Home Ενημερώσεις Όλοι την Τετάρτη 15/6 στη Μυτιλήνη, ο κόμπος έφτασε στο χτένι

Όλοι την Τετάρτη 15/6 στη Μυτιλήνη, ο κόμπος έφτασε στο χτένι

820
44

Πρωτοφανής προσέλευση αγανακτισμένων πολιτών είχε η τελευταία Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση της Παρασκευής, στο “Μεγάλο Καφενείο” όπου συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις που θα γίνουν για να διεκδικήσει το Πλωμάρι τα αυτονόητα.

Κάντε post το θέμα στο profile σας στο facebook

Η βασική απόφαση που πάρθηκε είναι η επίσκεψη-διαμαρτυρία των πολιτών του Πλωμαρίου ξανά στη Μυτιλήνη και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λέσβου. Όπως έγινε επίσης γνωστό η μεταφορά θα είναι δωρεάν αφού θα μπουν 1 ή 2 λεωφορεία. Αυτή τη φορά πρέπει να είμαστε περισσότεροι από την προηγούμενη. Πρέπει να δώσουμε δυναμικό παρόν για να καταλάβουν ότι το Πλωμάρι δεν μπορεί να υφίσταται αυτή την αδιαφορία.

Τα κανάλια δεν αναμεταδίδονται, ο βιολογικός δεν λειτουργεί και τα λύματα επιπλέουν μπροστά στα μάτια μας, το νερό είναι αμφιβόλου ποιότητος, η μαρίνα κάθε μέρα χειροτερεύει και σε διάφορες γωνιές του Πλωμαρίου μυρίζει άσχημα. Δεν θα δυσφημιστεί το Πλωμάρι λόγω της ασυδοσίας κάποιων….

Καλείστε να δώσετε δυναμικό παρόν την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 στην Μυτιλήνη. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι συνέβη στην προηγούμενη επίσκεψη των αγανακτισμένων Πλωμαριτών στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λέσβου:



Facebook comments:

44 COMMENTS

  1. Αντε μωρη πατριδα τετοια βλεπω και σε καμαρωνω. Απο μυτιληνη ειμαι αλλα σπουδαζω θεσ/νικη και διατηρω ελπιδες αν βλεπω ανθρωπους που αγωνιζονται για το μελλον τους και τον τοπο τους ποσο μαλλον αν ειναι και συντοπιτες.

  2. 2 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΠΕΛΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
    1.ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ?
    2.ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΥΡΙΟ ΑΝΔΡΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ?

  3. PERI ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΘΥΜΟ.ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΟΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΖΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ
    ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ,ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ 17.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΔΩΡΕΑΝ.
    ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΛΚΕΙΣΜΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΡΟΜΩΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΩΜΑΡΙΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

  4. Οι τοπικοί άρχοντες (Πρόεδρος, η Αντιπρόεδρος κλπ) ήταν απόντες από όλες τις συνελεύσεις, σήμερα όμως ήταν από νωρίς στα καλιστεία-επίδειξη μόδας. Προφανώς η μόδα είναι πιο σημαντική από την ποιότητα του νερού που πίνει ο κόσμος, απο τη θάλασσα που κολυμπά, και φυσικά είναι προτιμότερη η δική τους διασκέδαση και το να εμφανιστούν για ψήφους, απο τους γέρους που δεν βλέπουν τηλεόραση εξαιτίας τους. Μπράβο τους και εις ανώτερα,να τους χαιρόμαστε.

  5. AYTOI EINAI ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ. ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΙς ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΜΟΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙς ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.

  6. Ναμην ξεχασουμε τα ευοσμα επιπλεοντα διγματα χλωρα αλλα και ξερα.

  7. Για την τελευταία συνέλευση:

