Home Αναρτήσεις Επισκεπτών Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ

846
28

Κάθε αγώνας, ένα ποδοσφαιρικό ματς ας πούμε, έχει δύο αντιπάλους. Δύο αντιπάλους που πριν τον αγώνα πιστεύουν και δηλώνουν ότι θα κερδίσουν. Ότι θα φέρουν καλό αποτέλεσμα για την ομάδα τους και τον κόσμο τους. Έχουν την πρόθεση να φέρουν καλό αποτέλεσμα και πείθουν τους οπαδούς- τον κόσμο γι αυτό. Ε λοιπόν αυτή η “πρόθεση” δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Σημασία έχει το αποτέλεσμα. Όταν το ματς λήξει 6-0 εις βάρος σου τότε η πρόθεση που είχες να κερδίσεις δεν μετράει.

Μετράει το αποτέλεσμα. Έχεις χάσει 6-0, ο αγώνας ήταν τελικός και έχεις πουλήσει τις ελπίδες των ανθρώπων που πίστεψαν ότι θα κερδίσεις.

Και των υπόλοιπων που πίστεψαν ότι αν δεν κερδίσεις θα φέρεις έστω μια ισοπαλία. Και συ έχασες με 6-0. Δεν έχεις καμία δικαιολογία.

Κάθε κανόνας έχει και εξαιρέσεις. Το κείμενο αυτό αφιερώνεται κατά κύριο λόγο στη γενιά του ’60. Τη χειρότερη γενιά της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας. Όχι στις εξαιρέσεις αυτής. Οι -λίγες- εξαιρέσεις του κανόνα παρακαλώ να μη διαβάσουν παρακάτω. Οι υπόλοιποι ας ετοιμαστούν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια. Αλλά και οι νεαρότεροι που εσφαλμένα πίστεψαν ότι μπορούν να ασχοληθούν με κοινά και πολιτικές… Το αποτέλεσμα, το 6-0, εναντίον της Ελλάδας και του Πλωμαρίου δεν τους τιμά.
Εσείς.
Οι τωρινοί πενηντάρηδες και κάτι ψηλά. Αμφισβητήσατε τους παλιούς. Ζητήσατε την εξουσία. Κυβερνήσατε την Ελλάδα, το Πλωμάρι. Μπήκατε σε θέσεις στο Δημόσιο. Για να προσφέρετε -υποτίθεται- δημόσια. Για τον κόσμο. Και το αποτέλεσμα δεν σας δικαιώνει. Η Ελλάδα δεν πήγε μπροστά. Ούτε το Πλωμάρι πήγε μπροστά.
Καταντήσατε ζητιάνους τους πατεράδες σας και τις μανάδες σας που δούλευαν μια ζωή, για να ζητιανεύουν τώρα για μια σύνταξη.
Καταντήσατε ζητιάνους τα παιδιά σας να ξημεροβραδιάζονται στα βιβλία και τώρα να παρακαλάνε και να ζητιανεύουν για δουλειά με μηνιάτικο από 518 ευρώ.
Καταντήσατε ζητιάνο το Πλωμάρι που παραλάβατε γεμάτο εμπορική κίνηση, σαπωνοποιεία, ελαιοτριβεία και προπάντων αξιοπρέπεια.
Καταντήσατε το Πλωμάρι ζητιάνο μιας θέσης στο χάρτη του Καλλικράτη.
Καταντήσατε το Πλωμάρι μικρότερο, φτωχότερο, λιγότερο. Με λιγότερες υπηρεσίες χωρίς αγρονόμο, λιγότερη έως ανύπαρκτη παραγωγή και εξαγωγή ντόπιων προϊόντων, φτωχότερη αγορά, λιγότερα μαγαζιά, λιγότερους νέους.
Καταντήσατε το Πλωμάρι μικρότερο και λιγότερο γιατί -παραδεχτείτε το- ήσασταν μικροί και λίγοι τελικά. Και παρόλα αυτά θέλατε να αποφασίσετε για τον τόπο, νομίσατε ότι αν ασχοληθείτε με τα κοινά θα πάει η πατρίδα μπροστά. Ήσασταν μέρος της εξουσίας ανήκατε σε κάποιο ξεφτιλισμένο πολιτικό κόμμα, κάποιοι σας πρότειναν εκεί, κάποιοι σας έχωσαν στο σύστημα και στην εξουσία. Σε αυτό το σύστημα που κατάντησε την Ελλάδα ζητιάνο των Γερμανών, ζητιάνο των οίκων αξιολόγησης και των νομισματικών ταμείων, έρμαιο οικονομικών συμφερόντων.
