Home Άρθρα Άρθρο με αφορμή τις Ψεύτικες Υποσχέσεις για Αλλαγή του Καλλικράτη

Άρθρο με αφορμή τις Ψεύτικες Υποσχέσεις για Αλλαγή του Καλλικράτη

807
2

Εχθές λάβαμε ένα δελτίο τύπου από τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”, που πληροφορεί το Λεσβιακό λαό για τις προθέσεις της κυβέρνησης για την ενδεχόμενη αλλαγή του Καλλικράτη στη Λέσβο και τη δημιουργία περισσότερων δήμων από τον ένα που υπάρχει τώρα.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό δελτίο τύπου και την απάντηση του υπουργού εσωτερικών σε κοινή ερώτηση του κ. Τέρενς Κουίκ και της κας Χρυσοβελόνη.

Άρθρο-σχόλιο του Plomarinews: Μας τάζουν εδώ και μήνες την δημιουργία τριών ή πέντε δήμων. Η κοινωνία του Πλωμαρίου και όλης της Λέσβου θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα. Εδώ και μερικούς μήνες ακούγεται ότι η θητεία των τωρινών Δημάρχων θα παραταθεί, διότι η χώρα όπως μας λένε δεν είναι σε θέση να πηγαίνει σε εκλογές κάθε λίγο και λιγάκι και οι Δημοτικές και Περιφερειακές θα γίνουν μαζί με τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Θα πρέπει αρχικά να έχουμε κοινή γραμμή και ομοψυχία, τουλάχιστον εδώ στο Πλωμάρι που είμαστε από τις περιοχές που έχει βλάψει περισσότερο ο Καλλικράτης. Εξετάζοντας όλα τα σενάρια θα πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Θέλουμε απλώς υποψήφιους-πιόνια που δεν θα έχουν αρμοδιότητες και θα ρίχνουν την ευθύνη στους προηγούμενους; Αυτοδιοικητικούς που δεν θα προασπίζουν τα συμφέροντα του Πλωμαρίου; Θέλουμε την κοροϊδία ότι δεν υπάρχουν χρήματα; Θέλουμε παλιάς κοπής πολιτικούς που μας έχουν φτάσει στον πάτο;

Θα πρέπει να αποφασίσουμε κατά τη γνώμη μου, μέσα από λαϊκές συνελεύσεις, χωρίς όμως πολιτική απόχρωση αν θα προχωρήσουμε ξανά σε δυναμικές κινητοποιήσεις και σε ενδεχόμενη αποχή όπως είχε συζητηθεί παλιά: Κανένας Υποψήφιος από το Πλωμάρι και κανένας να μη πάει να ψηφίσει στις εκλογές εάν δεν αλλάξει ο Καλλικράτης.

Θα πρέπει επίσης να τιμωρηθούν στις κάλπες τα άτομα τα οποία θα ζητήσουν την ψήφο μας χωρίς να έχουν αγωνιστεί προηγουμένως για την αλλαγή του χωροταξικού, ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

Είναι γνωστό ότι τα δυο κόμματα Πασοκ-ΝΔ σχεδίασαν και υποστήριξαν από την αρχή αυτόν τον νόμο και τελικά τον εφάρμοσε το Πασοκ και τον διατηρεί ανεπηρέαστο η ΝΔ.

Το σχετικό δελτίο τύπου και ακολουθεί η απάντηση του υπουργού εσωτερικών:

Μετά και την τελευταία απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη σε κοινή ερώτηση των Βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων κας Χρυσοβελόνη και κ. Κουίκ, επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι φόβοι μας περί ‘’ναυαγίου’’ στην υπόθεση της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Λέσβου.

Οι προ διετίας υποσχέσεις του σημερινού Πρωθυπουργού και οι διαβεβαιώσεις του συντοπίτη μας Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για τη δημιουργία νέων Δήμων στη Λέσβο μετετράπησαν σε «ενδεχόμενη ανάληψη πρωτοβουλίας»..
Η εκ των ων ουκ άνευ λύση για το μεγαλύτερο πρόβλημα του νησιού μας συνεχώς αναβάλλεται , αφού το αρμόδιο Υπουργείο «σταθμίζει ( ακόμη) το βαθμό ωριμότητας των όποιων αλλαγών» και παράλληλα υποτιμά τη νοημοσύνη των 80.000 κατοίκων της Λέσβου..

Η αγανάκτηση των κατοίκων της Λέσβου, τα ατέλειωτα προβλήματα, οι συνεχιζόμενες παραιτήσεις αιρετών στο Δήμο Λέσβου φαίνεται πως δεν συγκινούν τους, παροικούντες την Ιερουσαλήμ , βουλευτές της Λέσβου που τηρούν σιγή ιχθύος επί του θέματος..

Είναι βέβαιο λοιπόν πως τα “ἔπεα πτερόεντα” θα συνεχίζονται έως τη στιγμή που ο Λεσβιακός λαός θα αποφασίσει να απαλλαγεί δια παντός τόσο από το στενό κοστούμι του Καλλικράτη που οι κύριοι Ραγκούσης και Σηφουνάκης έραψαν, ο κ. Βογιατζής ευλόγησε και ο κ. Σαμαράς αποφάσισε πως θα πρέπει να το φοράμε για πάντα, όσο και απ’ αυτούς που επανειλημμένα τον κορόιδεψαν..

Η απάντηση του υπουργού εσωτερικών.

apantisi-kallikratis

Facebook comments:

2 COMMENTS

  1. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙΤΕ ΠΑΛΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ
    ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ..ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΛΩΜΑΡΙΤΩΝ
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΛΙΑ..

  2. Γιατί ανησυχείτε βρε παιδιά. Αφού ο, γνωστός επαναστάτης, δήμαρχος, γέννημα-θρέμα του Πλωμαρίου, υποσχέθηκε πως θα διενεργήσει δημοψήφισμα για να ακουσθεί η φωνή του λαού, που θα δώσει και το εναρκτήριο λάκτισμα, για πλήρη και ολοσχερή κατάργηση του Λεσβοκτόνου Καλλικράτη.
    Ούτε τρία χρόνια δεν πέρασαν από την εκλογή του. Ως τα επόμενα 20 χρόνια, έχετε υπομονή κάτι θα γίνει. Τουλάχιστον θα έχει αλλάξει ο δήμαρχος.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here