    Σχεδόν ομόφωνη ήταν η απόφαση της συνέλευσης της Παρασκευής 10/6, να μην γίνει απολύτως καμμία παρέμβαση στην έναρξη (από τον Βουνάτσο) του 4ήμερου συνεδρίου της Νανοτεχνολογίας στο Πολύκεντρο, αν και όλες τις προηγούμενες μέρες , σε διάφορους πλωμαρίτικους κύκλους , συζητιόταν πολύ έντονα ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
    Στην πρόταση που έγινε, τονίστηκε πως η παρέμβαση θα ήταν «κόσμια»
    και εφικτό να διαφυλαχτεί ,αλλά παρόλα αυτά δεν έγινε αποδεκτή και μάλιστα
    σε κάποιους φαινόταν να προκαλεί τρόμο και μόνο το γεγονός πως συζητιόταν
    κάτι τέτοιο…
    Ναι , άσχετο το συνέδριο με τα αιτήματά μας, καθόλου άσχετος όμως ο Μέγας Κακοκράτης , που μετά την απανωτή απαξίωση που μας έχει δείξει, θα έρθει για μια ακόμη φορά, να κάνει το κομμάτι του στο Πλωμάρι,(όπως με το Μανώλη Γλέζο), σαν να μην τρέχει τίποτα. Ένα πανώ και 2-3 συνθήματα για κανένα 20-λεπτο από μαζεμένους συνδημότες μας κατά την εμφάνιση του κ. Βουνάτσου , δεν θα ήταν ούτε απρεπές , ούτε παρεμποδιστικό , ούτε φυσικά προσβλητικό για τους κ. συνέδρους . Γιατί τέτοιος φόβος για την «εικόνα» μας και τέτοια συστολή; Είναι καλύτερο , οι σύνεδροι, για μια βδομάδα να κυκλοφορήσουν σε ένα Πλωμάρι που δεν μπορεί να κρύψει πως είναι σχεδόν υπό διάλυση ( με τη βρώμα να πλανιέται στα πιο τουριστικά μέρη και τις σκατούλες να επιπλέουν στη θάλασσα όπου θα κάνουν το μπάνιο τους), και παρόλα αυτά να μη δουν ίχνος αντίδρασης του κόσμου; Σε όλη την Ελλάδα γίνονται δεκάδες αντίστοιχες παρεμβάσεις διαμαρτυρίας καθημερινά ,σε οτιδήποτε εκδηλώσεις -άσχετες με την πολιτική- όπου έχουν το θράσος να εμφανίζονται οι πάσης φύσης πολιτικάντηδες, υπαίτιοι για την κατάντια μας. Έχει γίνει πια κάτι οικείο και αυτονόητο για όλους . Το να δοθεί λοιπόν δημοσιότητα σε ένα τέτοιο γεγονός , μόνο κακό δεν θα μπορούσε να προκαλέσει. Είναι παντού γνωστό το ότι οι Πλωμαρίτες αγωνίζονται εδώ και μήνες και είναι μέσα στα πλαίσια του αγώνα τέτοιες κινητοποιήσεις. Όσο πιο συχνή και συστηματική είναι η παρουσία μας, τόσο πιο κοντά είμαστε στο να πιέζουμε για να αλλάξουν κάποια κακώς κείμενα.
    Εν πάσει περιπτώσει, σεβαστή η απόφαση του κόσμου…Αυτό εξάλλου είναι το νόημα των ανοιχτών λαϊκών συνελεύσεων!
    Άκαιρη όμως 100% η κίνηση κάποιων , να φέρουν μέσα στην συνέλευση τον διοργανωτή του συνεδρίου «να μας μιλήσει» .Καλοδεχούμενος ο άνθρωπος , αν ήθελε να χαιρετήσει τον αγώνα μας, ή αν είχε να μας κάνει οποιαδήποτε παρατήρηση ή πρόταση σχετικά με τις κινητοποιήσεις μας ή αν ήθελε απλώς να παρακολουθήσει . Όμως οι συνελεύσεις αυτές γίνονται για πολύ συγκεκριμένο λόγο και όχι για να ενημερωθούμε για το πόσο τυχεροί είμαστε που επιλέχτηκε το Πλωμάρι σαν τόπος του συνεδρίου ( δεν το αμφισβητεί κανείς νομίζω το ότι είναι θετικό) , ούτε για τις τουριστικές ατραξιόν που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν στους συνέδρους.
    Αυτές οι αναφορές και χρονοβόρες ήταν και ερέθισαν κάποιους ( που πιθανά ένοιωσαν σαν τους ιθαγενείς που τους χαρίζουν καθρεφτάκια οι «πολιτισμένοι») και η συνέλευση άρχισε να αποπροσανατολίζεται. Πόσο μάλλον όταν αναφέρθηκε το ποσό των 3.000 ευρώ που θα ξοδευτούν από τον Δήμο για τραπεζώματα κ.λ.π. των συνέδρων –όχι κατακριτέο, αν στοιχειωδώς είχε επιδείξει ο Δήμος ενδιαφέρον για τον τόπο μας και όχι μόνο για το «θεαθήναι»- , και όταν αναφέρθηκε πως δόθηκε η εκμετάλλευση του κυλικείου του Πολύκεντρου, για τις μέρες του συνεδρίου ,με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς ανακοίνωση ( παλιά τους τέχνη κόσκινο των εκάστοτε κρατούντων και καιροσκόπων) σε …όχι τυχαίο… ιδιώτη , ενώ ένα σωρό φτωχές και άνεργες οικογένειες συμπολιτών μας, θα λαχταρούσαν έστω και ένα μόνο βδομαδιάτικο για να πάρουν μια μικρή ανάσα. Και τέλος το αποκορύφωμα , όταν ακούστηκε ότι παραχωρήθηκε (καλώς φυσικά) το λεωφορείο του Δήμου στους συνέδρους , ενώ για τους Δημότες είναι εδώ και μήνες απαγορευμένος καρπός ( ούτε στα σχολεία, ούτε στο ΚΑΠΗ, ούτε καν για την ομαδική μετάβαση των Δημοτών στη Μυτιλήνη για την διαμαρτυρία , με την δικαιολογία ότι είναι χαλασμένο και δεν υπάρχουν χρήματα). Πλήρης απαξίωση για μια ακόμη φορά του Δήμου προς τους Δημότες του!

    Άλλο ένα σχόλιο θέλω να κάνω ,σχετικά με το λόγο για τον οποίο η συνέλευση της Παρασκευής έμοιαζε να είναι «δύο ταχυτήτων» :
    Υπήρχαν αυτοί που παρακολουθούν – έστω και σποραδικά – όλους αυτούς τους μήνες τις συνελεύσεις και έχουν αποκτήσει μια κοινή πορεία πλεύσης και μια κοινή γλώσσα , παρ’ όλες τις διαφορετικότητες που υπάρχουν , και υπήρχε και πολύς κόσμος που ερχόταν για πρώτη φορά και φαινόταν να «έχει χάσει επεισόδια» . Πολύ θετικό φυσικά που ήρθαν και απίστευτο (ως και 150 άτομα πρέπει να πέρασαν εκείνη τη μέρα), καλό θα ήταν όμως όσοι παίρνουν το λόγο ,να έχουν στοιχειωδώς ενημερωθεί για όλη την μέχρι τώρα πορεία και τις ενέργειες που έχουν γίνει και να μην αναλωθεί ο χρόνος για χιλιοειπωμένα πράγματα, (όπως το ότι αυτή η συνέλευση από επιλογή – και την ίδια τη φύση της – δεν έχει προεδρεία ούτε μόνιμους εκπροσώπους) και για χιλιοδοκιμασμένες τακτικές ( όπως οι επανειλημένες επιστολές διαμαρτυρίας και αιτήσεις που έχουν σταλεί προς όλους τους αρμόδιους φορείς).