Καταντήσατε αξιοπρεπείς εμπόρους και επιχειρηματίες να τρέμουν για την επιχείρησή τους και τη δουλειά τους. Φάγατε τα λεφτά του κόσμου, φάγατε με την δύναμη που σας έδινε η καρέκλα σας. Γαντζωθήκατε σε δημόσιες υπηρεσίες με μέσον. Δουλεύοντας λίγο, προσφέροντας λίγο. Και τώρα μας πήραν χαμπάρι οι Ευρωπαίοι “εταίροι”μας και μας κοροϊδεύουν οι περισσότεροι λαοί του κόσμου. Οι Έλληνες -λένε- του βολέματος, οι Έλληνες του “πρώτο τραπέζι πίστα”, οι Έλληνες που σπαταλούν, δεν δημιουργούν, δεν δουλεύουν.
Καταντήσατε το Πλωμάρι ζητιάνο. Το παλιό Πλωμάρι με τους εμπόρους στο “δυνατό” λιμάνι του. Παλιότερους να ασχολούνται ακόμα και με το μετάξι. Ξεχάσατε τουσ ήρωες – την ιστορία. Το Πλωμάρι με τα πυρηνεργοστάσια, τα ναυπηγία. Με ταρσανάδες και φημισμένη τεχνοτροπία κατασκευής καραβιών. Με εκδηλώσεις, απίστευτες Ναυτικές Εβδομάδες με ελικόπτερα πάνω από το λιμάνι. Το Μεγαλοχώρι με ξενοδοχείο. Με γιορτές καλοκαιριού στα χωριά, να μην χωράνε τον κόσμο.
Και θέλετε να πάμε παραπέρα; Παραλάβατε έναν καθαρότερο κόσμο, ένα καλύτερο περιβάλλον, καθαρότερο αέρα, καθαρότερες θάλασσες και γη ζωντανή χωρίς πάγους που λιώνουν, τρύπες του όζοντος, συντηρητικά, λιπάσματα και ζώα που κινδυνεύουν. Εξαντλήσατε τη γη από το 1980. Από τότε και μετά η γη υποφέρει για να προσφέρει. Τα αφήνετε όλα χειρότερα. Από τον δρόμο έξω από το σπίτι σας στο Πλωμάρι (ποιο δρόμο;) μέχρι την Ελλάδα ολόκληρη. Γιγαντώσατε την παραοικονομία, την εκκλησία (με λάθος τρόπο) κάνοντάς την να χάσει την ουσία της, γιγαντώσατε τα χρηματιστήρια και όχι τα σχολεία και τα νοσοκομεία.

Κοιτάξτε γύρω σας. Στην Αθήνα οι πολιτικοί δεν κυκλοφορούν πια με άνεση στο δρόμο. Η κατακραυγή έρχεται από παντού. Το αποτέλεσμα δεν σας δικαιώνει. Εσάς που ασχοληθήκατε με τα κοινά. Που πολιτευτήκατε έστω και σε τοπικό επίπεδο. Και η γιαγιά μου δεν ήξερε να κυβερνήσει αλλά καθότανε σπίτι, μαγείρευε αξιοπρεπώς και έπλενε πιάτα. Δεν ζήτησε εξουσία, ούτε την ψήφο του κόσμου. Δεν εξαπάτησε ψηφοφόρους. Δεν υποσχέθηκε ένα νέο Πλωμάρι με έργα και ζωή και παρέδωσε ένα χειρότερο Πλωμάρι.
Μπορούσατε εσείς -κατά κύριο λόγο, αλλά όχι μόνο- της γενιάς του ’60, που ζητήσατε τα ηνία του Πλωμαρίου και της Ελλάδας να ασχοληθείτε με κάτι άλλο. Με λιγότερες ευθύνες και με λιγότερο βάρος. Το βάρος που εσείς ζητάγατε να πάρετε πάνω σας σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αποδείχθηκε πολύ περισσότερο από αυτό που μπορούσατε να αντέξετε.
Κοιτάξτε την Ελλάδα γύρω σας και πείτε σε αυτόν τον κόσμο ποιος την κατάντησε έτσι.

