Home Άρθρα Ένας Πλωμαρίτης στο BOOKS & BOOZE

Ένας Πλωμαρίτης στο BOOKS & BOOZE

945
0

To PlomariNews προβάλει πάντα τη δράση των Πλωμαριτών στο Πλωμάρι και την Ελλάδα που προάγουν τις επιστήμες, τις τέχνες, ή τον πολιτισμό. Στο πλαίσιο αυτό δημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου που λάβαμε και αφορά τον Πλωμαρίτη γραφίστα, σχεδιαστή (και φίλο του blog), Γιάννη Μαλλή. Την εκδήλωση άνοιξε ο γνωστός γιατρός και συγγραφέας Δημήτρης Αντωνίου που πρόσφατα μήνυσε για εσχάτη προδοσία τους βουλευτές που ψήφισαν το μνημόνιο.

«Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε στις 22 Μαΐου το νέο βιβλίο της Ρίκης Ματαλλιωτάκη, «Στον Κόκκινο Παράδεισο της Αγάπης».

Η λαμπερή εκδήλωση έγινε στον σύγχρονο, πρωτότυπο και εντυπωσιακό χώρο “Books and Booze”, στη στοά Booze Cooperativa της οδού Κολοκοτρώνη, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Το φιλότεχνο κοινό άρχισε να γεμίζει από νωρίς τους χώρους της έκθεσης βιβλίου στο ισόγειο, αλλά και της παρουσίασης, στον πρώτο όροφο “Etage Litteraire”.

Τον κόσμο καλωσόρισε η Ιφιγένεια Παπαχρήστου, υπεύθυνη του Booze Cooperativa. Έλαβε το λόγο η συνιδιοκτήτρια της «Όστρια Βιβλίο», Μαίρη Κρίνου η οποία μαζί με τον Γιάννη Κοτσαφτόπουλο φιλοδοξούν να καλωσορίσουν νέους και παλαιότερους συγγραφείς και λογοτέχνες, στον χώρο της «Όστρια» με στόχο την σελιδοποίηση, έκδοση και διακίνηση των βιβλίων τους.

Η παρουσίαση άρχισε με την προβολή βίντεο του γραφίστα Γιώργου Τσατσάκη για το νέο αλλά και μερικά από τα παλαιότερα βιβλία της Ρίκης Ματαλλιωτάκη των οποίων τα εξώφυλλα επιμελήθηκε καλλιτεχνικά για την «Όστρια» ο γραφίστας Γιάννης Μαλλής.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο γιατρός και συγγραφέας Δημήτρης Αντωνίου που με πάθος και μοναδικό λόγο έκανε μία πολύ ενδιαφέρουσα ηθικοκοινωνική προσέγγιση της υπόθεσης του μυθιστορήματος. Στο βιβλίο αναφέρθηκαν με παραστατικότητα και εκφραστικό πλούτο, η γιατρός και συγγραφέας Βάσω Αποστολοπούλου – Αναστασίου και η συγγραφέας Ελένη Στασινού, οι οποίες ανέβασαν ψηλά το ενδιαφέρον του κόσμου και μίλησαν με ιδιαίτερο ύφος η κάθε μία.

Αποσπάσματα διάβασε αιχμαλωτίζοντας πραγματικά το κοινό, η ηθοποιός Μαριάννα Λουκάκη. Την ζωντανή μουσική επιμέλεια είχε η μουσικοπαιδαγωγός Ροδούλα Σερδάρη – Παπαϊωάννου και ο εκπαιδευτικός-μουσικός Γιάννης Παπαϊωάννου.»

Φωτογραφίες

01. Η αρχή της εκδήλωσης με την προβολή του βίντεο για τα βιβλία της Ρίκης Ματαλλιωτάκη.

02. Ο Γιάννης Μαλλής στο περίπερο της «Όστρια Βιβλίο» στο ισόγειο του ΒΟΟΖΕ.

03. Σε πρώτο πλάνο 6 από τα 8 βιβλία των οποίων φιλοτέχνησε τα εξώφυλλα ο Πλωμαρίτης γραφίστας.

04. Από αριστερά οι κυρίες Ελένη Στασινού, Ρίκη Ματαλλιωτάκη, Βάσω Αποστολοπούλου Αναστασίου και Μαριάννα Λουκάκη.

05. Ο Δημήτρης Αντωνίου έχει τον λόγο…

06. Η ηθοποιός Μαριάννα Λουκάκη διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο.

07. Δύο από τους πολλούς χώρους του τριόροφου νεοκλασσικού που στεγάζει το BOOZE

08. Ο Γιάννης Μαλλής με τον γιατρό Δημήτρη Αντωνίου.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here