    Όλα αυτά και χρονοβόρα ήταν και πολύ κουραστικά , με αποτέλεσμα να μην υπάρξει χρόνος και δύναμη να συζητηθούν περαιτέρω, εκείνα τα θέματα για τα οποία έχουν παρθεί μεν θετικές αποφάσεις ,αλλά δεν οργανώθηκαν, όπως :
    – Για την επίσκεψη του υπουργού και κάποιων αρμοδίων στη μαρίνα.
    – Για το απαραίτητο της τήρησης της εναλλαγής στις εκπροσωπήσεις μας , κάθε φορά όπου αυτές απαιτούνται.
    – Για το τι ακριβώς θα ειπωθεί και από ποιους την Τετάρτη 15 του μήνα ,στο δημ. συμβούλιο στη Μυτιλήνη, όπου σημειωτέον καθότι ημέρα γενικής απεργίας θα υπάρχουν από το πρωί κινητοποιήσεις σ’όλη την πόλη.
    – Και τέλος για να οργανωθεί η όλη φάση στην Αγκαθερή ,την Πέμπτη 16 του μήνα, για τις κεραίες.

    Και φυσικά , απαραίτητο να ξανα-υπάρξει συντονιστής, όπως στις πρώτες συνελεύσεις , γιατί πραγματικά , κάποιοι , μονοπώλησαν τη συνέλευση (δεν βγάζω τον εαυτό μου απ’έξω) …
    Επίσης όποιος έχει πρόσβαση , άς ψάξει λίγο τι γίνεται με το Κέντρο Υγείας. Για υποβάθμιση το πάνε . Περιμένουν να υπογραφεί το ΦΕΚ. Μήπως πρέπει να το τρέξουμε ξανά και αυτό , αλλά εννοείται μαζικά – και όχι από 10 άτομα – αυτή τη φορά ;
    Ο.Κ.

  8. (για το παραπανω βιντεο).Ενω ο Αρμενακας σε γενικες γραμμες θετει τα θεματα στο πνευμα της συνελευσης,ο αλλος κυριος,αυτοκλητος? αντιπροσωπος, υποβιβαζει το προβλημα με ενα απαραδεκτο κατινιστικο τροπο.
    Ωστε κ.Μαυραγανη η ελλειψη αρχης οφειλεται στην ανικανοτητα και την ασυνενοησια του προεδρου,της αντιπροεδρου κ.τ.λ. και οχι η θεσμοθετιση του καλλικρατη.Αφελεια η δολος? Για αφελης δεν φαινεσαι παντως.

  9. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΣΕ ΡΕ ΑΡΑΓΚΙΟΝ ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ…ΟΤΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΕΚΕΙΝΟΙ ΚΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ???

  10. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι κάποιοι δεν θελαν να τιναχτεί στον αέρα μια εκδήλωση επειδή ο Δήμαρχος Λέσβου δεν είναι συνεπής απέναντι στους πολίτες του Πλωμαρίου. To γιουχάισμα όμως δύσκολα θα το γλυτώσει βέβαια. Στην εκδήλωση του Πόλιον για την εθνική αντίσταση είχε κουράσει τους ακροατές με τον να μιλάει για πολύ ώρα.

    Είμαι στην Αθήνα και φυσικά δεν ήμουν παρόν στην Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση της Παρασκευής. Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη, αλλά δεν πρέπει να απογοητευτεί ο κόσμος. Πρέπει την Τετάρτη να πάνε περισσότεροι από την προηγούμενη φορά γιατί αλλιώς θα σβήσει η προσπάθεια.

    Δεν πρέπει να καπελώνονται Συνελεύσεις, εκδηλώσεις και προσπάθειες πολιτών από πολιτικούς.

    Οι σύμβουλοι της Δημοτικής κοινότητας Πλωμαρίου που ανήκουν στη Δημοτική Αρχή, κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να παρατηθούν. Μόνοι τους το λένε ότι δεν έχουν αρμοδιότητες. Τότε τι κάθονται εκεί πάνω;

  11. Για τον/την κ. Ο.Κ.(8).
    Μπορείς να μου λύσεις μια απορία;
    Γράφεις ότι στην συγκέντρωση αυτή ήταν γύρω στα 150 άτομα.Ωραία.
    Πριν από 8 περίπου μήνες προ των Κακοκρατικών εκλογών γινόντουσαν κάποιες συγκεντρώσεις στο Πλωμάρι που στόχευαν στο να αποτραπεί η δημιουργία του ενός Δήμου-τέρατος στη Λέσβο.Στις πολλές συγκεντρώσεις που έγιναν , πάνω από 22 άτομα το ανώτατο δεν μαζεύτηκαν ποτέ αν και γινόταν γνωστό στο ευρύ κοινό με κάθε τρόπο.
    Στα 150 άτομα της συγκέντρωσης της Παρασκευής , υπήρχαν 9 άτομα από τις τότε συγκεντρώσεις .Οι υπόλοιποι 141 ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ ; ;;;;;
    Σημείωση 1. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρόσφατη απογραφή οι κάτοικοι του Πλωμαρίου ειναι περίπου 3000.
    Σημείωση 2. Στα “events” των “καφέ” του Πλωμαρίου μαζέυονται περ’ιπου 200 άτομα.
    Λύσε μου την απορία.Αυτά.

