Home Άρθρα Πλωμάρι στον αυτόματο… Χωρίς αυτοδιοικητικούς και με τα προβλήματα να οξύνονται

Πλωμάρι στον αυτόματο… Χωρίς αυτοδιοικητικούς και με τα προβλήματα να οξύνονται

477
1

Της Ανδρονίκης Κουτσαβλή από το Εμπρός. Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζει το Πλωμάρι το τελευταίο διάστημα, με τους κατοίκους του να κάνουν λόγο για παντελή απουσία της αυτοδιοίκησης. Ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Φραγκόπουλος έχει υποβάλει την παραίτησή του, ενώ φήμες κάνουν λόγο και για την παραίτηση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, Κώστα Μουτζούρη.
Οι Πλωμαρίτες υποστηρίζουν ότι τα μέχρι χτες αυτονόητα που έπρεπε να γίνονται σε έναν οικισμό, έχουν μετατραπεί σε τεράστια προβλήματα καθώς δεν υπάρχει οργάνωση και όλοι οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής έχουν… εξαφανιστεί! Να σημειωθεί ότι ο κ. Κωνσταντίνος Φραγκόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του πριν καιρό χωρίς να αντικατασταθεί, ενώ εδώ και τέσσερις ημέρες λέγεται πως στην ίδια κίνηση προέβη και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαρίου.

Την ίδια στιγμή στο Πλωμάρι καμία υπηρεσία δεν λειτουργεί, τα πάντα έχουν νεκρωθεί, ενώ τα σκουπίδια αποτελούν μόνιμο βραχνά των κατοίκων. Τη Μεγάλη Εβδομάδα μάλιστα, σχηματίστηκαν τεράστιες στοίβες σκουπιδιών σε κεντρικό σημείο του Πλωμαρίου, κοντά στην αγορά.

Λόγω αργιών…
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Κουνιαρέλλης, τόνισε ότι ο μεγάλος όγκος σκουπιδιών δημιουργήθηκε εξαιτίας των αργιών που προηγήθηκαν. Η συλλογή τους άρχισε τη Λαμπροτρίτη και συνεχίστηκε και χθες Λαμπροτετάρτη, ενώ επιστρατεύτηκε κι απορριμματοφόρο από τη Μυτιλήνη για τον σκοπό αυτό. Στο Πλωμάρι αυτές τις μέρες βρέθηκε και ο κ. Κουνιαρέλλης, για να συντονίσει, όπως είπε, τις όποιες ενέργειες.

Οι κάτοικοι του Πλωμαρίου υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη εικόνα δεν δημιουργείται πρώτη φορά στην κωμόπολη, αλλά είναι σύνηθες φαινόμενο, αφού η αποκομιδή γίνεται εδώ και καιρό, κάθε τέσσερις ημέρες και… βάλε! Απλά τις ημέρες εκείνες των αργιών ή της Πρωτομαγιάς, το πρόβλημα οξύνθηκε ακόμη περισσότερο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τονίζουν ότι πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα καθώς η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και δεν επιτρέπεται οι επισκέπτες να βλέπουν το Πλωμάρι -και όχι μόνο- σε αυτά τα χάλια.

Οι αρνητικές εντυπώσεις που θα σχηματίσουν οι Έλληνες και ξένοι, θα έχουν, όπως είναι φυσικό, αντίκτυπο και στην τοπική οικονομία, η οποία βασίζεται στον τουρισμό. Παράλληλα δεν αποκλείεται να επηρεάσει την επισκεψιμότητα της περιοχής τις επόμενες χρονιές.

Εκτός από άποψη αισθητικής και οικονομίας, τα συσσωρευμένα απορρίμματα, ειδικά το καλοκαίρι, εγκυμονούν, όπως είναι γνωστό, κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Οι ντόπιοι κάνουν λόγο για «ρεζιλίκια» και για εκπροσώπους που αρκέστηκαν μόνο στους τίτλους και χωρίς να κάνουν κάτι ουσιαστικό για ν’ αντιμετωπίσουν τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Παραπονιούνται ότι το Πλωμάρι είναι πλέον στον αυτόματο πιλότο και μόνο οι ενεργοί πολίτες νοιάζονται τα κοινά, ενώ οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής δεν το επισκέφθηκαν ούτε τις ημέρες του Πάσχα, όπως έκαναν άλλοτε.

Πηγή: www.emprosnet.gr

Facebook comments:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here