Home Άρθρα Άρθρο του Κώστα Μουτζούρη για την καθυστέρηση αναθεώρησης του Καλλικράτη

Άρθρο του Κώστα Μουτζούρη για την καθυστέρηση αναθεώρησης του Καλλικράτη

454
0

Το παρακάτω άρθρο του συμπατριώτη μας Κώστα Μουτζούρη λάβαμε σήμερα με τίτλο:”TABULA “CALLICRATICA” INCOGNITA” Ακριβώς έξι μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές και η μεγάλη σε επιφάνεια νήσος Λέσβος δεν γνωρίζει ακόμη τον “μεταΚαλλικρατικό” χάρτη της, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις, ότι η διαίρεση της σε περισσότερους του ενός Δήμους θα είχε συντελεστεί προ του τέλους του 2012. Θα είναι 3 ή 4 ή 2 ή … 13 οι νέοι Δήμοι; Βρισκόμαστε τώρα στα τέλη του 2013 και ακόμη είμαστε στις διαβεβαιώσεις, ότι ο νέος χάρτης θα ολοκληρωθεί «συντόμως».
Η ανάληψη της διοικήσεως ενός Δήμου απαιτεί μακρά και σοβαρή προετοιμασία, οργάνωση, σύμπηξη ομοιογενούς ομάδας τόσο από άξιους ανθρώπους απηλλαγμένους κακών βαρών παρελθόντος, όσο και από στελέχη πεπειραμένα. Διερωτώμαι αν θα υπάρξει χρόνος στους νέους δήμους της Λέσβου για την προετοιμασία ή οι εχέφρονες και ικανοί θα απογοητευθούν και δεν θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον; Δεν διανοούμαι, ότι υπάρχει πιθανότητα τώρα να μην υλοποιηθεί η διαίρεση. Ελπίζω να γίνει άμεσα.

Κ. Ι. Μουτζούρης

*Μέχρι στιγμής ακούγεται ότι ο Κώστας Μουτζούρης θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, με επικρατέστερη την περίπτωση να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here