  12. Απεθυνομαι στον ο.κ. και λεω οτι συμφωνω και εχω τη πληροφορια οτι το Κ.Υ μεχρι τελος του χρονου και μαλιστα 15 Δεκεμβριου δεν θα ειναι πλεον Κ.Υ αλλα πολυδυναμο ιατρειο δλδ δεν θα υπαρχει ακτινολογικο μικροβιολογικο, φυσιοθεραπευτης, οδοντιατρος και παιδιατρος.Αυτα….

  13. Λυπάμαι για κάποια ηλίθια και κακοπροαίρετα άτομα,πίσω απο την ανωνυμία τους, που τίποτα άλλο εκτός από δειλία, δεν φανερώνουν,βρίσκουν την ευκαιρία, κάθε φορά, να με βγάζουν λάθος.
    Όποιος έχει κότσια,να με ελέγχει,με την υπογραφή του. Η ανωνυμία, είναι τζάμπα μαγκιά.

  14. Ξενάκη γιά ένα πράγμα είμαι σίγουρος ότι είσαι ποιό κύριος από μας GO AHEAD

  15. πονηρη γεροαλεπου η γοητεια των blogs ειναι η ανωνυμια
    ασε τα ψευτονταιλικια και μην φευγεις απο την ουσια
    κανενας δεν εχει το αλαθητο ουτε ο παπας της ρωμης
    ποσο μαλλον καρδιναλιοι της μικροαστικης ψευτοδιαμαρτυριας

  16. κάντο μου εσύ τό πεντιικιουρ τό τηλ. είναι 694 δέν σέ ……

  17. Τι ηθος τι πολιτισμος….Σιγουρα θα εισαι μελος της Λεσχης.Αξιες οι επιχορηγησεις.

  18. Αγαπητή Frida ή αραγκιον όπως θες δε με πειράζει, την έχεις δει μετεμψύχωση της Frida Kahlo και ήρθες να μας κάνεις μαθήματα τέχνης και κουλτούρας? Προσβάλλεις και τη μνήμη της δηλαδή με αυτά που λες. Κάνεις υποδείξεις περί ποιότητας και πολιτισμού και μετά επιλέγεις να ρίξεις τόσο χαμηλά το επίπεδο, είναι αντιφατικό και άξιο απορίας. Άσε τους χαρακτηρισμούς είτε προς πρόσωπα είτε προς εκδηλώσεις και κανε ή πες κάτι χρήσιμο. Το τι είναι κουλτούρα και τι υποκουλτούρα άσε να το αποδείξει ο χρόνος και οι ειδήμονες. Και μένα μπορεί να μην με ενδιέφερε σαν εκδήλωση αυτή στο Σενσο αλλά δε με παρεμποδίζει κιόλας σε κάτι, ελευθερία έκφρασης έχουμε και όλοι και όλα χωράνε. Αν θες κάτι πιο “ποιοτικό” ορίστε κανε κάτι εσύ μην κρίνεις τους άλλους, τουλάχιστον κάποιοι κάνουν κάτι, δείχνουν ότι υπάρχουν, ΕΣΎ και η ΚΟΥΛΤΟΎΡΑ σου που είστε??????

  19. Προς koinosnous (12)

    Tην ίδια απορία έχω και γω. Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι “παράγοντες” που εμφανίζονται τώρα ως “Αντικαλλικρατικοί” προσπαθούσαν στις τότε συγκεντρώσεις να μας πείσουν για το πόσο χρήσιμος … θα είναι ο Καλλικράτης για τα χωριά μας.
    Αλλά γνωστές αυτές οι τακτικές και οι χαμελαιοντισμοί τους.
    Τώρα τι κάνουμε!
    Νάναι καλά ο Πωλ και τα κανάλια που έβγαλαν τον κόσμο από τους καναπέδες του…
    Μακάρι όλο το πλήθος που συρρέει στις πασαρέλες και στις φιέστες τέτοιου είδους , να έρθει την Τετάρτη στη Μυτιλήνη. Μόνο τότε θα πετύχουμε κάτι.

    ‘Οσο για τις πασαρέλες και παρόμοιου επιπέδου εκδηλώσεις ,
    να θυμίσω πως όταν πριν περίπου μια οκταετία , επί Δημάρχου Μαμάκου,
    διοργανώθηκαν στη μαρίνα του Πλωμαρίου καλοκαιρινά καλλιστεία (σαν τουριστική ατραξιόν),είχε πέσει πολύ κράξιμο για την υποκουλτούρα που πάει να καθιερωθεί στο Πλωμάρι.
    Ήταν να μη γίνει η αρχή.
    Λίγο μετά, άρχισαν τα μαγαζιά ( όπου συχνάζει και όλη η πιτσιρικαρία)
    να φέρνουν ημίγυμνες χορεύτριες και ξέβυζες κάκιστης ποιότητας
    και πάλι αρχικά είχαν υπάρξει αντιδράσεις και είχε γίνει σάλος.
    Σιγά-σιγά όμως μπήκαν όλα αυτά στην “κουλτούρα” του Πλωμαρίου και νάμαστε τώρα να αναρωτιόμαστε , γιατί τέτοιος ύπνος και τέτοια απάθεια από τον κόσμο……………

