Home Άρθρα Έργα ηλεκτροφωτισμού στο Λιμάνι και επισκευή της Μαρίνας

Έργα ηλεκτροφωτισμού στο Λιμάνι και επισκευή της Μαρίνας

865
2

Εδώ και αρκετές ημέρες, ξεκίνησαν έργα επιδιορθόσεων στο φωτισμό του λιμανιού και προσθήκη επιπλέον ηλεκτροφωτισμού κατα μήκος του μεγάλου λιμενοβραχίονα. Λέγεται ότι αφορμή ήταν το παράπονο ενός ιδιοκτήτη πολυτελούς σκάφους που είχε αράξει για μια μια με δύο ημέρες στο λιμάνι και παρατήρησε ότι υπάρχουν ελλείψης στην ηλεκτροδότηση και στην υδροδότηση των σκαφών, αλλά και ελειπής φωτισμός.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο συγκεκριμένος κύριος που κατάγεται από το Πλωμάρι(κάτι που ίσως να μην ισχύει απαραίτητα), προσφέρθηκε να συνεισφέρει και οικονομικά. Δεν γνωρίζουμε τελικά τι έγινε ακριβώς, αλλά ήδη στον μεγάλο λιμενοβραχίονα έχει τοποθετηθεί ηλεκτροφωτισμός και αναμένεται να ξεκινήσει και το έργο της αποκατάστασης της Μαρίνας για την οποία πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι τουλάχιστον προς το παρόν μέχρι να δούμε τους εργάτες να ξεκινάνε.

Στο σημερινό του φύλλο ο Δημοκράτης αναφέρεται στο θέμα:

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την περίοδο εργασίες για την ανάπλαση της λιμενικής ζώνης του Πλωμαρίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κώστα Κορδώνη, στο χώρο του λιμανιού θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά συνολικής αξίας 20.000 ευρώ.
«Ήταν ένα έργο αναγκαίο, τονίζει, αφού είχαμε δεχθεί αρκετές φορές αιτήματα από δημότες της περιοχής που ζητούσαν την τοποθέτηση φωτιστικών. Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα θα ολοκληρωθεί».
Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε ο Κ. Κορδώνης, στη μαρίνα του Πλωμαρίου θα ξεκινήσουν σε λίγες μέρες έργα επιδιόρθωσής της και τοποθέτησης ανταλλακτικών. Τις εργασίες θα αναλάβει η εταιρεία που κατασκεύασε το έργο, η οποία θα τοποθετήσει και τα ανταλλακτικά που θα έρθουν από το εξωτερικό. Το έργο είναι συνολικής αξίας 40.000 ευρώ. www.dimokratis.gr

Facebook comments:

2 COMMENTS

  1. Το περιεχόμενο των δηλώσεων του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου είναι ότι και εγώ μπορώ να βεβαιώσω. Δημότες της πόλης μας παραβρέθηκαν σε επανειλημμένες συνεδριάσεις της Λιμενικής Επιτροπής και εξέθεσαν διάφορα προβλήματα που αφορούν το λιμάνι και το καταφύγιο Πλωμαρίου. Υπήρξαν και σχετικές αναφορές από τον προϊστάμενο του Λιμενικού Σταθμού Πλωμαρίου.
    Εγκρίθηκαν 4 ποσά για άμεσα έργα συμπεριλαμβανομένης της επισκευής των πλωτών & της ζημιάς στον λιμενοβραχίονα, της αντικαταστάσης των κατεστραμένων φωτιστικών και τοποθέτησης παροχών ηλεκτρικού & νερού στα σκάφη. Ελπίζουμε ότι και κάποια άλλα θέματα που αναφέρθηκαν στην Λιμενική Επιτροπή θα τύχουν της κατάλληλης αντιμετώπισης από το Λιμενικό Ταμείο. Νομίζω ότι οι πληροφορίες για συμμετοχή ιδιωτών στο κόστος των έργων είναι ανακριβείς.

  2. Όπως γράψαμε: Προσφέρθηκε να συνεισφέρει οικονομικά αλλά δεν γνωρίζουμε τι έγινε τελικά. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει δει πολλά λιμάνια και μαρίνες και βλέποντας τα δικά μας τα ρεζίλια απόρροια της αδιαφορίας του Δήμου, της Περιφέρειας και του Λιμενικού Ταμείου, προσφέρθηκε να δώσει χρήματα όσον αφορά το τμήμα μπροστά από το λιμεναρχείο, όπου υπάρχει μια μόνο παροχή ρεύματος και νερού με αποτέλεσμα να δημιουργείτε πρόβλημα όταν πάνε και αράζουν πολλά κότερα. Δεν σημαίνει ότι ο Δήμος τα πήρε τα χρήματα. Αύγουστο πιάσαμε ΕΛΕΟΣ και ακόμα δεν έφτιαξαν τη μαρίνα.
    Ανακρίβεια θα ήταν αν γράφαμε ότι σίγουρα ο Δήμος πήρε χρήματα. Άλλωστε στο παρελθόν έχουν γίνει δωρεές από ιδιώτες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here