022
0

Επιστολή αναγνώστριας. Έγινε και αυτό. Γέμισε το Μεγαλοχώρι με αυτά τα αλλόκοσμα, αστεία, αλλά και επικίνδυνα πλάσματα, τους καλικάντζαρους. Πριν μερικές μέρες, το βράδυ, ένας χωριανός επέστρεφε στο σπίτι του από τα ζώα. Πλησιάζοντας στη δεξαμενή του νερού άκουσε κάτι μυστήριες αγριοφωνάρες και περίεργα χαχανητά. Κρύφτηκε ο άνθρωπος και πλησίασε αθόρυβα, για να δει τι συμβαίνει. Η σκηνή που αντίκρισε του άνοιξε το στόμα δυο πήχες. Έμεινε κόκαλο.Τα μάτια πετάχτηκαν από τις κόγχες τους. Πάνω και γύρω από τη δεξαμενή ένα σωρό καλικάντζαροι. Κακομούτσουνοι, σταχτιασμένοι με τα κίτρινα μάτια τους και τα κάτασπρα δόντια τους να λαμποκοπούν ανατριχιαστικά στο λιγοστό φως του φεγγαριού.

Κρατούσαν πριόνια και σφυριά και κοπανούσαν με γέλια και χοροπηδητά τα μηχανήματα της δεξαμενής.
Πιο δίπλα ο αρχηγός τους, ο Μαθρακούλος. Ο πιο άσχημος απ’ όλους. Τετράπαχος σαν ντουλάπα, καθόταν ανάποδα σ’ένα γαϊδούρι και με φωνή ψάλτη έδινε οδηγίες στους καλικάντζαρους,”κάντε τούτο, κάντε κείνο, κάντε τ’άλλο,γρήγορα τεμπελόσκυλα να προλάβουμε” Οι καλικάντζαροι όμως δεν ήταν τόσο βιαστικοί. Κάθε τόσο σταματούσαν και ξεκαρδίζονταν στα γέλια,σκεπτόμενοι το καψόνι που ετοίμαζαν στους ανθρώπους.

Ο χωριανός, αφού έκλεισε το στόμα του, έφυγε τρέχοντας, κλειδώθηκε στο σπίτι του και δεν έχει ξαναβγεί από τότε.

Παραμονή Χριστουγέννων, ανήμερα Χριστούγεννα,στους δρόμους ακούγονται οι φωνές των παιδιών που τραγουδούν τα κάλαντα,”καληνεσπέρα άρχοντες…”.Δυστυχώς όμως, “οι άρχοντες” την πάτησαν. Δεν έχουν νερό, το μισό χωριό δεν έχει νερό. Οι καλικάντζαροι τα κατάφεραν. Κάνουν πλάκες σε βάρος μας.

Κάθε φορά που πηγαίνουμε στη βρύση του χωριού για να γεμίσουμε τα παγούρια,αυτοί μπαίνουν μέσα στα σπίτια μας από τις καμινάδες και φέρνουν τα πάνω κάτω. Έχουν φάει όλους τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα μας. Είμαστε στο έλεος τους.

Κάνουμε λοιπόν έκκληση στους υπεύθυνους να αποκαταστήσουν άμεσα τις ζημιές, ώστε να περάσουμε τις υπόλοιπες γιορτές σαν πολιτισμένοι άνθρωποι με νερό και όχι ως τριτοκοσμικοί.

Βοηθήστε μας ΤΩΡΑ να στερήσουμε από τους καλικάντζαρους την χαρά να μας ρίχνουν το ηθικό, γιατί αν περιμένουμε τον παπά με την αγιαστούρα, θα μας έχουν αποτελειώσει ………… …………………………………………..
Ή μήπως δεν φταίνε αυτοί;… Λες;…

Καλές γιορτές με υγεία και νερό.
Μαρία Μερτζανίδου, κάτοικος Μεγαλοχωρίου.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here