Και τώρα ίσως να ντραπείτε να κοιτάξτε στα μάτια τον γέρο πατέρα σας ή τη μάνα σας αλλά προπάντων το ίδιο σας το παιδί που στέκει φοβισμένο μπροστά σε ένα Δελτίο Ειδήσεων ακούγοντας τι το περιμένει στον τόπο που του παραδίδετε και το στέλνετε εσείς να δουλέψει, στον κόσμο που δανειστήκατε από αυτό αλλά δεν τον σεβαστήκατε.

Γιάννης Μαλλής.

Bookmark and Share Στείλτε Το Θέμα Στο Profil Σας Στο Facebook

Facebook comments:

28 COMMENTS

  1. ΦΟΒΕΡΟ! ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!

  2. Απορώ με σένα!!!…Κάθεσαι και χαλάς τη σκέψη σου και την ψυχή σου για να απευθυνθείς και να νουθετήσεις ποιους; Άμα χαμπάριαζαν δε θα τα έκαναν κιόλας όσα έπραξαν. Ψιλά γράμματα, ούτε τους νοιάζει, ούτε τους ενοχλεί Γιάννη. Μην τα ψάχνεις.

  3. Επί των ποταμών Βαβυλώνος, εκεί εκαθίσαμεν και εκλαύσαμεν ……..

    Κι άλλο παιδί γεννήθηκε απόψε, κι άλλο λουλούδι βγήκε στην αυλή, … γεννήθηκε απόψε ένα παιδί, ελπίζει ακόμα στους ανθρώπους ο Θεός

    αν δεν αλλάξουμε τους εαυτούς μας , τον τρόπο ζωής μας αυτός ο κόσμος θα αυτοκαταστραφεί.
    Μπράβο ρε Γιάννη , είσαι κάτι σαν τους βιοκαταλύτες και τα ένζυμα , σ αυτό το ηλεκτρονικό “χωριό” που βρισκόμαστε για να δίνεις εναύσματα για δημιουργικές σκέψεις … μόνο που τώρα χρειαζόμαστε όλοι μας έργα , από όλους… οι “βυζαντινολογίες” δεν φέρνουν αποτέλεσμα…

  4. Δε γίνεται να πιάσαμε πάτο ξαφνικά και κανείς να μην φταίει.
    Η αφορμή του πιο πάνω κειμένου ήταν η παραδοχή του Γιώργου Αυτιά στην πρωινή του εκπομπή ότι “εμείς οι εξηντάρηδες πρέπει να ‘μαστε η χειρότερη γενιά” και συνέχισε “πως τα φέραμε τα πράγματα μέχρι εδώ;”

    Εγώ σαν Γιάννης, τώρα που αποδείχθηκε ότι αρμενίζουμε στραβά και δεν είναι τελικά στραβός ο γυαλός, θέλω και οι υπόλοιποι -ακόμα και σε τοπικό επίπεδο- να μην κάνουν την πάπια και να σφυρίζουν κλέφτικα…

  5. Υ.Γ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΤΑΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΛΛΗ

    Τα ‘συνγκέλια Αμιρσούδ’ λεν’ έδιου στου Πλουμάρ’ οι συμπαθέστατες γριούλες

  6. Mετάφραση;

    (αν και είμαι αρκετά καλός σε αυτά,
    τη λέξη “συνγκέλια” ομολογώ ότι δεν τη ξέρω).

