Home Δελτία Τύπου 2 Δελτία Τύπου από τη Συνάντηση Γιακαλή – Επιτροπής Αγώνα

2 Δελτία Τύπου από τη Συνάντηση Γιακαλή – Επιτροπής Αγώνα

451
0

Με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αθανάσιος Γιακαλής. Η αντιπροσωπεία συζήτησε με τον Περιφερειάρχη την επικείμενη κατάργηση ή υποβάθμιση Υπηρεσιών στο Πλωμάρι, όπως ΔΟΥ, ΙΚΑ, Ειρηνοδικείο και ζήτησε την συμπαράσταση του ίδιου και του Περιφερειακού Συμβουλίου.


Ο Περιφερειάρχης τόνισε στα μέλη της Επιτροπής ότι διαφωνεί με την κατάργηση ή υποβάθμιση Υπηρεσιών, διότι το Πλωμάρι αποτελεί ένα τμήμα του νησιού με σημαντική ιστορική, πολιτισμική και κοινωνικοοικονομική ιδιαιτερότητα που οι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς φαίνεται ότι δεν έλαβαν υπόψη τους. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο και η απόφαση θα προωθηθεί σε κάθε αρμόδιο φορέα.

Το πρώτο Δελτίο Τύπου εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρεαιας Βορείου Αιγαίου.

Και το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Τοπικό Συμβούλιο Πλωμαρίου:
Η Επιτροπή Αγώνα των φορέων της Δημοτικής Ενότητας συνεχίζοντας τις επαφές με τα θεσμικά όργανα του κράτους και της Αυτοδιοίκησης συναντάται σήμερα στις 11:00 π.μ. με το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Νάσο Γιακαλή, προκειμένου να τον ενημερώσει για το ψήφισμα των κατοίκων της Λαϊκής Συνέλευσης και να του ζητήσει την συμπαράσταση και την αντίθεσή του, καθώς και του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην συρρίκνωση της Κρατικής Παρουσίας στην πόλη του Πλωμαρίου με την επικείμενη κατάργηση μιας σειράς Υπηρεσιών, όπως της ΔΟΥ , του ΙΚΑ, του Ειρηνοδικείου καθώς και της φημολογούμενης του καταστήματος της Εθνικής Τραπέζης, εξέλιξη η οποία σε συνδυασμό με την υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, την επικείμενη του Κ. Υ. Πλωμαρίου και της συντελεσθείσας ήδη κατάργησης της παρουσίας του ΟΤΕ και της ΔΕΗ πλήττει τα μέγιστα τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της πόλεως του Πλωμαρίου.
Τα παραπάνω εξέθεσε η Επιτροπή και στον Υπουργό κ. Σηφουνάκη Νίκο κατά τη συνάντησή τους στο γραφείο του τελευταίου την 1/10/2011 ημέρα Σάββατο, καθώς και στους Βουλευτές του Νομού Λέσβου κ.κ. Γαληνό Σπύρο και Σκοπελίτη Σταύρο την 30/09/2011 και 3/10/2011 αντίστοιχα, όπως και στον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χαλκιώτη Δημήτρη, ζητώντας την παρέμβαση όλων για την αποτροπή των παραπάνω δυσμενών εξελίξεων για το Πλωμάρι.
Η Επιτροπή θα συνεδριάσει άμεσα για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων των επαφών της και να καθορίσει την στάση της και τις μορφές των παραπέρα κινητοποιήσεων.


Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here