Home Άρθρα Νέα αρχή για παράκαμψη Λαγκάδας – Ξαναδημοπρατήθηκε χθες

Νέα αρχή για παράκαμψη Λαγκάδας – Ξαναδημοπρατήθηκε χθες

687
2

Η επαναδημοπράτηση χθες απ’ την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ έργου παράκαμψης της Λαγκάδας Πλωμαρίου, σηματοδοτεί τη νέα προσπάθεια η οποία γίνεται προκειμένου να κατασκευαστεί ο δρόμος που απ’ τα τέλη της δεκαετίας τού ‘90 εμφανίζεται ως η μοναδική λύση στο θέμα της ασφαλούς οδικής σύνδεσης της περιοχής του Πλωμαρίου με τη Μυτιλήνη.
Η παράκαμψη Λαγκάδας, που δεν έμελλε να γίνει στο Β΄ Κ.Π.Σ., ήταν το πρώτο οδικό έργο της Λέσβου που εντάχθηκε το 2010 στο ΕΣΠΑ και δημοπρατήθηκε πρόπερσι, χωρίς όμως να συμβασιοποιηθεί και να ξεκινήσει το έργο.

Μετά την απόφαση για επαναδημοπράτησή του, πραγματοποιήθηκε χθες η νέα δημοπρασία, στην οποία, όπως μας είπε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, Αφροδίτη Κουρογένη, συμμετείχαν έξι εργοληπτικές εταιρείες. Τις προσφορές των εταιρειών, καθώς και τις εγγυητικές επιστολές, έλεγχε χθες η επιτροπή του διαγωνισμού προκειμένου να συντάξει το πόρισμα και να ανακοινώσει σήμερα τον προσωρινό μειοδότη.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το έργο με προϋπολογισμό έξι εκατομμυρίων ευρώ, η μεγαλύτερη έκπτωση είναι της τάξης τού 29%, οπότε και δε θα χρειαστεί – αν δεν υπάρξουν ενστάσεις – να περάσει η δημοπρασία και τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά σε συμβάσεις άνω των πέντε εκατομμυρίων.

Θυμίζουμε πως η παράκαμψη Λαγκάδας αποτελεί υποέργο του έργου «Βελτίωση κατά τμήματα της 2ης Επαρχιακής Οδού Ντιπίου – Παπάδου – Πλωμαρίου», που αφορά στη βελτίωση του δρόμου στην ομώνυμη θέση της Λαγκάδας Πλωμαρίου, καθώς και στην αποπεράτωση του υφιστάμενου δρόμου της παράκαμψης. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, προβλέπεται η υφιστάμενη σήμερα στην περιοχή οδός να λειτουργεί ως μονόδρομος (μια λωρίδα κυκλοφορίας) με κατεύθυνση από Μυτιλήνη προς Πλωμάρι και η παρακαμπτήρια οδός που θα κατασκευαστεί, να λειτουργεί επίσης με μια λωρίδα κυκλοφορίας, με αντίστροφη όμως κατεύθυνση, από Πλωμάρι προς Μυτιλήνη.

Πηγή: www.emprosnet.gr

Facebook comments:

2 COMMENTS

  1. Εγω λεω (αρμειγη στι κουριβγη) απο το Κουρογενη
    και (χεζη τσι δημακιαζει) για του Βουνατσου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here