Home Δελτία Τύπου Πιθανή η αύξηση αρμοδιοτήτων των Προέδρων Τοπικών Συμβουλίων

Πιθανή η αύξηση αρμοδιοτήτων των Προέδρων Τοπικών Συμβουλίων

518
0

Με ερώτηση του, προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λέσβου, ο Παντελλής Πατερέλλης, ζητά να τεθεί προς ψήφιση το θέμα, που ήδη συζητήθηκε σχετικά με την μεταβίβαση περισσότερων αρμοδιοτήτων, στους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, αλλά και την ενημέρωση για το πότε θα πληρωθούν οι Πρόεδροι τους μισθούς του 2011.


Ίσως τώρα να είναι ελαφρώς καλύτερα τα πράγματα για το Πλωμάρι, σε θέματα καθημερινότητας, εφόσον δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στον Πρόεδρο της Δημοτικής ενότητας Πλωμαρίου . κ. Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν είχε αναφερθεί σε αυτό το πρόβλημα. Υπήρχαν φορές, που χρειαζόταν να προμηθευτεί ο πρώην Δήμος Πλωμαρίου μια χλωρίνη ή κάποια καθαριστικά και έπρεπε να δοθεί έγκριση από τα κεντρικά της Μυτιλήνης… Αρκεί να υπάρχει βέβαια και καλή θέληση από όλες τις πλευρές. Υπάρχει πάντως και η πιθανότητα ο ίδιος ο “Καλλικράτης”, ως νόμος να μην επιτρέπει την εκχώρηση περισσοτέρων αρμοδιοτήτων στους Προέδρους. Αναμένουμε…

Η Ερώτηση του Παντελλή Πατερέλλη.
ΘΕΜΑ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΑΓΙΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 2011.
Κύριε Πρόεδρε, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου του 2011 στην οποία συζητήθηκε μετά από ερώτηση μου το θέμα των αρμοδιοτήτων των προέδρων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων αλλά και το θέμα της πάγιας προκαταβολής που τους αφορά, απαντήσατε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η εκχώρηση αρμοδιοτήτων με δική σας απόφαση αλλά μόνο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γι αυτό το λόγο ζητώ στο επόμενο Δ.Σ να φέρετε το θέμα προς συζήτηση έτσι ώστε να καθοριστούν οι αρμοδιότητες στους προέδρους για την καλύτερη λειτουργία των κοινοτήτων.
Επίσης ζητώ να ενημερωθώ για το πότε θα πληρωθούν οι πρόεδροι των κοινοτήτων που δεν έχουν λάβει ακόμα την πάγια προκαταβολή του 2011.

Ο Επικεφαλής της παράταξης Λέσβος, Δημιουργική Πορεία Πατερέλλης Παντελής


Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here