Home Επιστολές Ερώτηση Θ. Βαλσαμίδη για τον δρόμο Αμπελικό – Σταυρός

Ερώτηση Θ. Βαλσαμίδη για τον δρόμο Αμπελικό – Σταυρός

718
1

Προς: Περιφερειάρχη Βορ. Αιγαίου κ. Αθανάσιο Γιακαλή. Θέμα: «Εξεύρεση πίστωσης για την ολοκλήρωση της μελέτης Αμπελικό – Σταυρός».  κ. Περιφερειάρχη, Για την βελτίωση του επαρχιακού οδικού άξονα Αμπελικό – Σταυρός είναι σε εξέλιξη μελέτη, η οποία είχε ανατεθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου τα προηγούμενα χρόνια και εκπονείται με την επίβλεψη σήμερα της Περιφέρειας Βορ. Αιγαίου.

Η εν λόγω μελέτη χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ξεκίνησε να υλοποιείται το 2008 και στα τέλη του 2010 ήταν στο στάδιο της έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Για την ολοκλήρωση της μελέτης, είναι απαραίτητη όμως η εξεύρεση συμπληρωματικής πίστωσης. Τον Μάρτιο 2010, είχε υποβληθεί σχετική πρόταση από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Υπουργείο Οικονομικών για την αύξηση της πίστωσης της εν λόγω μελέτης η οποία χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ/ΣΑΜΠ 088) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Αίτημα όμως που δεν έγινε δεκτό. Τον Ιούλιο του 2010 υποβλήθηκε αντίστοιχη πρόταση στο πλαίσιο πρόσκλησης της Περιφέρειας Βορ. Αιγαίου για την ωρίμανση έργων που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ τον Ιούλιο 2010. Όμως μέχρι δεν υπήρξε απάντηση και στο αίτημα αυτό.

Η επαρχιακή οδός Αμπελικό – Σταυρός είναι ένας σημαντικός οδικός άξονας που θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της νότιας Λέσβου και θα συνδέσει την περιοχή του Πλωμαρίου και της Αγιάσου με τα Βατερά και τον Πολιχνίτο. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα η ολοκλήρωση της εν λόγω μελέτης προκειμένου το έργο να μπορέσει να υλοποιηθεί με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Με βάση τα παραπάνω παρακαλώ να μας ενημερώσετε σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την εξεύρεση της συμπληρωματικής πίστωσης που απαιτείται για την ολοκλήρωση της μελέτης Αμπελικό – Σταυρός;

Με τιμή

Θεόδωρος Βαλσαμίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος Βορ. Αιγαίου
με το Συνδυασμό «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Κοιν: – Πρόεδρο
Περιφερειακού Συμβουλίου
Βορείου Αιγαίου
κ. Σταύρο Δημηρούδη

– Πρόεδρο Τοπ. Κοινότητας
Αμπελικού
Κα. Βαλάκου Ξανθούλα

Facebook comments:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here