Home Άρθρα Το Ροκ ανάμεσά μας! – Huge Black Garbage Bag

Το Ροκ ανάμεσά μας! – Huge Black Garbage Bag

811
1

Ένα κείμενο του Γιάννη Μαλλή… Για να ακούσουμε μια αυθεντική ροκ μπάντα δεν χρειάζεται να πάμε μακριά.
Με επιρροές από Rock, Blues, Rebet, Ska, Rock n’ Roll και Punk Rock, οι «ΗBGB» βρίσκονται δίπλα μας. Αναζητήστε τους σε beach bar, χειμερινά ή καλοκαιρινά café του νησιού, σε παραλίες, σε υπαίθριες συναυλίες και γενικά όπου υπάρχει διάθεση για αυθεντικές ροκ μουσικές με χαβαλέ ατμόσφαιρα και χαλαρή παρεΐστικη διάθεση.

Παρά το άναρχο ύφος και την απείθαρχη ροκ ατμόσφαιρα που πλανάται γύρω τους, όταν οι νότες ξεχύνονται απ΄ τις τεντωμένες χορδές και οι ήχοι δραπετεύουν από τα τύμπανα και τους φυσητήρες του ακορντεόν και της ψυχής, οι ΗΒGB είναι μια πολύ σοβαρή παρέα. Όταν τελειώσει μια συναυλία δραπετεύουν προσωρινά από τον κόσμο των μελωδιών και των ασμάτων (μέχρι την επόμενη φορά) και επιστρέφουν στις δουλειές τους και την καθημερινότητα όπως όλοι μας. Αν και είναι όλοι σοβαροί και επιτυχημένοι επαγγελματίες στο χώρο του ο καθένας, δεν παύουν να δηλώνουν εραστές της μουσικής με άποψη, ιδιαίτερα όταν ο έρωτας αυτός εκδηλώνεται ζωντανά από μια σκηνή προς το κοινό ή απλά από μια γωνιά ενός cafe προς τον κόσμο που εκείνη τη μέρα θα πιει μια κρύα μπύρα δίπλα τους. Σαν να ΄ναι όλοι μαζί μια μεγάλη παρέα.

Και αν το τραγούδι τους σας φανεί γνωστό, μπορεί και να είναι, αλλά να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας το σερβίρουν πρόχειρα ούτε καν όπως το ΄χετε συνηθίσει μέχρι τώρα. Φαντασία υπάρχει όταν παντρεύονται οι νότες στο πεντάγραμμο αφού όλοι τους για να καταφέρουν να γλεντήσουν με κέφι την μουσική, φρόντισαν προηγουμένως να την μάθουν καλά. Με το ίδιο κέφι και σαν περιτύλιγμα θα ντύσουν και τις ατάκες τους και τους ευφάνταστους μικρούς διαλόγους που θα διακόψουν ευχάριστα τα τραγούδια κάνοντας πάντα όλους να χαμογελάσουν, αφού ο Στράτος και η παρέα του διακατέχονται από έντονη αίσθηση του χιούμορ!

Η επιτυχημένη συνταγή των HBGB (THE HUGE BLACK GARBAGE BAG) οφείλει την γεύση της στα επιτυχημένα και κατάλληλα συστατικά…

Παίρνουμε πρώτα απ΄όλα μια γερή δόση από ΣΤΡΑΤΟ (Pepito) την αυτού μεγαλειότητα και ραντίζουμε με το 6άχορδον το κοινόν, μουσικό όργανο γνωστό τοις πάσι, κατά περίπτωση παραμορφωμένο. Στην περίπτωση του Στράτου δεν ξεχνάμε την συνακολουθία τραγουδιού, δυνατών φωνητικών και αξιόλογων στιχομυθιών ως κύριο συστατικό μιας ροκ μπάντας που σέβεται πρώτα απ όλα τον εαυτό της.

Και επειδή ένα εξάχορδο ποτέ δεν είναι αρκετό, καλύπτουμε επάξια το κενό με το alter ego των Paco και Carlos, στη καθομιλουμένη τον ΚΩΣΤΑ, που αγαπά τις νότες βρώμικες αλλά και καθαρές (αν το καλέσει η περίπτωση) δείχνοντας σπάνιο μουσικό ήθος και παιδεία σε όλο το φάσμα του ροκ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το όνομα «Kosta» ταιριάζει με το «Paco» και το «Carlos»…

Ως τρίτο σημαντικό υλικό, δένει τις νότες και πλουτίζει τη γεύση μιας ροκ πλην όμως gourmet γευσιγνωσίας, ένα τετράχορδο -το βαρύ αυτή τη φορά- που πάλλεται εντέχνως στα χέρια του ΖΩΡΖ ΠΑΛΛΕ σε συνδυασμό με ενδιαφέρουσες καταβολές και μουσικές ανησυχίες.

Τέταρτο και απαραίτητο συστατικό για ένα γευστικό και πλούσιο ΗΒGB πιάτο, είναι η περιρρέουσα μελωδία συνεκφερόμενη στο όνομα ΒΑΓΓΟΣ που φέρει πληκτροφόρο μουσικό όργανο με ιμάντες το οποίο μεταδίδει τις νότες του με συμπιεσμένο αέρα ο οποίος διαπερνά κατάλληλα διαμορφωμένα τμήματα έτσι ώστε ως μελωδία πια, να μαλακώσει τα ατίθασα έγχορδα βοηθώντας τα να βγουν στον αέρα πιο ήπια και φιλικά προς το αυτί του υποψιασμένου και απαιτητικού ακροατή.

Last but not least BARB’IE the great. Ψευδώνυμο που κρύβει γνωστή προσωπικότητα που κατά διαστήματα δύναται να τραγουδά και συμβιώνει με τους υπόλοιπους πίσω από μεμβρανόφωνα όργανα που ως σύνολο παράγουν ήχους λόγω κρούσης της μεμβράνης και μέσω κοίλου τμήματος που φέρει έκαστο. Αποτελεί δε, το τελευταίο πλην όμως σημαντικό συστατικό της ροκ συνταγής όπως συναντάται στο νότιο τμήμα της Λέσβου αρχής γενομένης από το έτος 2004.

Όπως και να χει το ενδιαφέρον αποτέλεσμα μη το ψάξετε μακριά. Γιατί είναι το ροκ ανάμεσά μας…

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. …και άργησα να το κάνω Κώστα (και ΗBGB), αφού ο Δημήτρης μας δίνει έδαφος στο Blog. Yποχρέωσή μου ήταν, αφού μια σοβαρή ροκ μπάντα έχει βγάλει η περιοχή!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here