Home Πολιτικά Ο Κώστας Μουτζούρης υπόσχεται ότι θα προσφέρει στην ανάπτυξη

Ο Κώστας Μουτζούρης υπόσχεται ότι θα προσφέρει στην ανάπτυξη

656
1

Δυναμικά ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία στα νησιά μας ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μουτζούρης, σύμφωνα με τη εφημερίδα “Δημοκράτης”, διαβάστε το πλήρες άρθρο.

Δυναμικά ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία στα νησιά μας ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μουτζούρης. Ήδη ο πρώην πρύτανης βρίσκεται στη Μυτιλήνη και μαζί με τους συνεργάτες του, εργάζεται πυρετωδώς, στο πολιτικό του γραφείο, στην προκυμαία. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει περιοδείες στην ύπαιθρο και επαφές με ψηφοφόρους και μέλη του κόμματος αναζητώντας υποστήριξη.

Ήδη στο πλευρό του Κ. Μουτζούρη βρίσκονται προβεβλημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο πρώην δήμαρχος Ευεργέτουλα Μιχ. Πολυπαθέλλης που έχει αναλάβει την ενημέρωση των Μέσων Ενημέρωσης, ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος και Προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Υγείας Στρατής Αρώνης, η Βάσω Αψόκαρδου πρώην Νομαρχιακή Σύμβουλος, καθώς και ο πρώην Αντινομάρχης Σταύρος Ψαρρόπουλος.
Χθες σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στα Μ.Μ.Ε., ο υποψήφιος Κ. Μουτζούρης αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να πολιτευτεί, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά θεωρεί ότι έχει να προσφέρει πολλά στον τομέα της ανάπτυξης μέσω των έργων, αφού ο ίδιος έχει πλούσια εμπειρία από την επαγγελματική του σταδιοδρομία σε ένα από τα σημαντικότερα Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
«Στρατεύτηκα σ αυτή την προσπάθεια μετά από πρόταση που μου έγινε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με το επιχείρημα ότι θα έπρεπε να υπάρξουν νέα πρόσωπα, τα οποία να μην έχουν υποστεί τη φθορά της πολιτικής. Ταλαντεύτηκα αρκετά πριν λάβω οποιαδήποτε απόφαση, όμως τελικά αποφάσισα να προσπαθήσω.
Η αλήθεια είναι ότι με το νέο νόμο που εφαρμόζεται στα Πανεπιστήμια, είχα αρκετές πιθανότητες να εκλεγώ και πάλι πρύτανης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Παρολ αυτά, θεώρησα ότι μπορώ να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο και από άλλο μετερίζι και φυσικά να εστιάσω τις δυνάμεις μου στην πολυαγαπημένη μου Λέσβο, που είναι ο τόπος καταγωγής μου, ο τόπος που μεγάλωσα και πήγα σχολείο, ο τόπος που έζησαν και δραστηριοποιήθηκαν οι γονείς μου. Αν μπορέσω να εκλεγώ, θα προσφέρω σ αυτό που έχω μάθει να κάνω. Μπορώ να προσφέρω στην ανάπτυξη του τόπου δια των έργων. Άλλοι υπηρετούν την ανάπτυξη με διαφορετικούς τρόπους, εγώ επειδή είμαι μηχανικός έχω μάθει να υπηρετώ την ανάπτυξη δια των υποδομών. Θεωρώ ότι το νησί μας, που είναι πηγή πολιτισμού, έχει μείνει πίσω σε θέματα έργων υποδομής, είτε αυτά λέγονται οδικά δίκτυα, είτε λέγονται λιμάνια, είτε αεροδρόμιο κ.α.».
Στη συνέχεια, ο πρώην πρύτανης αναφέρθηκε στο ρόλο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος επιθυμεί καλή συνεργασία με το Εκπαιδευτικό αυτό Ίδρυμα, το οποίο όπως τόνισε έχει να δώσει πολλά στην τοπική κοινωνία.
«Εάν εκλεγώ, θέλω να είναι εκπρόσωπος του Λεσβιακού λαού και του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το Πανεπιστήμιο και η εκπαίδευση είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και θέλω να συνεχίσω έστω και από άλλο πόστο να την υπηρετώ».