  20. Αγαπητε ντετεκτιβ Diego,η κριτικη ηταν για την νεολαια που συνωστιζεται σε τετοιου ειδος μαζωξεις,ενω δεν εκφραζει αλλες ανυσηχιες που σιγουρα εχει.Οι επιχειριματιες πελατεια θελουν,την δουλεια τους κανουν.
    Οσο για επιπεδο και χαρακτηρισμους,μαλλον αλλου πρεπει να τα πεις.
    Οσο για την κουλτουρα,αυτη εκφραζεται απο τον τροπο ζωης των ανθρωπων ατομικα και των κοινωνιων συλλογικα και οχι απο τις φιεστες που αποσκοπουν στο κερδος ειτε στη προσωπικη προβολη.
    Με την καλημερα μου αραγκιον σκετος.

  21. “admin | 07 Jun 2011
    Ανακοίνωση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λέσβου

    Έξη μήνες μετά την εκ των άνω επιβολή του ενός δήμου για τη Λέσβο, η αδυναμία λειτουργίας του έχει γίνει παραπάνω από φανερή ακόμη και στον πιο ανυποψίαστο πολίτη. Ανεξάρτητα από τις ικανότητες, ή τις καλές ή κακές προθέσεις των ανθρώπων που ανέλαβαν να διοικήσουν το δήμο –τέρας, η πραγματικότητα επαληθεύει δυστυχώς με το χειρότερο τρόπο,

    τις προβλέψεις των περισσότερων συμπολιτών μας για το χάος που θα ακολουθούσε εξαιτίας του απίστευτου συγκεντρωτισμού του ενός Καλλικράτιου Δήμου.
    Στα πλαίσια του γενικότερου προβληματισμού και της προσπάθειας για ένα νέο χωροταξικό στο νησί της Λέσβου , το Δ.Σ του συλλόγου Αρχιτεκτόνων προτείνει τη διάλυση του ενός Δήμου και τη δημιουργία τριών η και περισσότερων ανεξάρτητων ισχυρών και αποκεντρωμένων δήμων, έχοντας υπόψη αφενός τις ήδη αντίστοιχες τοπικές σχετικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί παλιότερα ,και αφετέρου τη χωροταξική ιστορική αναπτυξιακή αλλά κυρίως λειτουργική δυνατότητα του νησιού μας, ενώνοντας τη φωνή του με αυτές άλλων συμπολιτών μας και φορέων του τόπου μας.
    Δεν είναι απλά θέμα διοικητικής αποτελεσματικότητας, αλλά κυριολεκτικά ζήτημα επιβίωσης και προοπτικής .

    Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λέσβου”

    Αλλη μια γνωμη περι “καλλικρατη”.
    Οι κινητοποιησεις πρεπει να γινονται με κεντρικο συνθημα και στοχο την ανατροπη του και οχι μονο για επιμερους προβληματα που λειτουργουν αποπροσανατολιστικα.
    ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ να δηλωσουμε (το ιδιο να κανουν και αυτοι που τον υποστηριζουν)την αντιθεση μας και να αγωνιστουμε για την ανατροπη του. Η Καλλονη εκανε την αρχη.
    ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο”ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ”
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΔΗΜΟ,ΕΚΤΡΩΜΑ,ΛΕΣΒΟΥ

  22. βλεπουμε παλι διαφωνιες που φυσικα δεν εξυπηρετουν τιποτε αυτη τη στιγμη,,τα προβληματα ειναι πολλα και θα γινουν ακομη πιο πολλα ενω παραμενουμε αδρανεις η σερνομαστε απο εδω και απο εκει … απο προσωπικες διαφορες η εριδες …. γιαυτο δεν κανουμε τιποτε. δεν κοιταμε μπροστα αλλα μενουμε πισω στα παλια…που ηταν εκεινος και που ο αλλος παλιοτερα αυτο ειναι το προβλημα μας τωρα? επιμενω λοιπον οτι πρεπει το ταχυτερο να οργανωθουμε να κανουμε επισημα μια κινηση πολιτων να αναδειξουμε μια διοικηση η οποια θα μας εκπροσωπει ,οπως γινεται σε ολο τον πολιτισμενο κοσμο και εκει μεσα στις συνελευσεις θα καταγραφονται οι τυχον διαφωνιες,που φυσικο ειναι να υπαρχουν….αυτη τη στιγμη καθε σκεψη και ιδεα για το τι εκανε ο ενας και ο αλλος στο παρελθον δεν εξυπηρετει το σκοπο μας που ειναι η εξασφαλιση μια ποιοτικης ζωης στο τοπο μας…..και κατι αλλο…αν η δημοτικη αρχη ειναι βεβαιη οτι ολα λειτουργουν καλως τοτε να βγει επισημα και να δηλωσει υπευθυνα…οτι το νερο ειναι καθαρο και μπορουμε να πινουμε αφοβα και ο βιολογικος καθαρισμος δουλευει αριστα και δεν μολυνει …οχι με μισολογα η τι παρελαβε…εχουν περασει 6 μηνες και πρεπει να παψει να κανει διαπιστωσεις ,αλλα να διοικησει και να δωσει λυσεις στα προβληματα….

