Home Άρθρα Πρόταση για τη δημιουργία σωματείου με τίτλο: «Φίλοι για την δημιουργία και...

Πρόταση για τη δημιουργία σωματείου με τίτλο: «Φίλοι για την δημιουργία και λειτουργία πύλης Σέγκεν Πλωμαρίου»

812
10

Γράφει ο Μανώλης Αρμενάκας. Επειδή εδώ και δύο χρόνια περίπου καρκινοβατεί ένα από τα μέγιστα έργα πνοής για την Πόλη του Πλωμαρίου και για το ευρύτερο νότιο τμήμα του νησιού μας, το οποίο θα βγάλει από το τέλμα το τόπο μας, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θα φέρει κόσμο, και γενικότερα είναι βέβαιο ότι θα φέρει ανάπτυξη στο τόπο, καθιστώντας εν τοις πράγμασι το Πλωμάρι πόλο έλξης και κέντρο τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης του νησιού.

Επειδή όλοι οι Πλωμαρίτες έχουμε άγνοια για την πρόοδο του θέματος και παράλληλα αδυνατούμε, παρότι επιθυμούμε, να παρέχουμε χείρα βοηθείας στην προώθηση της ιδέας, στην ενεργοποίηση και πίεση των αρμοδίων υπηρεσιών, υπουργείων και φορέων τοπικής και πανελλήνιας εμβέλειας, ώστε να δημιουργηθεί, αποφασισθεί και λειτουργήσει Πύλη Σέγκεν στο Πλωμάρι.

Επειδή όλοι οι Πλωμαρίτες μπορούν και θέλουν συμβάλλουν με το υστέρημα τους στην πρόοδο του τόπου μας , ώστε να απεμπλακεί το θέμα από οικονομικά βαρίδια που προβάλλονται καθημερινά όπως π.χ. περιβαλλοντική μελέτη για το λιμάνι, αξίζει δε να προσπαθήσουμε οι ίδιοι για κάτι που μας αφορά, χωρίς να αφήνουμε τη πρόοδο του θέματος σε πολιτικές υποσχέσεις και εκλογικές συγκυρίες, δεδομένου ότι πρόκειται για υπόθεσης ζωής του Πλωμαρίου.

Καλώ όλους όσους επιθυμούν, στην δημιουργία και σύσταση σωματείου με αποκλειστικό σκοπό και στόχο την προώθηση ενεργειών, την ανάληψη πρωτοβουλιών, την άσκηση πίεσης όπου δη, για την δημιουργία Πύλης Σέγκεν Πλωμαρίου, με την επωνυμία «Φίλοι για την δημιουργία και λειτουργία πύλης Σέγκεν Πλωμαρίου», ώστε να υπάρξει άμεση ενέργεια και ανάληψη πρωτοβουλιών για την όσο το δυνατόν συντομότερα λειτουργία της πύλης εισόδου στο Πλωμάρι, είτε με ανάληψη της δημιουργίας φακέλου για την πύλη, είτε για την χρηματοδότηση όποιων επιμέρους έργων χρειαστούν.
Αναλαμβάνω να παρέχω δωρεάν κάθε νομική βοήθεια απαιτηθεί για την σύσταση του σωματείου το οποίο κατά νόμον πρέπει να συσταθεί το συντομότερο.
Καλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να προσφέρουν ακόμη και με την επαγγελματική τους ιδιότητα στην ευόδωση του σκοπού να έλθουν σε επαφή μαζί μου για την άμεση ενεργοποίηση του σωματείου.

(email: armenakm@otenet.gr ——- τηλ: 6971890526)

Μανώλης Αρμενάκας

Facebook comments:

10 COMMENTS

  1. Ορθές οι επισημάνσεις του φίλου Μανώλη Αρμενάκα, για την έντονη δραστηριοποίηση και συστράτευση των Πλωμαριτών, με σκοπό την άσκηση πίεσης για την δημιουργία Πύλης Σέγκεν. ΄Ομως η πρόταση στην οποία καταλήγει, της δημιουργίας δηλαδή ενός συλλόγου, που θα έχει αποκλειστικά αυτόν τον σκοπό, κινείται νομίζω σε λάθος κατεύθυνση, γιατί απλώς διασπά τις δυνάμεις, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν κινητοποιηθεί, στο πάντα μάλλον αδιάφορο Πλωμάρι.
    και αναφέρομαι στον Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου, που έχει ήδη δώσει δείγματα της πολιτικής που θα ασκήσει, που έχει συσπειρώσει έναν σημαντικό αριθμό Πλωμαριτών και που έχει ήδη καταφέρει πράγματα που πριν μερικούς μήνες ήταν αδιανόητα.
    Και γνωρίζω πως στο καταστατικό του, περιλαμβάνονται και αυτές οι δράσεις και αυτές οι προοπτικές.
    Αντί λοιπόν να συζητούμε για την δημιουργία νέων φορέων, ανάγκη πάσα να πλαισιώσουμε τους υπάρχοντες, να τους ενισχύσουμε, να τους ισχυροποιήσουμε και κυρίως να τους κάνουμε όσο πιο πλατείς και ανοιχτούς μπορούμε, για να δώσουμε την ευκαιρία στο Πλωμάρι, να διεκδικήσει δυνατό και ενωμένο, όσα του έχουν στερήσει ή σκοπεύουν να του στερήσουν.
    Με την ευκαιρία να ανακοινώσω, ότι στα τέλη Ιουνίου η “Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος”, διοργανώνει έκθεση φωτογραφιών των έργων κατασκευής του λιμανιού μας.
    Καλέσαμε τον Γ.Γ. λιμενικής πολιτικής, συντοπίτη μας Κώστα Μουτζούρη να μιλήσει.
    Προετίνουμε και καλούμε όσους έχουν προτάσεις, ιδέες, σχέδια, γύρω από την μελλοντική εξέλιξη του λιμανιού, να μας ενημερώσουν, να περιληφθούν στο πρόηγραμμα της εκδήλωσης και να μετατρέψουμε την έκθεση σε ημερίδα διεκδίκησης των όσων ανήκουν και πρέπει να δοθούν στο μοναδικό λιμάνι του νησιού, που και για μόνο το λόγο ότι είναι απολύτως τεχνητό, πρέπει να τύχει ειδικής προστασίας.

  2. Από όσο γνωρίζω ο λιμένας Πλωμαρίου διέθετε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την κατασκευή της μαρίνας. Ίσως αυτή θα πρέπει να επικαιροποιηθεί. Όσον αφορά την εκπόνησή μιας νέας μελέτης από πρωτοβουλία ιδιωτών δεν γνωρίζω αν αυτή μπορεί να καταστεί αποδεκτή από το κράτος. Ως προς αυτή την κατεύθυνση, το οικονομικό κόστος μιας νέας μελέτης θα μπορούσε να λυθεί μέσω της διοργάνωσης μιας μορφής αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, η οποία πέραν του οικονομικού κόστους που θα απαιτείται θα έλυνε και περισσότερα άλλα ζητήματα (βλέπε μια ανάπλαση του συνολικού θαλάσσιου μετώπου της πόλης)…

  3. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΟΣ ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΕΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ,ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ κ,ΑΡΜΕΝΑΚΑ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕΤΕ,

  4. Κύριε Μανώλη, πριν λίγο καιρό “κράζατε” τον εθελοντισμό!

  5. Μανώλη έφαγες πόρτα όπως βλέπεις. Να δώσεις το παρόν στην ανοιχτή λαϊκή συνέλευση του Φορέα για τα προβλήματα του Πλωμαρίου την Πέμπτη…

  6. Oσο είναι ανοιχτή λαική συνέλευση μια συζήτηση που διοργανώνει ο φορέας “ανάπτυξης”,άλλο τόσο είσαι και εσύ Αναρχικός ΕΑΜΙΤΗΣ.

  7. Σύντροφε anonymous με παρεξήγησες, εγώ ειρωνικά το είπα.