Ο ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ
Ο Κ. Μουτζούρης παραδέχθηκε ότι επειδή είναι νέος στο χώρο της πολιτικής, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας δεν τον γνωρίζουν υπό αυτή την ιδιότητά του. Παρολ αυτά, δήλωσε αισιόδοξος ότι στο λίγο διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές θα έχει την ευκαιρία να εκθέσει στους πολίτες τις απόψεις δίνοντας ξεκάθαρα το πολιτικό του στίγμα.
«Σε αντίθεση με άλλους υποψηφίους, που έχουν προσφέρει στη Λέσβο και τη Λήμνο και μέσω του επιτυχούς έργου τους, έχουν γίνει γνωστοί στον κόσμο, εγώ δεν έχω να επιδείξω κάτι ανάλογο. Απ την άλλη πλευρά, όλο αυτό το διάστημα είχα αρκετές επαφές στη Λέσβο, ενώ πολύ συχνά αρθρογραφώ στον τοπικό τύπο εκφράζοντας τις απόψεις μου για αναπτυξιακά θέματα».
Όπως ανέφερε ο πρώην πρύτανης, έχει ήδη ξεκινήσει περιοδείες στα χωριά της Λέσβου, προκειμένου να αφουγκραστεί την κατάσταση που επικρατεί, την ψυχολογία των πολιτών, αλλά και τη στάση τους απέναντι στην πολιτική. Όπως τόνισε, οι περισσότεροι αν και τον γνωρίζουν με την ιδιότητα του πρύτανη, δεν κρύβουν το φόβο και τον προβληματισμό τους απέναντι στα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας μας.
«Θα μπορούσα να χωρίσω τους πολίτες που συναντώ σε δύο κατηγορίες. Υπάρχει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερους δεσμούς μαζί μου, για παράδειγμα όσοι ζουν στην περιφέρεια Πλωμαρίου, που είναι και ο τόπος καταγωγής μου και γνωρίζουν το έργο και τη δράση μου. Αυτοί οι άνθρωποι με αποδέχονται χωρίς κανένα πρόβλημα. Όσοι, όμως, δεν με γνωρίζουν ως πολιτικό πρόσωπο παρά μόνο ως πρύτανη, όταν τους ενημερώνω για τη νέα μου δραστηριότητα αντιμετωπίζω έστω και στιγμιαία το δισταγμό και την καχυποψία. Ομολογουμένως είναι δύσκολη η παρούσα συγκυρία, για τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου».

ΤΑ 3 ΖΗΤΗΜΑΤΑ
Τοποθετούμενος στη συνέχεια ο Κ. Μουτζούρης, για τα τρία μεγάλα ζητήματα του τόπου όπως αυτά έχουν αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα, δηλαδή η αναστολή λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας, η ενδεχόμενη κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά μας, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Το θέμα της Τράπεζας το πληροφορήθηκα όπως και όλοι οι συμπολίτες μας τις προηγούμενες ημέρες, μάλιστα από το Δ.Σ. μου ζητήθηκε μεσολάβηση, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με οικονομικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Απ αυτά που παρακολούθησα, θεωρώ ότι είναι δύσκολο να μεταβληθεί η απόφαση. Δυστυχώς, όπως αναφέρθηκε υπάρχει πολιτική των δανειστών μας να καθαρίσει το τραπεζικό τοπίο και να παραμείνουν σ αυτό ισχυροί τραπεζικοί όμιλοι. Σε κάθε περίπτωση επειδή θεωρώ πολύ σημαντικό ζήτημα το μέλλον των εργαζομένων, θέλω να πω ότι είμαι στο πλευρό τους. Ήδη πραγματοποιούν συνάντηση με οικονομικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τους οποίους ενημέρωσα προσωπικά για το πρόβλημα και έκλεισα το σχετικό ραντεβού.
Αναφορικά με τη Γενική Γραμματεία, ως Λέσβιος και νησιώτης θεωρώ μεγάλο πλήγμα για τον τόπο την κατάργηση αυτής της δραστηριότητας, η οποία προσέφερε σημαντικά σε νευραλγικά ζητήματα. Θεωρώ ότι με τα χρόνια ο ρόλος της Γενικής Γραμματείας που ήταν Υπουργείο παλαιότερα, υποβαθμίσθηκε και αποψιλώθηκαν σημαντικές αρμοδιότητές. Σήμερα πρέπει να παραμείνει και να βρει ένα νέο ρόλο προσφοράς στην κοινωνία των νησιών μας.
Σε ότι αφορά την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών, πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τα νησιά μας. Οι συντελεστές ΦΠΑ όχι μόνο δεν πρέπει να αυξηθούν, αλλά αντίθετα θα πρέπει να μειωθούν τόσο στα νησιά, όσο και σε όλη τη χώρα».
Ο Κ. Μουτζούρης σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει σίγουρο και σταθερό προβάδισμα και ότι όσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών θα υπάρξει μεγαλύτερη συσπείρωση των οπαδών της.

Μ. Χατζηγεωργίου – www.dimokratis.gr

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. Το μαύρο θα πέσει σύννεφο.
    Από τη στιγμη που κάποιος βάζει με κόμμα που ειναι υπέρ του μνημονίου υπογράφει το πολιτικό τέλος του.
    Περιμένετε ότι τώρα πριν τις εκλογές θα ξεχάσουμε που μας έχετε φτάσει, αλλα είστε γελασμένοι!
    Μαύρο και πάλι μαύρο

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here