  23. Καλημερα σε ολους.Καταρχην δεν εχω τιποτα προσωπικο με κανεναν ουτε με τον YIANNIS αλλα θα παρακαλουσα να μην ξαναγινουν σεξιστικα υπονοουμενα στα σχολια ουτε για πλακα.Νομιζω οτι ετσι πεφτει το επιπεδο στο blog.Αγαπητε DIEGO RIVERA μακρια απο μενα ο ρολος του ειδημονα σε θεματα τεχνης και κουλτουρας.Δεν πιστευω γενικα σε ειδημονες.Οποτε ο χρονος και οι ειδημονες εχουν διαμορφωσει τι ειναι κουλτουρα και τι υποκουλτουρα τα πραγματα μαλλον δεν πηγανε καλα ειδικα στη χωρα μας.Προς το παρον οι δρασεις που γινονται την συγκεκριμενη εποχη και με τον συγκεκριμενο τροπο ειτε σε πολιτικο ειτε σε πολιτιστικο επιπεδο δεν με εκφραζουν.Στην εποχη του κακοκρατη και του μεσοπροθεσμου το βρισκω αστοχο να επικεντρωνομαστε σε διαχρονικα προβληματα που προυπηρχαν στο Πλωμαρι.Ισως αυτα να μπορεσουν να λυθουν αν υπαρξει κοινο μετωπο οχι εναντια στην τοπικη κοινοτητα αλλα απεναντι στην κεντρικη διοικηση.Η αποδυναμωση της περιφερειας ηταν το πρωτο βημα της κεντρικης εξουσιας και το πιο καθοριστικο χτυπημα στη ζωη των τοπικων κοινωνιων.Αν δεν αντιδρασουμε σε αυτο σαν τοπικη κοινωνια τα προβληματα οχι μονο δεν θα λυθουν αλλα πιστευω οτι θα πολλαπλασιαστουν.Οσο αφορα τις ανωνυμες συζητησεις μεσα απο το blog νομιζω οτι κατι γονιμο μπορει να βγει απο αυτο και χαιρομαι για τη θετικη ανταποκριση.Frida σκετο.

  24. Ίσως πρέπει να γίνει μια έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να υπάρξει σωστή οργάνωση για την Μυτιλήνη μιας και λόγω των γνωστών εμποδίων αυτό δεν έγινε.Παιδιά θέλει να τους δείξουμε ότι δεν αστειευόμαστε.Ο καιρός περνάει και δεν γίνεται τίποτα.Αυτοί έχουν θράσος.Κάνουν τα έγγραφα προς τους υπουργούς για τα μάτια του κόσμου.Επί της ουσίας τίποτα.

  25. Αγαπητοί φίλοι για άλλη μια φορά αρχίσατε να τρώγεστε μεταξύ σας ΝΤΡΟΠΉ.
    Συμφωνώ με τον ο.κ8 που ήσασταν όταν έγινε η διαμαρτυρία για τον Καλλικράτης ?. Εγώ ήμουν παρών . Γιαυτό αφήστε το σεσνσο η την λέσχη η ουσία είναι τα προβλήματα του τόπου μας . Μπορούμε ακόμα και τώρα να γίνουμε μια γροθιά ενάντια σε όλους τους άχρηστους που μας διοικούν και δεν έχουν το θάρρος να εμφανιστούν μπροστά μας πόσο μάλλον να μας λύσουν και τα προβλήματα μας . ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ μαζευτείτε όλοι αύριο στη διαμαρτυρία . Πάρτε τους φίλους σας και τους γνωστού σας μαζί να μην λείψει κανένας . ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΡΓΆ. ΤΏΡΑ ΠΟΥ ΈΓΙΝΕ Η ΑΡΧΉ ΘΑ ΦΤΆΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

  26. ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΩ.ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΗΤΑΝ 10 ΕΓΙΝΑΝ 30 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 50 ΚΑΙ ΤΩΡΑ 150 ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ;ΑΡΑ ΛΟΓΙΚΟ ΑΛΛΟΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΙ, ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ.ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 1000 ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΛΑΊΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ.Η ΑΠΟΨΗ ΟΛΩΝ.ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.
    Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΤΟΧΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΗΤΑΝ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΣ.ΠΡΩΤΟΝ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ.ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΝ ΤΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΟΥΝΑΤΣΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΜΟΥΡΗ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ.ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ.ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΟΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΥΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ.ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑΤΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΕΚΕΙ.ΚΑΙ ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 3000 ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ.ΕΔΩ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΛΑΠΑΤΣΙΜΠΑΝΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ κ.ΑΝΔΡΙΩΤΗ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΑΤΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΟΥΝΑΤΣΟ ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ,ΤΙΣ ΜΟΛΥΣΜΕΝΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ,κ.τ.λ.

  27. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΠΛΩΜΑΡΙΤΕΣ ΤΟ ΠΟΛΙΟΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΩΜΑΡΙΤΩΝ Η ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ.ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ……..

  28. OLOI MAZI STHN MITILINI.NA KLISI KAI O DIMOS EDO.NA STILI H EPITROPI AN IPARXI PROS TA EXO TO PROBLHMA.SE KANALIA STIN ATHINA.ME TO NA TA LEME METAXI MAS DEN GINETE TIPOTA.EDO THA KLISI TO KENTRO IGIAS KAI KOIMOMASTE.AN KLISI IMASTE KATADIKASMENI NA PETHANOUME ;H NA FIGOUME.ΞΥΠΝΗΣΤΕ!ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΤΟΣΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΜΟΝΟ 100;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΙΩΝ;ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ.ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝ.ΑΡΑ ΚΑΤΙ ΦΤΑΕΙ.ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ.ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ;ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ.

