Home Άρθρα Υπογράφεται Νέα Σύμβαση για Καύσιμα στο Δήμο Λέσβου

Υπογράφεται Νέα Σύμβαση για Καύσιμα στο Δήμο Λέσβου

493
0

Στο πρόβλημα της έλλειψης καυσίμων που αντιμετώπισε το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Λέσβου, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Λέσβου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Όπως επισήμανε, ήταν μια κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη, τόσο για τη Δημοτική Αρχή, όσο και για τις υπηρεσίες καθαριότητας που υπολειτουργούσαν. Το ζήτημα στην παρούσα φάση έχει λυθεί και η προμήθεια γίνεται κανονικά. Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο αντιδήμαρχος Νίκος Κατράνης, ο οποίος επισήμανε ότι το θέμα οφειλόταν σε γραφειοκρατικά και κυρίως λειτουργικά εμπόδια και δεν είχε να κάνει με τα χρήματα τα οποία υπήρχαν. Εξάλλου, τόνισε, τα περισσότερα προβλήματα που δημιουργούνται στους νέους Καλλικρατικούς δήμους, είναι ζητήματα που προκύπτουν από το αυστηρό λειτουργικό πλαίσιο, το οποίο, όμως, σ έναν αχανή Δήμο όπως είναι ο Δήμος Λέσβου, μπορεί να μπλοκάρει σοβαρές διαδικασίες επηρεάζοντας την ομαλή εξυπηρέτηση αναγκών των πολιτών και του Δήμου.

Όπως τόνισε ο Δ. Βουνάτσος, το πρόβλημα που προέκυψε με τα καύσιμα, οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη σύνταξη της σύμβασης μετά την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού, εκ παραδρομής ο υπάλληλος αντιγράφοντας τους όρους, δεν συμπεριέλαβε τη δυνατότητα αύξησης κατά 30% της ποσότητας των καυσίμων που θα χρειαστούμε για απρόβλεπτους λόγους. «Όταν ανακαλύψαμε αυτό το λάθος, ήταν ήδη πολύ αργά και δεν μπορούσε να γίνει κάτι για να διορθωθεί. Συνέβησαν στη συνέχεια διάφορα απρόβλεπτα γεγονότα, που προκάλεσαν την πραγματοποίηση πολλών επιπλέον διαδρομών των αυτοκινήτων του Δήμου, με αποτέλεσμα να χρειαστούμε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες καυσίμων απ αυτές που υπήρχαν καταγεγραμμένες στη σύμβαση. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορούμε να πληρώσουμε για την υπέρβαση, με βάση τη σύμβαση, τον πρατηριούχο και εκείνος, να σταματήσει να μας δίνει καύσιμα».
Όπως ανέφερε ο Δ. Βουνάτσος, στην ίδια σύμβαση δεν προβλεπόταν η δυνατότητα μετατροπής ποσοτήτων ενός είδος καυσίμου που δεν έχει μεγάλη κατανάλωση, σε άλλο είδος καυσίμου που έχει μεγαλύτερη ζήτηση. Ως εκ τούτου, πολύ νωρίς εξαντλήθηκαν οι ποσότητες της αμόλυβδης βενζίνης, ενώ υπήρχε περίσσευμα βενζίνης σούπερ. Η σύμβαση, όμως, δεν επέτρεπε να γίνει κάποια διορθωτική αλλαγή.

Το πρόβλημα, όπως άλλωστε έχει γράψει ο «Δ», λύθηκε πριν λίγες μέρες, με την εκταμίευση κάποιων χρημάτων και πληρώθηκε ο πρατηριούχος. Εξάλλου, τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η νέα σύμβαση, η οποία προβλέπει φυσικά επέκταση των ποσοτήτων ή αλλαγή αυτών. Πιο συγκεκριμένα, θα αγοραστούν 150.000 λίτρα πετρέλαιο κίνησης, 15.000 αμόλυβδη, 13.000 πετρέλαιο θέρμανσης και 5.000 λίτρα βενζίνη σούπερ.

Ο Δήμαρχος ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες, για τη μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας της κατάστασης αυτής, η οποία όπως είπε, έχει αρχίσει πλέον να ομαλοποιείται και η αποκομιδή των απορριμμάτων και η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται κανονικά, από τούδε και στο εξής.

Πηγή: www.dimokratis.gr

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here