  7. Αυτό μου θυμίζει το ” ο καιρός γαρ εγγύς” κάποιων που ασχολούνται με θρησκεία, μεταφυσικά θέματα και άλλα τέτοια. Προσωπικά (αν δούμε και το πρόβλημα με τις έντονες κλιματικές αλλαγές) δεν νομίζω ότι τα πράγματα πάνε καλά…

    Yπάρχει μια συνέντευξη (και γενικότερη παρουσία στα ΜΜΕ) ενός Έλληνα καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Νομίζω δημοσιεύτηκε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και αναδημοσιεύτηκε σε τοπικό τύπο αλλά και μεταδίδεται από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Αυτός λέγεται Κώστας Λαπαβίτσας και είναι εύκολο να βρείτε κάτι για αυτόν (και την συνέντευξη) πατώντας απλά το όνομά του στο GOOGLE.

    Aυτός λοιπόν είναι βέβαιος και το αποδεικνύει με λογικότατα και κατανοητά επιχειρήματα ότι η πτώχευση της Ελλάδας, η άρση πληρωμών και ότι θα ακολουθήσει (κοινωνική κρίση – ένταση…) είναι θέμα μηνών. Συγκεκριμένα λέει ότι θα συμβεί αναπόφευκτα μέσα στο 2011 μέχρι το 2012.
    Και το εξηγεί με τις γνώσεις του ως καθηγητής και ομολογώ ότι δεν δείχνει να υπερβάλει.

    Δεν ξέρω αν σας έκανα τη καρδιά περιβόλι…
    Ψάξτε τη συνέντευξη στο Google…

  8. Ιδού ημέραι έρχονται Γιάννη. Τα βλέπουμε και τα κατανοούμε στην πράξη πια και όχι θεωρητικά αφού τα ζούμε κι είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Δε χρειάζεται να μας το πει κανένας σοφός και διανοούμενος. Φρόντισαν γιαυτό όλα τα λαμόγια πολιτικοί και πολιτικάντηδες από τη μεταπολίτευση και μετά που μόνο να αποποιούνται ευθύνες γνωρίζουν και να τα παίρνουν. Πού να περισσεύσει για το λαό. Έφαγε βέβαια και αυτός τις σάρκες του αφού για χρόνια ολόκληρα κουνούσε τη σημαία προκειμένου να πετύχει ένα διορισμό, ένα καλοβόλεμα στο δημόσιο ως καλό παιδί ή ως αγωνιστής που κολλούσε αφίσες κομμάτων και παρατάξεων ή ως άτομο περιορισμένης ευθύνης τελικά που έπρεπε να βολευτεί μωρέ για να φέρει και κάποιες ψήφους στους βολευτές του τόπου. Του κάθε τόπου. Και έτσι φτάσαμε να ξοφλάει το δημόσιο, να φωνάζουν οι κ. διευθυντές με τους τερατώδεις μισθούς για περικοπές στο λαό κ.τ.λ. Κουράζομαι και που τα σκέφτομαι πια. Μέχρι να ξεσηκωθεί ο Ελληνικός λαός, να τους περάσει ένα νέο γουδί όπως τους πρέπει αυτά θα τραβάμε. Καλό απόγευμα.

  9. ΜΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.
    ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΑΕΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ. ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΙΣΗΣ ΩΡΑΣ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ.ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ. ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΗΜΗ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ, ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΛΩΜΑΡΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ.

  10. Επειδή Jim ανέφερες τον βιολογικό, θέλω να πω ότι την εποχή που γινόντουσαν τα έργα του βιολογικού με κάποια εταιρία που λεγόταν ΕΕΤΕΚ ή κάπως έτσι, λίγο πριν είχαν γίνει τα έργα τοποθέτησης οπτικών ινών. Το αποτέλεσμα ήταν να σκάψουν τους δρόμους για τις οπτικές ίνες αφού τελείωσε το έργο αποκαταστάθηκαν οι δρόμοι αλλά μετά από λίγο έσκαψαν ξανά τους δρόμους για τον βιολογικό.