  29. Τί ιδέα και αυτή να μην το μάθουνε παραπέρα για να μην χάσουμε την γαλάζια σημαία;Ρε είστε με τα καλά σας;Να κινδυνεύουμε να μολυνθούμε να μην μπορούμε να κάνουμε μπάνιο και να κοιτάμε την σημαία.Και γιατί να την έχουμε αν δεν την αξίζουμε;Για τους ξενοδόχους που γεμίζουν τις τσέπες τους και δεν νοιάζονται για τους άλλους;Ποιά η παρουσία τους στην συνέλευση;Ε;Ή μήπως δεν τους ενδιαφέρει το πρόβλημα;Οι εστιάτορες που ήταν και γενικά οι επαγγελματίες;Το πρόβλημα αφορά όλους;Αν υπάρχει επιτροπή οργανώστε την αντίδραση αλλιώς θα περνάει ο καιρός και τίποτα δεν θα γίνεται.Οι άνθρωποι ζούνε στον κόσμο τους.Διαδίδουν εσκεμμένα ότι οι βρωμιές στην θάλασσα ωφείλονται σε διερχόμενα πλοία.Και ο κόσμος το πιστεύει.Τί έγινε ρε παιδιά αποφάσισαν φέτος όλα τα πλοία να αποβάλλουν τα απόβλητα τους έξω από το Πλωμάρι.Και αν πράγματι αυτό συμβαίνει γιατί κ.Αντιδήμαρχε δεν κάνετε σχετικά έγγραφα προς ΕΛΚΕΘΑ κ.τ.λ.΄Σίγουρα και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές το θέμα του βιολογικού δεν το διαχειρίζοταν σωστά αλλά τώρα το παρακάνανε.Δυστυχώς από την αρχή έγιναν λάθη.Όσο για το νερό από ποιούς γίνεται η χλωρίωση του νερού;Το ξέρετε ότι από την μόλυνση του νερού πεθαίνουν ολόκληροι πληθυσμοί;Ή νέα δημοτική αρχή θέλει σε όλα τα θέματα να τα ιδιωτικοποιήσει και ιδιώτες να αναλάβουν τα πάντα.Σκέφτεστε το κόστος;Θα πληρώνουμε και τελειωμό δεν θα έχουμε.

  30. ΚΥΡΙΕ ΑΝΔΡΙΩΤΗ ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΑΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΕ;TI DOYLEIA EIXE TO SYNEDRIO ME THN LAIKH SYNELEYSI;ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΓΙΝΕ Ή ΗΤΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ;ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΤΟΧΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΛΑΊΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ.ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗΣΑΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΣΙΑ.ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΓΝΟΕΙ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΩΤΗ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΠΟ ΜΗ ΣΩΣΤΑ ΧΛΩΡΙΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ.ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΥΧΕ; ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΝΤΟΡΟΣ.ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ,ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ.ΜΕ 50 Ή 100 ΑΤΟΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΘΕΛΕΙ ΠΛΗΘΟΣ.ΘΕΛΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ.ΟΤΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ,ΦΤΗΝΟΥΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ.ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

  31. Παιδιά μην μας παραμυθιάζουν.Όλοι αυτοί οι κύριοι που δεν μπορούνε να τα βγάλουνε πέρα και έχουν πελαγώσει γνωρίζανε από πριν ότι είναι υποψήφιοι για τον Καλλικράτη.Όσο για τα παραμύθια του Κακοκράτη ήταν μόνο για να δημιουργούνται εντυπώσεις και να κερδίζει ψήφους ο κ.Δήμαρχος.Το έπαιζε δήθεν ότι δεν συμφωνεί.Αν δεν συμφωνούσε δεν θα έθετε υποψηφιότητα.Πώς θέτεις υποψηφιότητα για κάτι που δεν πιστεύεις;Ε;Ή μήπως ήταν τόσο αφελής να πιστεύει ότι ένας κούκος θα φέρει την άνοιξη.Εν προκειμένω ο κ.Βουνάτσος.Και αν δεν είχανε διαβάσει την νομοθεσία για τον Καλλικράτη τότε σημαίνει ότι είναι απλοί πολιτικάντηδες που μόνο τα γαλόνια και η εξουσία τους ενδιαφέρει και ότι δεν έχουν την διάθεση ή την ικανότητα να διοικήσουν.Γι’αυτό ας αφήσουν τα παραμύθια και ας δουλέψουν.Αλλιώς να σηκωθούν να πάνε στα σπίτια τους.Τέλος η ανοχή.Ο ελληνικός λαός λύγισε πληρώνοντας πολιτικούς μόνο της βιτρίνας.

  32. Poyla smazomata poyla smazomata mazifkikan stoy xoyrio mas……Mangia episis eine na diorganons ekdilosis apk tzeps tsi ox apoy epixorigisis…tsi na diaskidazoyn oyl ox na kniti ta koylelia sas mi ksena kolva.sis h mitrimen sta daxkilia………………..

