Home Άρθρα Το εκκλησάκι του Αγίου Μόδεστου προστάτη των ζώων στην περιοχή “Λημνί”

Το εκκλησάκι του Αγίου Μόδεστου προστάτη των ζώων στην περιοχή “Λημνί”

1713
1

Μετά από επιθυμία αναγνωστών, δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο μαζί με φωτογραφίες, από την εκκλησία του Αγίου Μόδεστου, προστάτη των ζώων, που βρίσκεται στην περιοχή “Λημνί”: Σε μια όμορφη περιοχή του Πλωμαρίου  που ονομάζεται “Λημνί” στέκει το εκκλησάκι προς τιμήν του προστάτη των ζώων Αγίου Μόδεστου.

Η εκκλησία του Αγίου Μόδεστου είναι το ζωντανό όνειρο κάποιων πολιτών του Πλωμαρίου που παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, προσέφεραν και δούλεψαν επίμονα και με περίσσιο μεράκι για την ολοκλήρωσή του.

Στον τόπο μας, τα ζώα, η φροντίδα τους και τα οφέλη τους είναι ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους κι εκείνοι με ευγνωμοσύνη τιμούν και προσκυνούν τον Άγιο Μόδεστο, προστάτη των ζώων.
Η εορτή του Αγίου είναι στις 16 Δεκεμβρίου, όποτε και τελείται Θεία Λειτουργία, ενώ η ιερά πανήγυρις στο Πλώμάρι έχει καθιερωθεί να γίνεται κάθε Λαμπροσάββατο, την ημέρα που είχε ολοκληρωθεί το χτίσιμο του ναού.

Η περιοχή ‘’Λημνί’’ στην οποία βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Μόδεστου είναι προσβάσιμη και με όχημα.

Φωτογραφίες

agios-modestos1

agios-modestos2

agios-modestos4

agios-modestos5

agios-modestos6

agios-modestos9

agios-modestos11

agios-modestos15

agios-modestos-eikona

agios-modestos-eikona2

agios-modestos-eikones

agios-modestos-folia

agios-modestos-kabana

agios-modestos-keri

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.”ΕΝΑ ΚΕΡΙ “ΣΕ ΕΝΑ ΕΞΩΚΛΗΣΣΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΟ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΟΔΕΣΤΟ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΟ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here