Home Αθλητικά ΑΕΛΚ – Εργοτέλης 0-0, παράπονα για τη διαιτησία από την ομάδα της...

ΑΕΛΚ – Εργοτέλης 0-0, παράπονα για τη διαιτησία από την ομάδα της Λέσβου

558
0

Με ισοπαλία έκλεισε η χρονιά και ο πρώτος γύρος στην παρθενική συμμετοχή της ΑΕΛΚ στην Α’ Εθνική ή Super League όπως ονομάζεται κανονικά. Το παιχνίδι όπως εξελίχτηκε ήταν ματς κέντρου, με μοιρασμένη την κατοχή μπάλας και η ΑΕΛΚ κυρίως είχε τον έλεγχο στο δεύτερο ημίχρονο.

Λίγα λόγια για την εξέλιξη του παιχνιδιού: Ο Εργοτέλης είχε κάποιες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με πιο χαρακτηριστική αυτή όπου στο 33΄ όταν ο Ρομάνο σούταρε και η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Σιδεράκη. Στο 44′ η ΑΕΛΚ έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία της, όταν ο Περόνε κινούμενος από αριστερά μπήκε στην μεγάλη περιοχή του Εργοτέλη, σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη Ζαχαρίας Καβουσάκης με διπλή προσπάθεια κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 48′ δεν σφυρίχτηκε φάουλ υπέρ της ΑΕΛΚ λίγο έξω από την μεγάλη της περιοχή, με αποτέλεσμα στην εξέλιξη της φάσης παραλίγο να μπει αυτογκολ από κεφαλιά του Αναστασιάδη, που απέκρουσε προσπάθεια των παιχτών του Εργοτέλη, η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Στο 51′ ο Εργοτέλης έχασε ακόμα μια κλασική ευκαιρία με κεφαλιά του Διμαντάκου που κατέληξε άουτ. Στο 59′ ο Dos Andos πέρασε στη θέση του Γιονάν Γκαρσία ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο. Στο 69΄ ξανά ο Διαμαντάκος χάνει μεγάλη ευκαιρία κάνοντας εξ επαφής τακουνάκι προς την εστία μετά από σέντρα από τα αριστερά, με τον Σιδεράκη ακόμα μια φορά να κρατά το μηδέν αποκρούοντας τη μπάλα. Στο 70′ ο Ντάμπος πέρασε στη θέση του Λεοζίνιο που ήταν επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του και δεν μπόρεσε να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Στο 76′ έγινε η τρίτη και τελευταία αλλαγή για την Καλλονή με τον Καζάκη να παίρνει τη θέση του Μανούσου. Και φτάνουμε στο 76′ όπου ο Ντος Αντος ανατράπηκε από τον Σαρρή εντός της μεγάλης περιοχής του Εργοτέλη και ο διαιτητής λανθασμένα δεν σφύριξε πέναλτι.

Οι φίλαθλοι της ΑΕΛΚ αποδοκίμασαν τον διαιτητή Μήτσιο για πολλές αποφάσεις του. Ο Γιάννης Ματζουράκης στη συνέντευξη αρχικά ευχαρίστησε τους φιλάθλους της ομάδας για την στήριξη τους στο πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και συνεχάρη τους παίχτες του που υπό αντίξοες συνθήκες έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν 19 βαθμούς, όσον αφορά τη διαιτησία, τόνισε ότι η ομάδα χρειάζεται σεβασμό δείχνοντας ξεκάθαρα τη δυσαρέσκεια για τον τρόπο που σφύριξε ο σημερινός διαιτητής και ειδικά για τη φάση του πέναλτι που δεν δόθηκε στον Dos Andos σχολιάζοντας το, είπε ότι σε άλλες ομάδες δίνεται στην ΑΕΛΚ όχι και ότι είναι η πρώτη φορά που κάνει παράπονα για τη διαιτησία!

Ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της ομάδας κ. Στράτης Σεφτελής μας ενημέρωσε ότι ο Γιονάν Γκαρσία τη στιγμή της συνέντευξης τύπου βρισκόταν έξω από το χειρουργείο και προφανώς ο τραυματισμός του είναι σοβαρός και τέλος μας είπε ότι σήμερα κόπηκαν μόλις 100 εισιτήρια.

Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Ντος Αντος, αγωνιζόμενος ως αλλαγή είχε πολύ καλή απόδοση με αποκορύφωμα το πέναλτι που θα έπρεπε να δοθεί υπέρ του, αλλά και τις επελάσεις του από το δεξί άκρο με τις οποίες αναστάτωσε την άμυνα του Εργοτέλη.

Από τα επίσημα του ΟΑΚΑ παρακολούθησε την αναμέτρηση ο πρώην προπονητής την ΑΕΛΚ κ. Μπάμπης Τεννές.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο νέος χρόνος να βρει την ΑΕΛΚ το συντομότερο δυνατό στην έδρα της στη Μυτιλήνη.

Και σε αυτή την αγωνιστική το Plomarinews.gr μαζί με το Lesvospost.com, ήταν τα δύο από τα τρία μόνο εκ Λέσβου Μ.Μ.Ε. που έδωσαν το παρόν στα δημοσιογραφικά θεωρεία του ΟΑΚΑ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΕΛΚ(Γιάννης Ματζουράκης): 1. Σιδεράκης, 14. Αναστασιάδης, 5. Λεάντρο, 33. Ποντάνι, 12. Χωριανόπουλος, 25. Μαρσέλο, 26. Γιούκαρης, 10. Λεοζίνιο(70′ Ντάμπος), 9. Μανούσος(76′ Καζάκης), 16. Γιονάν Γκαρσία(λ.τ. 59′ Ντος Αντος), 20. Περόνε

Εργοτέλης(Γιάννης Πετράκης): 31. Καβουσάκης, 24. Πίτσος, 89. Σαρρής, 12. Καρντόσο, 10. Μπουχαλάκης, 17. Τζανακάκης, 6. Αλβάρο Μέϊα, 39. Μπατιμπανγκά, 23. Αναστασάκος, 8. Ρομάνο, 16. Διαμαντάκος

Το βίντεο με τις καλύτερες φάσεις και από κάτω ακολουθούν φωτογραφίες.

Φωτογραφίες από τον αγώνα:

aelk-ergotelis-tenes

aelk-ergotelis-xoriano

aelk-ergotelis.garcia

aelk-ergotelis-diamandakos

aelk-ergotelis-eksedres

aelk-ergotelis-faoul2

aelk-ergotelis-faoul

aelk-ergotelis-garcia2

aelk-ergotelis-garcia

aelk-ergotelis-gioukaris

aelk-ergotelis-karta

aelk-ergotelis-leo

aelk-ergotelis-manousos2

aelk-ergotelis-manousos

aelk-ergotelis-organomenoi

aelk-ergotelis-perioxi1

aelk-ergotelis-perioxi2

aelk-ergotelis-perone

aelk-ergotelis-sentra

aelk-ergotelis-varvagiannis

aelk-ergotelis-xoriano2

aelk-ergotelis-allagi1

aelk-ergotelis-allagi

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here