  33. ΨΗΦΙΣΜΑ Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Πλωμαρίου 27-02-2011

    Μαρτίου 2, 2011

    Κοινωνία

    Εμείς οι κάτοικοι του Πλωμαρίου που συμμετέχουμε στην ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Πλωμαρίου δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην εφαρμογή του «Καλλικράτη» στη Λέσβο , χωροταξικά και σαν περιεχόμενο (κλείσιμο, συγχώνευση δημόσιων υπηρεσιών, απολύσεις εργαζομένων, καταπίεση της αυτοδιάθεσής μας) και γενικότερα της υποβάθμισής μας σαν τοπική κοινωνία.
    Αποφασίζουμε να αντιδράσουμε μαζικά και να αγωνιστούμε
    (αποσπασμα απο το πρωτο ψηφισμα της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Πλωμαρίου 27-02-2011)
    Ενω στο αρχικο ψηφισμα οριζεται ρητα η αντιθεση στο “καλλικ.”στη συνεχεια
    δεν γινεται καμια προσπαθεια προωθησης του ζητηματος αλλα αναλωνεται η προσπαθεια σε επιμερους ζητηματα (πχ ε.σ.υ) απομαζικοποιηται η συνελευση
    (σαν ενα “κονκλαβιο” ενεργων πολιτων, ενα πραμα) δεν κατορθωνει να συσπειρωσει τον κοσμο εκτος τωρα τελευταια με τα καναλια(ελπιζω να μην κατεβουν οι πλωμαριτες με κεντρικο συνθημα”θελουμε την τρεμη και τον πρετεντερη”).
    Ας μη γελιομαστε τα προβληματα ειναι πολλα και οχι μονο αυτα(τα χωρια δεν εχουν ακουστει) αλλα θα λυνονται,(αληθεια αν πληρωθει ο τεχνικος και δωσει τις καρτες και τις τοποθετησει μια ομαδα πολιτων δεν θα παιξουν τα καναλια?),
    αλλα θα επιδεινωνονται.
    Αυτο που θα μεινει θα ειναι ενα υπερτροφικο τερας που θα απομυζα καθε πορο της Λεσβου και θα την οδηγει στην εξαθλιωση και τον μαραζμο.
    ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ Η ΛΕΣΒΟΣ
    ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ”

  34. Παρακαλω παρα πολυ να γινει κατι με τον κυριο ζικους, σε σενα το λεω admin.Το υφος του ειναι ιδιαιτερα προσβλητικο,ειρωνικο και ακομψο.

  35. Πλέον, έπειτα από 20 ημέρες οργής και αγανάκτησης, οι πολίτες προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. Περίπου 1.380 πολίτες του Ηρακλείου Κρήτης απέστειλαν ένα εξώδικο κατά των βουλευτών του Νομού Ηρακλείου.

    Μέσα από το εξώδικο, το οποίο επέδωσε δικαστικός κλητήρας στους οκτώ βουλευτές του νομού, οι πολίτες επιφυλάσσονται να ζητήσουν την ποινική δίωξη των αιρετών για οποιαδήποτε ζημία διαπιστωθεί εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, τα δικαιώματα των οποίων (καθώς και του ελληνικού κράτους) οι βουλευτές έχουν ορκιστεί να προστατεύουν.

    Το ίδιο έπραξαν και οι «Αγανακτισμένοι» της Πιερίας, Χανίων και Δωδεκανήσων, οι οποίοι προχώρησαν σε εξώδικη διαμαρτυρία κατά των βουλευτών.

    πηγή: zougla.gr

  36. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΣΑΡΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/06/2011 ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΘΟΥΜΕ. ΑΣ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΤΗ ΧΑΣΟΥΜΕ???ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΟΥΜΕ!!!!!!! ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΟΥΝ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΑΡΓΑ ΘΑ ΕΠΙΛΥΘΟΥΝ!!!!!!!!!!

  37. Ta sis kai ta sas mas eferan edw poy eimaste.isws kai h kompsotites …… paratiritis eimai kai etsei ta blepw ….opios telh me prwspernaei…logokrisia dhladh ?…ADMIN an nomizeis oti prwsevala kanenan diegrafe ..ma tote ta einai logokrisia …… mixalis des agori moy ti ginete gyro akoy ligaki kai ase ta sis kai ta sas. esy ti tes dhladh na gini me ton kyrio zikoys?? kane mia anafora ston ADMIN ..poy den nomizw na xriazete kai tin gnwmi soy….kai otan blepeis zikoys ..apla prwsperna mi xaliese ……………………..vre ti pateni kapios otan plisiazi prws tin aleitia…………..EGW EGW FTEW GIA OLA…….. NA GINEI KATI kai me ton kyrio LAKI LAZOPOYLO?

  38. μι του μπαρδον zikoys
    κι θελς α μας του παίξς λαζόπουλους τ’ Πλουμαριού;
    Αμ πριτς!!! π’ λεγ τς Τιμουλής
    Αντι άσι τς παραξιγήσεις τσι κατέβα τσι συ αύριου σ’ Μυτιλήν’ α δούμι κι θα γίν’

  39. Oxi bre atrwpe toy teoy ….pros teoy dhladh …enan sinirmo ekana sto gegonos pws o kate antrwpos blepei ta pragmata apo diaforetiki optiki gwnia…alos me ta sis kai ta sas alos pio kaystika alos me xioymor alos pio psixra..opws kalh wra esy twra poy diayases kai hteles na moy apantisis an kai xres eprepe na grapso kai toys (AMAN) kai oloys osoys blepoyn ta pragmata diaforetika …tin perimena aytin tin apantisi pantos, afoy tipota den afinete na pesei kato…. …ma den afino kai egw me ton diko moy tropo kai o katenas me ton diko toy …hmoyn stin Mytthlini..kai ta eimai kai panta ta eimai…….Ma edw mesa grafoyn ta moiria mhpos den ta diayazeis… ….. h dikia……. moy mono enoxlise ton kyrio Mixalis kai fwnakse ton mpampa toy…..ayto mono. dhladh na leme me omorfa logia .oti koprana epipleoyn stin talassa mas eygenestata??? ta mirizoyn ligotero ??? SKATA EINAI…E SKATA NA TA POYME me to simpatio…to idio brwmwne………….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here