  8. Αγαπητέ φίλε Ξενοιφώντα, λόγω εργασίας δεν πρόλαβα να σε διαβάσω και να ανακαλύψω τη νέα σου ιδιότητα του εκπροσώπου τύπου του Γαβρίλου. Νέες μέρες δόξας σε/σας περιμένουν στις συναντήσεις που θα έχετε με το φίλο σας το Δήμαρχο Βουνάτσο που εδώ και τρία χρόνια, αφού κατήντησε “αχλιά τσι σκουν” το Πλωμάρι, σας τραβάει λίγο το αυτί και κάθεστε προσοχή μπροστά του. Αυτή είναι η πολιτική που ακολουθεί ο φορέας “του σκύβειν”; Και απ’ τηνάλλη ο έτερος Γενικός Γραμματέας κος Μουτζούρης ο οποίος αναβαθμίστηκε ή υποβαθμίστηκε- διίστανται οι απόψεις- ο οποίος εάν θυμάμαι καλά στη σύσκεψη που κάναμε πριν ένα χρόνο στο Δημαρχείο, μόνο τα μπετά δεν είχε μαζί του να τα ρίξουμε εκείνη την ώρα στο λιμάνι για το ντόκο. Θυμάμαι τα σχέδια και τις μελέτες που είχε απο το 2000. Που είναι οι υποσχέσεις του για δύο έργα στο λιμάνι και 100.000€ για σχοινιά, κάβους κλπ; Έτσι λοιπόν θέλετε να πορευτείτε και για τη πύλη εισόδου που είναι ακόμη σε εμβρυακό στάδιο, με το καρότι όπως αρέσκεται να λέει ο Γαβρίλος; Εγω αγαπητέ Ξενοφώντα, δεν φιμώνομαι και αυτά που λέω τα κάνω η δε δύναμη μου προέρχεται πλέον και από την πλειονότητα των Πλωμαριτών σύμφωνα με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Και όπως έχω πει για να μην αγχώνεστε εκεί στο φορέα, δεν προτίθεμαι να κατέβω για Δήμαρχος. Θα αφήσω αυτή τη δόξα σε άλλους. Μου αρκεί που το Πλωμάρι ακούστηκε σήμερα στη Βουλή για άλλη μια φορά. Και για να τελειώνουμε με το θέμα της πύλης. Το Πλωμάρι έχει μηχανικούς ικανότατους, δικηγόρους μέγιστους, ανθρώπους σε όλα τα φάσματα της ζωής ικανούς να φέρνουν αποτελέσματα.Δεν έχουμε ανάγκη κανένα δήμαρχο και κανένα αβγό χουρίς κουρκό. Να μαζευτούμε ως Πλωμαρίτες αφήνοντας τα εγώ (που καθένας μας έχει κιλά πάνω του) να ενεργήσουμε προς επίτευξη του σκοπού, δυναμικά, αύριο. Αυτός ήταν ο λόγος για τη δημιουργία του συλλόγου.Αλοίμονο εάν έβγαινε είτε ο Θεοδωρίδης είτε εγώ ή κάποιος άλλος κάθε μέρα στις εφημερίδες όπως κάνει ο κοινός μας φίλος και το διαφίμίζαμε. Τώρα θάχαμε εγκυκλοπαίδεια. Αναμένω νέα σου.

  9. Kατ’ αρχήν με προσβάλει βάναυσα ο χαρακτηρισμός “εκπρόσωπος τύπου του Γαβρίλου”.
    Δεν υπήρξα ποτέ εκπρόσωπος κανενός, αλλά έχω την δυνατότητα και τη δύναμη, να λέω ευθαρσώς τη γνώμη μου, πάντοτε και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Και είπα, πως ένας φορέας αρκεί, υπό την προϋπόθεση πως μας ενώνει όλους, για να διεκδικήσει όλα όσα δικαιούται το Πλωμάρι. Χρειαζόμαστε συσπείρωση δυνάμεων και όχι διασκορπισμό.
    Με προσβάλει επίσης, η άποψή σας κ. Αρμενάκα ότι τα έχω (μαζί με τον Γαβρίλο) βρει με το Δήμαρχο και πάω να παίξω το παιχνίδι του. Αφού ξέρεις καλά, ότι και τον καταγγείλαμε δημόσια για τις διακρίσεις που εφαρμόζει, για το γεγονός ότι δεν μας επιτρέπει να σώσουμε το κτίριο της Λέσχης, με συμψηφισμό των μισθωμάτων, για το ότι μας χρωστά λεφτά από την αγορά βιβλίων. Και ως προς εμένα και το δ.σ. της Λέσχης, προσπαθούμε με τον δυνατό ηπιότερο τρόπο να απεμπλακούμε από αυτή την ιστορία.
    Επειδή ΄όμως εμπλέκεις στην συζήτηση και την υπερψήφισή σου από τους Πλωμαρίτες ως υποψήφιος βουλευτής- και ο δήμαρχος ψηφίστηκε από τους Πλωμαρίτες, που τελικά δεν σημαίνει τίποτα και τους μέγιστους δικηγόρους, θα έλεγα σε όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά, λίγη μετριοφροσύνη δεν βλάπτει.
    Από λόγους αρχής και ιδεολογίας είμαι υπέρ των συμπράξεων και συνεργασιών, για το καλό του τόπου.΄
    Άλλωστε χρόνια κατηγορούμαι κι εγώ, ότι οι πράξεις μου και η δράση μου τείνουν στην ανάληψη εξουσίας. Την οποία, όποτε απόκτησα, την απεμπόλησα, όταν διαπίστωσα ότι δεν βοηθούσε ούτε εμένα, ούτε τον τόπο.
    Εν πάση περιπτώσει, μπορείς κι εσύ να δραστηριοποιηθείς-εθελοντικά- σε όποιον τομέα επιθυμείς και ο χρόνος θα δείξει τι ακριβώς ο καθένας επιδιώκει.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here