Home Βιβλία Τα βιβλία του Ξ. Μαυραγάνη διαθέσιμα για online αγορά – Διαβάστε επίσης...

Τα βιβλία του Ξ. Μαυραγάνη διαθέσιμα για online αγορά – Διαβάστε επίσης κριτικές

500
0

Τα δυο από τα τρια βιβλία του Ξενοφών Μαυραγάνη, μπορείτε να τα βρείτε σε βιβλιοπωλεία και σε online καταστήματα. Οι τίτλοι αυτών: “Ψάρι με κεφάλι και ουρά” και “Προς το παρόν υγιαίνω”. Το πρώτο με τίτλο “Ο θείος μου ο άγιος” έχει εξαντληθεί.

Τα δυο βιβλία μπορείτε να τα βρείτε και στα βιβλιοπωλεία “Χατζηδανιήλ”, “Παπασωτηρίου” και “Οδός Αλκαίου” στη Μυτιλήνη.

Μετά τις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις μπορείτε να διαβάσετε αποσπάσματα από κριτικές για τα δυο βιβλία.

Βρείτε τα βιβλία στα παρακάτω e-shops:

Το βιβλίο “Ψάρι με κεφάλι και ουρά”:

www.protoporia.gr

www.cosmomarket.gr

www.ianos.gr

www.plus4u.gr

www.shopbay.gr

www.patakis.gr

www.ebooks.gr

Το βιβλίο “Προς το παρόν υγιαίνω”:

www.ianos.gr

www.perizitito.gr

www.captainbook.gr

www.shopbay.gr

www.bibliohora.gr

www.books2u.gr

www.plus4u.gr

Μερικά αποσπάσματα κριτικών για τα δυο βιβλία:

Ντίνος Χριστιανόπουλος, ποιητής:
«Πείσθηκα ότι μέσα σου υπάρχει η λογοτεχνική φλέβα που χαρακτηρίζει τους Λέσβιος, που με τους Εφταλιώτη και Μυριβήλη, έκαναν θαύματα».

Αντώνης Κωτίδης, καθηγητής ιστορίας της τέχνης, στο ΑΠΘ:
«Όλα τα κείμενα είναι καλοδουλεμένα, με τα εργαλεία σου άμεμπτα: λογοτεχνικά άρτια, γλωσσικά αψεγάδιαστα, με ζυγιασμένες της αναλογίες της μικρής φόρμας. Αγγιστρώθηκα»

Δημήτρης Κόκκορης, επίκουρος καθηγητής νεοελληνικής λογοτεχνίας στο ΑΠΘ:
«Ανθρώπινες ιστορίες, εστιασμένες σε υλικό βιωματικό αναπτυγμένες με ρέον δουλεμένο ύφος, σε φόρμα που δεν πλατιάζει, αλλά συμπυκνώνει βαθιά συναισθήματα και λεπταίσθητες ψυχογραφίσεις, χωρίς λεκτικούς ακκισμούς και λογοτεχνική πόζα».

Παναγιώτης Σκορδάς, «Εμπρός»:
«Ο Ξ.Μ. μας έδωσε ένα ακόμα βιβλίο με διηγήματα καλογραμμένα, ψιλοδουλεμένα και απολαυστικά».-« Ο Μ. στήνει μια τοπογραφία μνήμης και συναισθημάτων… Διαγράφει τους χαρακτήρες των ηρώων του με πειστικότητα και απαλύνει την πίκρα και την απογοήτευσή τους για τα χτυπήματα της παλιοζωής, με ανακουφιστικό και λυτρωτικό χιούμορ».

Η.Χ.Παπαδημητρακόπουλος, διηγηματογράφος:
«Ευχαριστώ για το βιβλίο με τα απολαυστικά κείμενα».

Χριστίνα Βογιάννη, «Τα Νέα της Λέσβου»:
«Το βιβλίο διαβάζεται «ρουφιέται» καλύτερα απνευστί. Και λόγω της αφηγηματικής ιακνότητας του συγγραφέα, αλλά και λόγω της γλώσσας που ρέει αβίαστη και φυσική, υπέροχα ποικιλμένη με λογής-λογής γλωσσικούς τύπους της καθαρεύουσας και της Πλωμαρίτικης «διαλέκτου».

Γιώτα Σωτηροπούλου, «Αγγελιοφόρος» Θεσσαλονίκης:
«Με λόγο οικείο, αβίαστο, καθημερινό, με τα θετικά του προφορικού, συνδυασμένου με συγγραφική δεινότητα, στα ατού του οποίου προσμετράται, το γοητευτικό πάντρεμα πλωμαρίτικης ντοπιολαλιάς, με στοιχεία της καθαρεύουσας».

Γιάννης Χατζηβασιλείου, περιοδικό Αγιάσος¨
«Ο.Ξ.Μ. έδωσε και άλλα δείγματα της θελκτικής γραφίδας του, της συγγραφικής στόφας του, της κοινωνικής ευαισθησίας του, της υφολογικής απλότητάς του και της πλεονάζουσας αγάπης για την ιδιαίτερη πατρίδα του».

Γιάννης Τριανταφύλλου «Βιβλιοθήκη» της «Ελευθεροτυπίας»:
«μια συλλογή διηγημάτων, κάπως σαν δροσερό αιγαιοπελαγίτικο αεράκι».

Τάκης Ψαρράς «Πλωμαρίτικοι Αντίλαλοι»:
«Ο Ξ.Μ. έδωσε μια ακόμα αξιόλογη συλλογή διηγημάτων…Διαβάζονται ευχάριστα. Ξυπνούν όχι μόνο μνήμες, αλλά στέλνουν και αξιοπρόσεκτα πολιτικά, κοινωνικά, ανθρωπιστικά μηνύματα…Η Λεσβιακή Γραμματεία εμπλουτίζεται και με Πλωμαρίτικο αίμα».

Μαρία Μοίρα «Η Αυγή»:
«Αφηγείται με ευαισθησία και διεισδυτικότητα τα πάθη και τις αγωνίες του μετανάστη να ξαποστάσει,να προσαρμοστεί, να προκόψει, να ριζώσει στα ξένα μέρη, κοντά σε άγνωστους ανθρώπους, μακριά από οικεία ήθη, έθιμα και συνήθειες, έξω από το λίκνο της γλώσσας και του τόπου».

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here