    Υπεύθυνος τότε ήταν ο Δημήτρης Βελούτσος επί δημαρχίας Μιχάλη Μαμάκου. Δεν ξέρω εάν φταίει εκείνη η Δημοτική Αρχή για τις κακοτεχνίες αλλά κάποιος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες.

    Και άλλες καλοκαιρινές σεζόν στο παρελθόν, ο ποταμός που οδηγεί στην παραλία του Αγίου Ισιδώρου στις αρχές Ιουνίου ήταν πλημμυρισμένος με βρομόνερα με αποτέλεσμα η πρόσβαση στην πλαζ να είναι δύσκολη και επώδυνη λόγο της δυσοσμίας.

    Αν χάσουμε και το μοναδικό πλεονέκτημα που έχουμε σε σχέση με άλλες περιοχές του νησιού;

    Απλά χάνουμε όλοι. Χάνει το Πλωμάρι. Ας ξυπνήσουν εκεί πάνω στον Δήμο.

  11. Ακριβώς Μαριάνθη. Και σκέψου ότι αυτά συνέβαιναν στο Πλωμάρι και τα βλέπαμε. Προφανώς συνέβαιναν σε όλα τα νησιά και σε όλη την Ελλάδα. Πως να μην φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα λοιπόν; Έχουν πανικοβάλει και τον κόσμο οι αλήτες. Έγινε μια έρευνα σε παιδάκια από 6 ετών και καταλαβαίνουν τα πάντα. Βλέπουν τον πατέρα τους και τη μάνα τους αγχωμένο κάθε μέρα και καταλαβαίνουν τα-πά-ντα. Σκέψου τα μεγαλύτερα. Οι 20 άρηδες δεν ξέρουν σε τι κοινωνία βγαίνουν. Οι μεγαλύτεροι δουλεύουν και δεν καταλαβαίνουν γιατί και για ποιον, και για πόσο θα αντέχουν ακόμα. Οι συνταξιούχοι; Με άλλα δεδομένα δουλεύανε μια ζωή και τώρα τους κοροϊδεύουν.
    Υ.Γ. Φοβάμαι τι θα γίνει στις εκλογές βέβαια.
    Ποιοι και πόσοι θα κυβερνήσουν;
    Μόνο το “κόκκινο φωτάκι στη πόρτα” θα μας λείπει σαν χώρα – στα σύνορα για να καταλαβαίνουν τι είμαστε…

    Με αφορμή τον “Jim” και τον “Ποταμό” έχω συζητήσει με τον admin του site τη δημιουργία μια θέσης στην σελίδα που ο καθένας θα μπορεί να γράψει ένα νέο από το Πλωμάρι. Ένα νέο που δεν αποτελεί άρθρο αλλά είναι 2-3 αράδες,10-20 λέξεις ενδιαφέρουσες για αυτούς που διαβάζουν. Ούτε free press έχουμε, (Η Γέρα έχει – που είσαι Στρατή; πάλι εσείς μπροστά), ούτε ραδιόφωνο. 2-3 ιστοσελίδες έχουμε που ένας αρμόδιος δεν έδωσε 100 ευρώ να βάλει ένα κουτάκι-μια διαφήμιση και να στηρίξει τα παιδιά. Επίσης κάποιος θα μπορεί να ρωτήσει κάτι και όποιος ξέρει απαντά.
    Μάθαμε λοιπόν και για την παραλία, μάθαμε και για τον βιολογικό και τα σκαψίματα.
    Όλα ρολόι πάνε σε αυτόν τον τόπο.

  12. Πέρασε σχετικά απαρατήρητο αλλά ίσως έχει σημασία.

