Home Ενημερώσεις Χοιρινές μπριζόλες με χυμό νερατζιού

Χοιρινές μπριζόλες με χυμό νερατζιού

980
1

Μια συνταγή από το Lesvoskitchen.gr Οι Πλωμαρίτες γνωστοί για τα καλομαγειρεμένα πιάτα τους δεν θα μπορούσαν να μην ασπαστούν τα της παράδοσης του τόπου τους που τόσο λατρεύουν ανήμερα Χριστούγεννα…Μόλις ολοκληρωθεί η λειτουργία τρέχουν στα σπίτια τους για να βάλουν τα κάρβουνα στα μαγκάλια…

Το εορταστικό γεύμα μονοπωλείται από φρέσκες χοιρινές μπριζόλες ψημένες ιεροτελεστικά στα μαγκάλια που καίνε ώρες έξω στις αυλές…Ντόπιο χοιρινό κρέας με άρωμα που αναδύεται από κάθε νοικοκυριό ανοίγει την όρεξη από πολύ νωρίς…Το μυστικό όμως δεν βρίσκεται μόνο στο καλό ψήσιμο αλλά και στη..μαρινάρα….Όπως μας αναφέρει η κ. Σουλτάνα Κ. “τα χρόνια εκείνα το κρέας ήταν του καθενός. Ήταν όλα τόσο αγνά και αφράτα που δεν είχε ανάγκη το πιάτο από τίποτα σε συνοδευτικό και περίτεχνες μαρινάρες για να νοστιμίσει. Ήταν λουκούμι που λέμε από μόνο του”…Και συνεχίζει λέγοντας: “Το μόνο που συνόδευε τις φρεσκοψημένες μπριζόλες ήταν ροδέλες κρεμμυδιού ψημένες και αυτές στο μαγκάλι και βέβαια αντί για λεμόνι ή οτιδήποτε άλλο χυμός φρέσκου νερατζιού. Αυτό αποτελεί για τους Πλωμαρίτες το εορταστικό πιάτο ανήμερα των Χριστουγέννων ενώ το επίσης παραδοσιακό “σελινάτο” ακολουθούσε την επόμενη μέρα”….

Πηγή: www.lesvoskitchen.gr

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. ΟΚΤΩ ΤΟ ΠΡΩ’Ι ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ.ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΣΤΑ ΜΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΕΜΜΥΔΙΩΝ ΣΟΥ ΤΡΥΠΑΓΕ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΣΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΧΤΑΡΑ ΝΑ ΤΑ ΓΕΥΤΕΙΣ.ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΗΜΕΡΕΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΓΩΝΙΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΔΥΣΕΥΡΕΤΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.ΑΥΤΟΣ Ο ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΟΣ ΧΥΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΤΙΝΑΖΕ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΗΜΕΝΩΝ ΚΡΕΜΜΥΔΙΩΝ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ.ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΩΊΝΟ ΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΟ “ΣΙΛΛΝΑΤΟΥ”ΔΗΛ.ΣΕΛΙΝΟ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΑΥΓΟΚΟΜΜΕΝΟ ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΥΜΟ ΝΕΡΑΤΖΙΟΥ ΑΝΤΙ ΛΕΜΟΝΙΟΥ.ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΕΙΧΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΣΑΝ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here