    “Στην εναρκτήρια ομιλία του, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της που λαμβάνει χώρα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, τη Νέα Υόρκη, ο κ.Παπανδρέου τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι…

    α”υπάρχει ανάγκη διαρκούς εμβάθυνσης της παγκόσμιας συνεργασίας, με στόχο την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης στη βάση των κοινών, θεμελιωδών αξιών της δημοκρατίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης…”
    Eίπατε τίποτα;”

    Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/06/blog-post_1169.html

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΗΔΗ. ΖΟΥΜΕ “ΜΕΡΕΣ” ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ . ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ: ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ , ΠΛΗΜΥΡΕΣ , ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΗΦΑΙΣΤΙΩΝ , ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ , ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ , ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ , ΡΥΠΑΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ , ΕΙΤΖ , ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ , ΔΙΩΓΜΟΙ , ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ , 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ , ΛΟΝΔΙΝΟ , ΙΣΠΑΝΙΑ , ΠΟΛΕΜΟΙ ΙΡΑΚ , ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ , ΣΕΡΒΙΑ , ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ , ΘΡΙ ΜΑΙΛ ΑΙΛΑΝΤ(ΤΥΠΟΥ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ), ΤΣΟΥΝΑΜΙ ,ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ , 666 …….ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΜΑΥΡΙΣΩ ΑΛΛΟ ΤΗ ΨΥΧΗ
    ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ
    ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΓΡΑΦΕΣ.

  13. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗ 2η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΘΕΤΟΥ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΩΝ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΧΡΟΝΩΝ.

  14. Στον jim θα πρεπει να πω διαβασα αυτα που εγραψε κοιταξα εψαξα εμαθα και διαπιστωσα οτι δεν υπαρχουν σκατα στην παραλία.

  15. ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΞΕΣ ΚΥΡΙΕ ΓΕΩΡΓΙΟΥ;
    ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ 200 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑΜΕ;
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΝΟΗΣΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΩ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.

  16. Πιάσανε τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου με βερμούδα και ξανθιά καλλονή στην Ταϋλάνδη!..(?)
    http://press-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_1710.html

    ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
    τωρα που θα απογραφούν οι μισθοδοτούμενοι απο το δημόσιο (δηλαδή, απο όλους εμας),
    – θα απογραφούν και οι παπάδες και οι υπάλληλοι στα γραφεία αρχιεπισκοπής, ιδρυμάτων και μητροπόλεων;
    – ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ το μηνιάτικο, οι σπουδές, το αντικείμενο εργασίας, η διαδικασία πρόσληψης ;
    ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ;

  17. Jim εμένα ότι νέο γράψεις για το Πλωμάρι, ότι δεις γύρω σου και το πεις, λόγω έλλειψης τοπικής εφημερίδας, ραδιοφώνου, επίσημης ενημερωμένης ιστοσελίδας κλπ., με αφορά. Ελπίζω και άλλους 5-10 ανθρώπους.

    Andrea δεν με αφήνουν καθόλου αδιάφορο, χρόνια τώρα, όλα αυτά που λες στο σχόλιο 14. Όσο μπορώ διαβάζω και κουβεντιάζω με φίλους όλα αυτά. Σε μια εκδρομή στο μοναστήρι του Οσίου Παταπίου (φανατικός δεν είμαι – πίνω τον καφέ στην καφετέρια – πάω και εκεί) από το βιβλιοπωλείο που διατηρούν οι μοναχές αγόρασα ένα άσπρο βιβλίο. Δεν θα ξεχάσω πόσο επέμενε ο συγγραφέας ότι τα σημάδια οδηγούν στο 2012 σαν μια σημαντική, οριακή ημερομηνία για την ανθρωπότητα. Με αποδείξεις και στοιχεία. Και πριν βγει κάποιος και γελάσει και σχολιάσει, να πω ότι δεν έχω πρόβλημα να κουβεντιάζω 2 ώρες για τον χτεσινό αγώνα της Εθνικής με την Αργεντινή αλλά ας μου επιτρέψει να με (μας) απασχολούν κι άλλα πράγματα.

    Στρατή με εξέπληξε η αναφορά σου στο blog σου σε μένα. Χαμογέλασα, πήγα να συγκινηθώ, μ’ άρεσε. Και σκέφτομαι. Αφού υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι που αντιστέκονται και πολεμούν την ελαφρότητα γύρω τους με το λόγο τους, ακόμα και μ’ ένα χαμόγελο που μπορεί να είναι και το δυνατότερο όπλο, άνθρωποι που αναζητούν την ομορφιά ακόμα και στο ασήμαντο, μήπως αυτός ο κόσμος έχει ελπίδα για να πάει λίγο παραπέρα, λίγο παρακάτω, λίγο πιο μπροστά;

  18. Μπάμπη μαζί με την “εκκλησία” (που εν μέρη συμφωνώ μόνο, γιατί υπάρχουν και σωστοί άνθρωποι που υπηρετούν το Θεό) ελπίζω να μην ισοπεδώνεις και τη θρησκεία μας. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Άλλο η εφαρμογή του νόμου και της τάξης, άλλο οι κακοί δικηγόροι και η κακή αστυνομία. Άλλο η παιδεία, άλλο οι κακοί δάσκαλοι. Άλλο η ιδέα και η αξία που προϋπάρχει και άλλο ο κακός λειτουργός της.

  19. – ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ το μηνιάτικο ΚΑΘΕ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, οι σπουδές του, το αντικείμενο εργασίας του, η διαδικασία πρόσληψής του ;
    ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!
    ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΙ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ!
    ΑΛΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ!

  20. …και το ωράριό του-βεβαίως και τα “τυχερά” του…

  21. …αλλιώς, κατά πως πάμε, θα γελάν κι οι ΖΟΥΛΟΥ με τα κουβαρνταλίκια μας και την κατάντια μας (μπορεί ήδη να γελάν οι συμπαθέστατοι κι αγαπητοί … της ζούγκλας)…

    http://www.youtube.com/watch?v=xL7kgLqtGCE

  22. Συμφωνώ απόλυτα με το 23. Άντε να δούμε πόσοι χαραμοφάιδες χωρίς κανένα τίτλο σπουδών παρά μόνο κουνώντας τη σημαία μπήκαν στις υπηρεσίες και κοροϊδεύουν την κοινωνία, αφήνοντας τα γραφεία τους για να κάνουν τις πρωινές τους αγορές(ε! να μην πάρουν τη φρέσκια πραγμάτια κάθε πρωί!!) ή πάνε εν τέλει όποτε θέλουν και φεύγουν τηρώντας το δικό τους ωράριο. Κι όλα αυτά τα ανέχεται η κοινωνία και τα πληρώνει. Δεν τολμάς να πας σε κάποιες υπηρεσίες από τέτοιους αστοιχείωτους στελεχωμένους και με το θράσος που τους διακρίνει σε έχουν στην αναμονή λες και είναι χωράφι του πατέρα τους η κάθε υπηρεσία. Αυτά κι άλλα μας έφεραν σε τούτο το χάλι. Τώρα ας πληρώνουμε όλοι.
    (Ντρέπομαι και που το λέω αλλά ξέρω άτομο που μπήκε στο δημόσιο κουνώντας τη σημαία και αμοίβεται με πολύ περισσότερα από πτυχιούχους. Και να΄ταν μόνο αυτή η περίπτωση…Υπάρχουν άτομα που στενάζουν στον ιδιωτικό τομέα με πτυχία και παραπτυχία για να κρατηθούν στη δουλειά κι έχεις τους μερικούς εξυπνάκηδες που με τα τσάμπα μπήκαν στο δημόσιο γιατί ήταν καλά παιδιά και κολλούσαν αφίσες να κοροϊδεύουν την κοινωνία…) Άμα υπάρξει αξιοκρατία καμιά φορά τα λέμε…

  23. Και στο Πλωμάρι πρόσφατα σε υπηρεσία, υπάλληλος είχε όρθια τη μητέρα μου την ώρα της δουλειάς, για να μιλήσει για τουλάχιστον 10 λεπτά στο τηλέφωνο για το φλέγον και υπέρτατο ζήτημα των επικείμενων αγορών από το σούπερ μάρκετ.

    “Τι να κάνω βρε Γιάννη… περίμενα…” μου είπε το βράδυ στο τηλέφωνο…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here